Urkorn fra Østfold mottok to utmerkelser
Hele to produkter fra Den Sorte Havre ble hedret med Spesialitet for unik smak av den nyoppnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud under åpningen av Matstreif i Oslo.

- Spesialitetsmerket er et trangt nåløye, og det er rett og slett svært inspirerende, og litt overveldende, for oss å motta to slike utmerkelser på en gang. Det føles helt fantastisk, sa de glade produsentene Ingunn og Johan Anstenrud da de mottok hele to Spesialitet-merker for kornproduktene Havre + Quinoa og Fiberhavreunder årets Matstreif. Fra før har Den Sorte Havre blitt premiert med Spesialitet for to andre kornprodukter.
- På Norges største matfestival, Matstreif, skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodukter, sa Landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut hedersmerkene fra scenen til de to stolte produsentene.
Havregryn av urkorn
Kornproduktene til Den Sorte Havre er laget av urkornet svarthavre. Fiberhavre består i tillegg av nakenbygg fra Duga som også er tildelt Spesialitet-merket. Havre + Quinoa er tilsatt 15 % usprøytet og norskdyrket quinoa som har spesielle ernæringsmessige egenskaper.
- Vi er så vidt vi kjenner til de eneste produsentene i verden som lager havregryn av urkornet svarthavre, sa Ingunn Anstenrud.
Viktig døråpner
- Vi ser at Spesialitetsmerket har en økende positiv betydning. Kvalitetsstempelet er en døråpner for oss i både Norge og utover landegrensene. Det er klart at dette er superviktig og gull verdt for oss som gründere, uttalte produsentene.
Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.noNina SundqvistAdministrerende direktør
+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder

Om Matmerk
Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.
Følg saker fra Matmerk
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Matmerk
Vi ønsker ny statsråd velkommen til bords!22.1.2019 13:27:41 | Pressemelding
Vi ønsker statsråd Olaug Bollestad velkommen til bords - et bord som regjeringen vil dekke med norsk og trygg mat.
Lokalmat fra Tromsø, Ringerike og Lofoten i sentrum i Berlin18.1.2019 15:20:18 | Pressemelding
- Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut tre Spesialitet-merker under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin.
Holy baloney spekepølse hedret i Berlin18.1.2019 13:54:31 | Pressemelding
ASK Gård sin økologiske spekepølse "Holy Baloney" ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Lokalmat fra Tromsø slo til i Berlin18.1.2019 13:47:15 | Pressemelding
Både Aron mat og Halvors tradisjonsfisk ble behørig hedret av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Tørrfisk Loin fra Ballstad hedret i Berlin18.1.2019 13:46:27 | Pressemelding
Tørrfisk Loin fra Ballstad ble tildelt Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat av landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han åpnet Norges stand på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag 18.januar.
Det spirer og gror for stikkelsbær fra Røyse12.1.2019 09:28:50 | Pressemelding
- Vinnerproduktet er en drikk som gir oss assosiasjoner til mormors hage, sommer, sol og myggstikk, sa adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist fra scenen da hun sammen med Sonia Huanca Vold fra Matkanalen kunne kåre Stikkelsbærdrikk fra Røyse frukt- og bærpresseri som vinner av Årets matspire 2018.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom