Universal Music Norge

Universal Music på by:Larm

Del

I kveld går startskuddet for by:larm 2016. Rundt om på scenene i Oslo sentrum vil en rekke Universal-artister opptre;  

Norske artister

Izabell

John Dee fredag 4. mars kl 23.00 & NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl 01.00

Etter flere år som DJ oppdaget Izabell sitt talent for rap. Hun startet å rappe med gruppen Kriminell Kunst før hun ble kåret til Norges beste kvinnelige rapper av radiokanalen P3 sommeren 2014. Hun ble signert til Universal Music hvor hun ga ut sin første singel ”Ka vet du” samme år. Låten ble raskt listet på radio og satt Izabell på kartet. Andresingelen ”Kontroll” var første smakebit fra Izabell sitt debutalbum. Også denne låten fikk mye oppmerksomhet, og oppfølgeren ”Bæd” var heller ikke noe unntak fra malen. Alle låtene har rotert godt på radio i løpet av 2015. I november slapp Izabell debutalbumet ”Honning og aske” som inkluderte samarbeid med artister som Morten Abel og Ary. Stjerneskuddet har gjort solokonserter i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim det siste året, i tillegg til flere andre opptrender landet rundt. Nå er hun endelig klar for å ta By:Larm med storm.Her finner du Izabell: FacebookInstagram, Twitter, Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com

Hasta

Internasjonalen torsdag 3. mars kl 22.00 & RBMA-Scenen lørdag 5. mars kl 23.00

Hasta er produsent-aliaset til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl fra Porsgrunn – et produsentnavn som raskt har fått mye oppmerksomhet for sin nådeløse tilnærming til remixer. Det anerkjente musikkmagasinet FACT har omtalt Hasta som ”en å følge med på”, og han har også fått spennende omtale i THUMP.
I løpet av 2015 har han sluppet en rekke remixer av artister som Mura Masa og Preston Harris, i tillegg til originale låter som ”Tropical Nintendo” og debut-EP’en ”Botanique”. EP’en ble sluppet i oktober med featuring artister som OMVR, Daniel Spencer og VOX. Han co-produserte den amerikanske rapperen GoldLink’s singel ”Dance On Me” som ble sluppet i juni, før han like etter slapp ”Pastel” gjennom et samarbeid med GLACCI. Sist ut var låten ”Kiss Of Death” som Hasta slapp med Milo Mills, og det er forventet at 2016 blir et like aktivt år for 18-åringen. Hasta er signert til Universal Music i Norden og den anerkjente elektrolabelen Kitsuné for resten av verden.
Her finner du Hasta: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Kaveh

NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl. 00.00 

Kaveh Kholardi er en rapper, låtskriver, produsent og artist som ble født på Grünerløkka i Oslo. 21-åringen har vært et kjent navn i det norske musikkmiljøet i flere år og har de siste årene vært en av Norges mest strømmede, omtalte og omdiskuterte rappere. I tillegg til å gi ut kritikerrost musikk, har han også gjestet låtene til andre artister som blant annet Madcon, hatt sin egen dokumentarserie på P3 og NRK3, vært By:Larm-snakkis og turnert landet rundt på festivaler som Øyafestivalen, Slottsfjell og Hovefestivalen.
Det store gjennombruddet kom i 2014 da Kaveh slapp “Snufs”. Låten tok sats oppover listene på nyåret og ble en av årets mest strømmede norske låter, i tillegg til å bli nominert til P3 Gull og NRJ Music Awards i kategorien Årets låt. Debutalbumet ”Sannheten Sårer” ble sluppet senere i 2014 og mottok en rekke lovord fra et samlet pressekorps. Kaveh jobber mer med å produsere beats enn noen gang før og vil presentere ny musikk for fansen under By:Larm.
Her finner du Kaveh: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: charlotte.oqvist@umusic.comSonny Alven

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl 02.00

Den 21 år gamle produsenten Sonny Alven har opplevd en voldsom utvikling siden debuten i mai 2015. Musikken hans beveger seg i et tropisk og melodisk house-landskap, og stjerneskuddet har servert flere solide originallåter og remixer det siste året. Hans første originale låt ”Where Do We Go (feat. Cayo)” har streamet over 2,8 millioner ganger bare på Spotify. Oppfølgeren ”Irregular Love” ble sluppet på slutten av sommeren i Europa og i Nord-Amerika (via Casablanca/Republic), og låten banet vei for ”Our Youth (feat. Emmi)” som for alvor har satt produsentens navn på radaren både nasjonalt og internasjonalt. Pepsi HQ plukket opp låten og bestemte seg for å bruke den i deres virale kampanje. Musikkvideoen som ble laget i samarbeid med Pepsi ble sett over tre millioner ganger på bare et par dager. Låten har vært A-listet på P3 i flere uker og har nå streamet over 11 millioner ganger.
Sonny Alven har gjort offisielle remixer av artister som Alesso, Tove Lo, Broiler, Nause, Tobtok, Little May og Ritual for å nevne noen.
Her finner du Sonny Alven: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Internasjonale artister


Leslie Tay

RBMA-Scenen torsdag 3. mars kl 20.00 & Gamla lfredag 4. mars kl 22.30

Leslie Tay kommer fra en røff bakgrunn med en fraværende far og lite forståelsesfulle omgivelser. Redningen ble Sofie, også kjent som Sofielund, et område i Malmö fylt av håpløshet i drømmenes bermudatriangel. Inspirert av gatens ubarmhjertighet har han vært med på låter som Norlie & KKV’s «Ingen Annan Rör Mig Som Du» som han vil fremføre på By:Larm med Cherrie, og har raskt utviklet seg til å bli en stemme innen svensk popmusikk som vi ikke har hørt før. Leslie vant dessuten Musikförläggarnas stipendium på Musikförläggarnas Pris i Sverige i november 2015, og spilte nylig på Sentrum Scene med blant andre Arif, Unge Ferrari med flere. Han gjester også Unge Ferraris album «Til Mine Venner» på låten «Hvis du Vil».

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Maja Francis

Uhørt torsdag 3. mars kl. 20.30 & Rockefeller fredag 4. mars kl. 23.30

Maja Francis er 29 år, kommer fra Stockholm og har skrevet låter siden hun var 15 år. I fjor slapp hun debutsingelen «Last Days Of Dancing», som ble brukt i MTV serien «Teen Wolf», og fulgte opp med «Space Invades My Mind» med Veronica Maggio som gjest. Med disse singelene gjorde hun seg bemerket som en av Sveriges mest lovende nykommere. Hun er nå ute med EP’n Come Companion hvor hun har fått god hjelp av nevnte Maggio og Petter Winnberg.
I fjor sommer spilte Maja på Way Out West, This is Hultsfred og Popaganda og nå tar hun turen til Oslo for å spille under Bylarm.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.comBlaue Blume

Rockefeller torsdag 3. mars kl 21.30 & Revolver fredag 4. mars kl 22.30

Danskene i Blau Blume henter inspirasjon fra artister som The Smiths, Cocteau Twins, Genesis, Roxy Music og Nina Simone. Dette blir mikset sammen i deres helt eget unike lydbilde som ofte mottas med særdeles stor applaus. De slapp nylig albumet Syzygy som fikk gode kritikker i Danmark, blant annet med 6/6 av danske Gaffa. Før jul spillte de på Mono i Oslo, Sørveiv i Kristiansand i tillegg til UKA i Trondheim.
I 2014 slapp bandet debut EP’n “Beau and Lorette” som skulle bli omtalt av flere danske medier som en av de beste utgivelsene det året. De spillte festivaler og utsolgte konserter over hele Europa, og gikk varmt på radio i både Danmark, Tyskland, England og Frankrike. Singelen  “In Disco Lights” var den mest spillte låten på dansk radio.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Kongsted

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl. 22.30 & Internasjonalen fredag 4. mars kl. 21.00.

Bak navnet Kongsted skjuler Andreas Kongsted seg. Han er en dansk DJ og produsent med over 15 år i bransjen og har har vunnet flere priser. I 2015 ble han kåret til «Artist of The Year» under Danske DJ Awards og i 2014 mottok han tre priser for sin hit ”Chuck Norris”. Låten ”Whine Dat” har over 6 mill. streams og ligget stødig på Spotify Topp 50 i Danmark i over 20 uker.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Rebecca & Fiona

Drømmeteltet torsdag 3. Mars kl 02.30 & NRK P3 Sentrum Scene fredag 4. mars kl 23.00

Rebecca og Fiona møttes for første gang på en fest i Stockholm i 2007 og opplevde umiddelbart en helt unik kjemi. Møtet har resultert i mange år med solid vennskap, kreativt partnerskap og fantastisk musikk.  Med DJ-turneer gjennom USA, Asia, Australia og Europa har de hatt spillejobber på dancefestivaler som Electric Daisy Carnival, Tomorrowland og Beyond Wonderland. Der side om side med EDM legender som Tiësto, Kaskade, Axwell og Steve Angello. Nå ønsker duoen å ta steget videre og går inn i popens verden i en blanding av punk, indie rock og dance. 
Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.comDNCE

Lørdag 5. mars Yngling på Parkteatret 
+ P3 Christine live fra Kulturhuset lørdag 5. mars 13.00

Joe Jonas er tilbake, nå som DNCE og første singel ut er "Cake By The Ocean". DNCE består av den sørkoreanske gitaristen JinJoo Lee, bassist og keyboardist Cole Whittle og trommeslager Jack Lawless, som har spilt for trommer for The Jonas Brothers tidligere. De er valgt ut til å bli MTV Push for mars.
“Try not to DNCE to this jam, we dare you funk-fueled jam is all groove and shimmer, arriving in a burst of ecstasy that sounds like equal parts Daft Punk and Earth Wind & Fire!” – MTV

“Between the groovy guitars and Jonas' funky falsetto, the '70s-tinged track is reminiscent of the 2013 Daft Punk-Pharrell collab ‘Get Lucky.’” – People

“Joe Jonas's Comeback Single Will Definitely Make You DNCE” – Teen Vogue
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Sara Hartman

Telenor Arena 4. mars (Ellie Goulding – support) & Drømmeteltet fredag 4. mars kl 23.30

20 år gamle Sara fra  New York hoppet for et års tid siden på et fly til Berlin for å satse på musikken. Det som skulle bli en av hennes mest skremmende opplevelser, nemlig å reise fra familie og venner og inn i det ukjente, skulle også bli en av hennes beste. Oppveksten med kreative foreldre som kontinuerlig oppmuntret til å skape med hjertet og tenke med hodet, har satt store spor i musikken hennes, og har sammen med alt Berlin har å by på resultert i den fantastiske låten «Monster Lead Me Home. Nylig slapp hun Jamie XX coveren «Stranger In A Room» som anbefales på det varmeste å sjekke ut. Og ikke nok med at hun spiller på By:Larm, men hun er også med Ellie Goulding på hennes verdensturné som oppvarming og vil blant annet være å se på Telenor Arena 4. mars.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Mavrick

Drømmeteltet lørdag 5. mars kl. 20.30

Mavrick fra Sverige slapp i oktober 2015 sin første singel «Remedy» og fikk meget god omtale av Noisey, Earmilk og Indie Shuffle. The Guardian skrev “keep an eye of this one”! Musikken til Mavrick er en krysning mellom Massive Attack, Prince og Thom York og han er en av artistene som er valgt ut til Spotify Spotlight Program 2016.
I løpet av året vil det komme flere singler, det er også ventet en EP.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com

 

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norway
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Sting og Shaggy slipper album20.3.2018 15:50Pressemelding

Sting og Shaggy har slått seg sammen og slipper 20. april albumet 44/876. Første smakebit ut fra samarbeidet var "Don't Make Me Wait", deres hyllest til de karibiske rytmene som har inspirert dem begge i karrieren. Videoen til "Don't Make Me Wait" er regissert av Gil Green (Nicki Minaj, Drake) og er filmet i Kingston på Jamaica. Albumet 44/876 (44 er landskoden for UK, 876 for Jamaica) er spilt inn i New York og på Jamaica. Noen av de som bidrar er legendariske Robbie Shakespeare fra Sly and Robbie, dancehall sensasjonen Aidonia, Morgan Heritage, Branford Marsalis, Agent Sasco og Stings mangeårige gitarist Dominic Miller. Albumet er produsert av Sting International (“Oh, Carolina,” “Boombastic” og “It Wasn’t Me,”) og Martin Kierszenbaum (Sting, Madonna og Lady Gaga). I sommer legger de ut på turné og kan oppleves live sammen i Europa. Trackliste: 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia) Morning Is Coming Waiting For The Break Of Day Gotta Get Back My Baby Don’t Make Me Wait Just One Li

OMVR – Let Me Know16.3.2018 10:58Pressemelding

OMVR ble et kjent navn på by:Larm i 2015 og har i ettertid vært aktiv på musikkfronten både som artist og låtskriver. I 2016 slapp han «Bad News» som har 1 million avspillinger i Spotify + var listet på P3. I ettertid har OMVR vært featuring på flere store artisters låter, blant annet Matilda med låten «Apologize». Nå er han tilbake med en energisk, up-beat låt! «Let Me Know» slippes 16.mars og gir en kick start på våren. - "Min første låt jeg har fått gjort med Kriss Tømmerbakke og Erik Smaaland. Selve prosessen var veldig spennende, vi endret viben på låta flere ganger før vi landet på en versjon vi alle er fornøyde med. Vi har holdt fokus på vokal og det føles veldig riktig! Jeg elsker å kunne eksperimentere med soundet mitt og dette er et resultat av dette." - OMVR HØR OMVR "LET ME KNOW" HER - "man skal få uttrykke følelser, tanker og humør gjennom musikken. Jeg skal dele noe om meg eller noe jeg liker, og ikke bare hva jeg tror alle andre vil høre." – OMVR OMVR er en artist og låt

Linda Vidala flasher med Fjernlys16.3.2018 10:38Pressemelding

Hun fikk hele landet til å synge om å bli “skækk”. Fjoråret var et begivenhetsrikt år for Linda Vidala som sammen med KingSkurkOne gjorde braksuksess med den Spellemannsnominerte singelen "Bængshot". Nå kommer den nye låta “Fjernlys” som handler om å skille seg ut fra de andre i tåka. - “Fjernlys er en metafor for musikken min. Musikk har blitt veldig tåkete, vi er mange som driver med dette og det er lite som skiller seg ut. Derfor føler jeg vi alle flasher med fjernlysa for å se og bli sett” - Linda Vidala HØR "FJERNLYS" HER Fjernlys ble til etter at Universal sendte Linda i en studiosession med Jeff Roman i Stockholm. Jeff, en av Sveriges mest ettertraktede produsenter om dagen, er produsenten bak bl.annet artisten Jireel (Cataleya, Snap, Man Of The Year) som stakk av med årets artist under P3guld i og årets artist på Grammisgalan Sverige tidligere i år. - "Linda Vidala är en smidig och bestämd artist som vet vad hon vill ha. Jag är glad att vi fick till en banger under dom två kort

Debutsingel fra stortalentet EHI16.3.2018 10:18Pressemelding

EHI fra Groruddalen slipper i dag sin debutsingel «Tanker» på Universal Music Norge. Låten spinner rundt en konkret hendelse i hans eget liv. Den personlige førstesingelen til EHI har rot i en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Men han var god på to ting: å synge og være morsom, og han brukte det for alt det var verdt. - "Låten handler om frykten for å bli forlatt. At noen har vært utro mot deg og du sitter igjen med alle følelsene, skammen, hatet og sinnet. Jeg føler ofte at jeg ikke strekker til følelsesmessig, og det tror jeg skinner veldig gjennom i sangen også", forteller EHI. HØR "TANKER" HER For norsk-nigerianske EHI var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han for artister som Barry White, Craig David, Destiny´s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston, kombinert med musikk med afrikanske artister som Harry Bella Fonte og Fela

Ezzari - Ikke ring meg (jeg ringer deg)16.3.2018 10:13Pressemelding

Etter en iskald start på året med "Isbjørn", er Ezzari i dag ute med en ny banger. Denne gangen med et lite skudd mot alle som plutselig tar kontakt etter the fame. "Ikke ring meg (jeg ringer deg) er produsert av Neon Gorilla, som står bak de to siste singlene til Ezzari. - «Ikke ring meg, jeg ringer deg», er det du sier til noen du ikke vil snakke med. I denne låta forteller jeg om folk som ikke ville snakke til meg før, men som vil snakke til meg nå. De får alle samme svar… 😉 Ikke misforstå, jeg er virkelig ikke overlegen, jeg tar alt med et smil! Men noen ganger er det gøy å bare gi litt faen. Låta passer bra når man vil akkurat det. Jeg håper folk vil høre låta å synge med og kose seg. Vi koste oss hvertfall i studio, noe som man hører i slutten av låta, hahah!" - Ezzari HØR EZZARI - "IKKE RING MEG (JEG RINGER DEG)" HER SE MUSIKKVIDEOEN HER - "Denne låta, som mine to siste slipp, er produsert av Neon Gorilla (Anders Nilsen & Andre Jensen). Vi har fortsatt en veldig god tone og vib

Supertstjerner hyller Elton John15.3.2018 16:17Pressemelding

Noen av verdens største superstjerner markerer Elton John’s fenomenale katalog. 6. april. slipper Elton John Revamp og Restoration. Albumene inneholder noen av de beste låtene fra Elton John og med-låtskriver Bernie Taupin, tolket av noen av verdens største artister. Revamp spenner over et fantastisk utvalg av stiler som viser Elton Johns enorme innflytelse innenfor et bredt spekter av sjangere, alt fra hip-hop og soul (Q-Tips, og Mary J Blige) til rock (The Killers og Queens of the Stoneage) og pop (Miley Cyrus, Lady Gaga, P!nk & Logic). Om albumet Revamp sier Elton John selv: “'It's always a huge compliment when an artist loves your song enough to take the time and effort to rework it. As songwriters, Bernie and myself are thrilled when singers we admire and respect as much as those on Revamp choose to add their own unique twist in the process. It means that our music is still relevant and ultimately that our songs continue to reach new audiences. We're humbled and thank them all for

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom