Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo kåret til et av Europas mest innovative universiteter

Del

Universitetet i Oslo (UiO) er det eneste norske universitetet som når opp på Reuters ranking over de 100 mest innovative universitetene i Europa. UiO klatrer 14 plasser fra i fjor (fra 46. til 32. plass i Europa) og er nummer to i Norden.

UiOs plassering viser at det er fullt mulig å hevde seg innen innovasjon også for en institusjon som er solid forankret i grunnforskningen. Rangeringen domineres for øvrig av tekniske universiteter.

– Rangeringen er en bekreftelse på at UiO har innovative forskere og på at det er et innovasjonssystem rundt universitetet som virker, sier rektor på UiO, Svein Stølen.

Reuters rangerer de 100 mest innovative universitetene i Europa basert på patenter, selskaper, samarbeid med næringsliv og annen nyskaping med utspring fra lærestedene. Første rangering kom i 2016.

– Vi tar alltid rangeringer med en klype salt, og ingen rangeringer kan måle bredden i UiOs samfunnsoppdrag. Samtidig er det ingen tvil om at rangeringene tillegges betydelig vekt ute i den store verden, sier Stølen.

Reuters skriver om rangeringen: «This prestigious achievement recognizes European universities for their outstanding commitment to research, innovation, and the protection of ideas, as well as the commercialization of those discoveries.»

Les mer:

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom