Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Urkorn fra Østfold mottok to utmerkelser

Del
Hele to produkter fra Den Sorte Havre ble hedret med Spesialitet for unik smak av den nyoppnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud under åpningen av Matstreif i Oslo.
Fra venstre: Ingunn Anstenrud, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Johan Anstenrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Ingunn Anstenrud, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Johan Anstenrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.

Spesialitetsmerket er et trangt nåløye, og det er rett og slett svært inspirerende, og litt overveldende, for oss å motta to slike utmerkelser på en gang. Det føles helt fantastisk, sa de glade produsentene Ingunn og Johan Anstenrud da de mottok hele to Spesialitet-merker for kornproduktene Havre + Quinoa og Fiberhavreunder årets Matstreif. Fra før har Den Sorte Havre blitt premiert med Spesialitet for to andre kornprodukter. 

- På Norges største matfestival, Matstreif, skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodukter, sa Landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut hedersmerkene fra scenen til de to stolte produsentene. 

Havregryn av urkorn 

Kornproduktene til Den Sorte Havre er laget av urkornet svarthavre. Fiberhavre består i tillegg av nakenbygg fra Duga som også er tildelt Spesialitet-merket. Havre + Quinoa er tilsatt 15 % usprøytet og norskdyrket quinoa som har spesielle ernæringsmessige egenskaper. 

- Vi er så vidt vi kjenner til de eneste produsentene i verden som lager havregryn av urkornet svarthavre, sa Ingunn Anstenrud. 

Viktig døråpner 

- Vi ser at Spesialitetsmerket har en økende positiv betydning. Kvalitetsstempelet er en døråpner for oss i både Norge og utover landegrensene. Det er klart at dette er superviktig og gull verdt for oss som gründere, uttalte produsentene.  

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet. 

 

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Fra venstre: Ingunn Anstenrud, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Johan Anstenrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Ingunn Anstenrud, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Johan Anstenrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Last ned bilde
Havre + Quinoa og Fiberhavre fra Den Sorte Havre. Foto: Lisa Westgaard.
Havre + Quinoa og Fiberhavre fra Den Sorte Havre. Foto: Lisa Westgaard.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye