Universal Music Norge

Universal Music ringer julen inn

Del

Nok et år har gått, og det er 1. desember igjen. 2016 har vært et begivenhetsrikt år for Universal Music Norge, og julen er ikke et unntak. Vi har sluppet flere julelåter i år og vil nå oppsummere disse, samt de beste godbitene fra fjoråret.

GOD førjulstid!

_______________________________________________________________________  

Ina Wroldsen – Mary’s Story

Hun er en av Norges fremste låtskrivere og vokalister, og det er få som treffer hjerteroten til lytteren slik Ina Wroldsen gjør. “Mary´s Story” oppsummerer et fantastisk år for Wroldsen og er skrevet av Ina selv og Steve Mac. Elementer som vi kjenner igjen fra de gode, gamle julelåtene blir elegant kombinert med Wroldsen sin rørende stemme og en vakker produksjon. Låten er A-listet på NRK P1 og vil fremføres på både radio og TV gjennom hele Desember. En helt ny juleklassiker er skapt fra en av Norges fremste artister. 

Hør “Mary´s Story” her.

 ________________________________

Ingebjørg Bratland – Vintersong

Gullstrupen fra Telemark ga oss julestemning i fjor med “Klokkene kallar”. I år har hun vært på en omfattende turné, og hennes norske tolkning av Sarah McLachlans “Wintersong” har blitt en publikumsfavoritt underveis . Det er ikke usannsynlig at låten kan leve langt utover juletiden, men vi vil påstå at Bratland trykker på de aller viktigste knappene når det kommer til stemning og ro i denne låten. “Vintersong” er A-listet på NRK P1, og du kan høre den fremført på Desembertoner på TV2 den 19. desember. 

Hør “Vintersong” her.

 ________________________________

Odd Nordstoga – “Maria på veg”

Tidligere i år bestemte Odd Nordstoga seg for å spille inn noen låter akustisk hjemme i studio. Resultatet ble et helt album med akustiske versjoner av låter han har skrevet (men ikke nødvendigvis til seg selv) som er hans absolutte favoritter. Én av disse er “Maria på veg”, som seiler opp som en deilig joker fra albumet. Låten er én av fire julelåter på albumet, og er listet på NRK P1.

Hør “Maria på veg” her.

 ________________________________

Jan Toft – Siste dag før jul

Vokalisten som alle gjenkjenner stemmen til fra Vamp-suksesser som “Tir n´a noir” har sluppet sin egen julelåt. Jan Toft skriver om den bittersøte siden av jul i sin nye singel “Siste dag før jul”.

Hør “Siste dag før jul” her.

 ________________________________

Meludo  & SERVED – Din misteltein

Popduoene Meludo og SERVED har gått sammen om å skrive en catchy julelåt. Resultatet heter “Din misteltein” og inneholder alle de essensielle elementene som vi kjenner så godt til fra julelåter. Selv om låten kommuniserer deilig og lett julestemning i en fengende pop-innpakning, er det et tyngre budskap som ligger bak. De unge artistene ønsker å oppfordre til å tenke på alle de som ikke har det så bra i juletiden.

Hør “Din misteltein” her.

 ________________________________

Frank Friendly - La det snø (feat. PrebzOgDennis)

Når Frank Friendly skal debutere som artist, er det flere ting som skiller han fra andre debutanter. Først og fremst velger han Norges fremste YouTubere, PrebzOgDennis, som feature-artist. I tillegg debuterer han med en flunkende ny julelåt, skrevet av Morgan Sulele, Alexander “Rykkinnfella” Austheim, PrebzOgDennis, og han selv. Låten handler om at snøen er fin og frustrerende, og den kombinerer Frank Friendly sin silkemyke stemme med den klassiske humoren vi kjenner fra PrebzOgDennis. 

Slippes 2. desember.

 ________________________________ 

Suite 16 - Misteltoe

Det norske boybandet Suite 16 ringer julen inn med sin tropiske versjon av Justin Bieber´s “Misteltoe”. Etter et stunt på Suite 16 sine fansider fikk fansen velge frem den julelåten de ønsket at bandet skulle covre. “Misteltoe” gikk frem som en tydelig favoritt, og guttene har lagd en tropisk versjon av låten. 

Hør “Misteltoe” her.

  ______________________________________________________________________

 

Ikke glem disse fra i fjor

Når du skal skru sammen årets spilleliste med julemusikk, er det flere låter fra i fjor som du ikke må glemme. 

Freddy Kalas - Hey Ho

Ingebjørg Bratland - Klokkene kallar

Morgan Sulele - Under treet

Marte Wulff & Charlotte Qvale - Vandrer på en sky

Marte Wulff & Charlotte Qvale - Vi feirer jul

Marte Wulff & Charlotte Qvale - Senk dine hvite vinger (album)

Thomas & Harald - Nå er jula her igjen

 

Hvis du trenger mer inspirasjon, kan du følge Digster sine fine julelister

Jul med Kalas

JUL

Norsk Julemusikk

Barnas Jul

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, The Beatles, Justin Bieber, Taylor Swift, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, The Weeknd, Broiler, Astrid S, Seeb, OMVR, Odd Nordstoga m.fl.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Rod Stewart med nytt album19.7.2018 11:04Pressemelding

28. september er Rod Stewart klar med sitt 30 studioalbum Blood Red Roses. Albumet fremhever Stewarts anerkjente låtskrivertalent, noe som har gjort han til en av verdens største artister. Blood Red Roses inneholder 13 nye låter samt tre coverlåter og er Stewarts første på tre år. Albumet følger opp Another Country (2015) og Time (2013), og slippes nesten 50 år på dagen etter han signerte sin første kontrakt som soloartist. Første smakebit ut er “Didn’t I”. Om det nye albumet sier han selv; ‘I always think I make albums for a few friends and this record has that intimacy. Sincerity and honesty go a long way in life and the same is true in song-writing’. Albumet er co-produsert av hans mangeårige samarbeidspartner Kevin Savigar og beveger seg fra lett akustisk drevet folk gjennom Motown-inspirert pop og r&b til rock og hjertesmeltende ballader.

Temmpo – Lone Stranger13.7.2018 11:28Pressemelding

Med en rekke hits for andre artister i bagasjen, gikk Temmpo løs på sin egen solokarriere i 2016. Nå er han tilbake med sin nye solosingel, «Lone Stranger». «Lone Stranger» viser en ny musikalsk retning for Temmpo (aka. Tonino Speciale), inspirert av at han og hans co-produsent har en felles kjærlighet for electro/indie-gruppen «Empire Of The Sun». Speciale har et musikktalent utenom det vanlige og kan påberope seg titlene låtskriver, produsent, multi-instrumentalist og vokalist. HØR TEMMPO - "LONE STRSNGER" HER - Jeg skrev en røff skisse av melodien før jeg dro fra studio, og på vei hjem passerte jeg en veldig slående kvinne på togstasjonen. Øynene våre møttes i et øyeblikk, og vi smilte til hverandre, akkruat som at vi hadde møttes før. Hun reiste avgårde alene, og jeg satt igjen på toget og dagdrømte om hvordan hennes liv og personlighet egentlig er – og det inspirerte meg til tittelen «Lone Stranger», forteller Tonino Speciale. Temmpo Australskfødte Tonino Speciale jobber fra Tiley

Ariana Grande ute med «God Is A Woman»13.7.2018 10:36Pressemelding

Ariana Grande er i dag ute med sin nye singel «God Is A Woman». Samtidig kommer en fersk lyric video som hører til. «God Is A Woman» blir det tredje slippet fra det kommende albumet Sweetener, som inkluderer «The Light Is Coming» med Nicki Minaj. Låten er produsert av Ilya og skrevet av Ariana med svenskene Max Martin, Ilya, Savan Kotecha og Rickard Göransson. Ariana har tidligere jobbet med Max Martin og Ilya på blant andre megahitene «Problem» og «No Tears Left To Cry». Albumet Sweetener kommer 17. august. Første singel «No Tears Left To Cry» ble en stor suksess, passerte platina og ble listet på en rekke radiokanaler i Norge. Siden albumdebuten Yours Truly i 2013, har Ariana Grande vokst frem som en av verdens aller største artister. Etterfølgeren My Everything (2014) inneholdt monsterhits som "Problem" og "Break Free". Arianas forrige album Dangerous Woman gikk i likhet med forgjengeren til topps i Norge, USA og en rekke andre land.

Drake slår egne rekorder og går til topps på albumlisten6.7.2018 15:00Pressemelding

Drake sitt femte studioalbum Scorpion gikk i dag rett til førsteplass på albumlisten. Dobbeltalbumet har slått alle tidligere rekorder, og Drake kan nå ta med Scorpion i rekken av rekordbrytende utgivelser. Rekorden for flest streams på en uke i USA ble slått på kun tre dager, med 435 millioner streams. Forrige rekord på syv dager var Beerbongs & Bentleys av Post Malone med 431 streams. Rekorden for flest globale streams på ett døgn ble også slått. På Apple har Scorpion også knust alle tidligere rekorder. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

Palo Santo fra Years & Years ute i dag6.7.2018 12:47Pressemelding

Years & Years er i dag ute med det nye albumet Palo Santo. Albumet inkluderer det kritikerroste comeback-sporet «Sanctify» og «If You’re Over Me». Palo Santo handler om pop og futurisme, hvor frontmannen Olly Alexander henter inspirasjon fra en tribal verden, kult sci-fi samt pop-ikoner som Prince, Bowie og Gaga. De har skapt et personlig rom for historiefortelling om identitet, seksualitet og hva det vil si å være et menneske. Palo Santo har bidrag fra blant andre Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels og Justin Tranter. Konseptet Palo Santo inneholder også en kortfilm regissert av Fred Rowson med blant andre Olly Alxander, Dame Judi Dench og den thailandske kult-skuespilleren Vithaya Pansringarm i hovedrollene. Se den HER. Albumet følger opp debutalbumet Communion som gikk til topps i UK, solgte 1,5 millioner og ble nominert til fem Brit Awards. På onsdag spilte de på Kadetten i Sandvika til strålende kritikker fra P3s anmelder. 29. januar er de tilbake i landet og spiller på Sent

Florence + the Machine ute med High As Hope29.6.2018 10:53Pressemelding

Florence + the Machine er i dag ute med det nye albumet High As Hope. High As Hope ble til i Sør-London hvor Florence skrev på albumet i ensomhet med daglige turer til studioet. Hun tok med låtene til sin venn og medprodusent Emile Haynie i Los Angeles. Albumet er mikset i New York, hvor den daglige beroligende utsikten over den ikoniske horisonten, sett i kontrast med kaoset - ga albumet dets tittel. Andre som bidrar på albumet er Kamasi Washington, Kelsey Lu og Jamie xx. Albumet er lyden av en kunstner som mer selvsikker enn noen gang. Florence skriver om tenårene og tjueårene med et fornyet, mer modent perspektiv. Florence kjenner seg selv godt nok til å erklære: “I’m never going to be minimal - mirroring this sense that happiness doesn’t always have to be big and dramatic: it can often be found in the mundane, in the everyday things that aren’t always celebrated in songs. There’s a lot of love in this record, loneliness too, but a lot of love. It’s always a work in progress, and I

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom