Universal Music Norge

Universal Music på by:Larm

Del

I kveld går startskuddet for by:larm 2016. Rundt om på scenene i Oslo sentrum vil en rekke Universal-artister opptre;  

Norske artister

Izabell

John Dee fredag 4. mars kl 23.00 & NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl 01.00

Etter flere år som DJ oppdaget Izabell sitt talent for rap. Hun startet å rappe med gruppen Kriminell Kunst før hun ble kåret til Norges beste kvinnelige rapper av radiokanalen P3 sommeren 2014. Hun ble signert til Universal Music hvor hun ga ut sin første singel ”Ka vet du” samme år. Låten ble raskt listet på radio og satt Izabell på kartet. Andresingelen ”Kontroll” var første smakebit fra Izabell sitt debutalbum. Også denne låten fikk mye oppmerksomhet, og oppfølgeren ”Bæd” var heller ikke noe unntak fra malen. Alle låtene har rotert godt på radio i løpet av 2015. I november slapp Izabell debutalbumet ”Honning og aske” som inkluderte samarbeid med artister som Morten Abel og Ary. Stjerneskuddet har gjort solokonserter i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim det siste året, i tillegg til flere andre opptrender landet rundt. Nå er hun endelig klar for å ta By:Larm med storm.Her finner du Izabell: FacebookInstagram, Twitter, Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com

Hasta

Internasjonalen torsdag 3. mars kl 22.00 & RBMA-Scenen lørdag 5. mars kl 23.00

Hasta er produsent-aliaset til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl fra Porsgrunn – et produsentnavn som raskt har fått mye oppmerksomhet for sin nådeløse tilnærming til remixer. Det anerkjente musikkmagasinet FACT har omtalt Hasta som ”en å følge med på”, og han har også fått spennende omtale i THUMP.
I løpet av 2015 har han sluppet en rekke remixer av artister som Mura Masa og Preston Harris, i tillegg til originale låter som ”Tropical Nintendo” og debut-EP’en ”Botanique”. EP’en ble sluppet i oktober med featuring artister som OMVR, Daniel Spencer og VOX. Han co-produserte den amerikanske rapperen GoldLink’s singel ”Dance On Me” som ble sluppet i juni, før han like etter slapp ”Pastel” gjennom et samarbeid med GLACCI. Sist ut var låten ”Kiss Of Death” som Hasta slapp med Milo Mills, og det er forventet at 2016 blir et like aktivt år for 18-åringen. Hasta er signert til Universal Music i Norden og den anerkjente elektrolabelen Kitsuné for resten av verden.
Her finner du Hasta: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Kaveh

NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl. 00.00 

Kaveh Kholardi er en rapper, låtskriver, produsent og artist som ble født på Grünerløkka i Oslo. 21-åringen har vært et kjent navn i det norske musikkmiljøet i flere år og har de siste årene vært en av Norges mest strømmede, omtalte og omdiskuterte rappere. I tillegg til å gi ut kritikerrost musikk, har han også gjestet låtene til andre artister som blant annet Madcon, hatt sin egen dokumentarserie på P3 og NRK3, vært By:Larm-snakkis og turnert landet rundt på festivaler som Øyafestivalen, Slottsfjell og Hovefestivalen.
Det store gjennombruddet kom i 2014 da Kaveh slapp “Snufs”. Låten tok sats oppover listene på nyåret og ble en av årets mest strømmede norske låter, i tillegg til å bli nominert til P3 Gull og NRJ Music Awards i kategorien Årets låt. Debutalbumet ”Sannheten Sårer” ble sluppet senere i 2014 og mottok en rekke lovord fra et samlet pressekorps. Kaveh jobber mer med å produsere beats enn noen gang før og vil presentere ny musikk for fansen under By:Larm.
Her finner du Kaveh: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: charlotte.oqvist@umusic.comSonny Alven

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl 02.00

Den 21 år gamle produsenten Sonny Alven har opplevd en voldsom utvikling siden debuten i mai 2015. Musikken hans beveger seg i et tropisk og melodisk house-landskap, og stjerneskuddet har servert flere solide originallåter og remixer det siste året. Hans første originale låt ”Where Do We Go (feat. Cayo)” har streamet over 2,8 millioner ganger bare på Spotify. Oppfølgeren ”Irregular Love” ble sluppet på slutten av sommeren i Europa og i Nord-Amerika (via Casablanca/Republic), og låten banet vei for ”Our Youth (feat. Emmi)” som for alvor har satt produsentens navn på radaren både nasjonalt og internasjonalt. Pepsi HQ plukket opp låten og bestemte seg for å bruke den i deres virale kampanje. Musikkvideoen som ble laget i samarbeid med Pepsi ble sett over tre millioner ganger på bare et par dager. Låten har vært A-listet på P3 i flere uker og har nå streamet over 11 millioner ganger.
Sonny Alven har gjort offisielle remixer av artister som Alesso, Tove Lo, Broiler, Nause, Tobtok, Little May og Ritual for å nevne noen.
Her finner du Sonny Alven: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Internasjonale artister


Leslie Tay

RBMA-Scenen torsdag 3. mars kl 20.00 & Gamla lfredag 4. mars kl 22.30

Leslie Tay kommer fra en røff bakgrunn med en fraværende far og lite forståelsesfulle omgivelser. Redningen ble Sofie, også kjent som Sofielund, et område i Malmö fylt av håpløshet i drømmenes bermudatriangel. Inspirert av gatens ubarmhjertighet har han vært med på låter som Norlie & KKV’s «Ingen Annan Rör Mig Som Du» som han vil fremføre på By:Larm med Cherrie, og har raskt utviklet seg til å bli en stemme innen svensk popmusikk som vi ikke har hørt før. Leslie vant dessuten Musikförläggarnas stipendium på Musikförläggarnas Pris i Sverige i november 2015, og spilte nylig på Sentrum Scene med blant andre Arif, Unge Ferrari med flere. Han gjester også Unge Ferraris album «Til Mine Venner» på låten «Hvis du Vil».

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Maja Francis

Uhørt torsdag 3. mars kl. 20.30 & Rockefeller fredag 4. mars kl. 23.30

Maja Francis er 29 år, kommer fra Stockholm og har skrevet låter siden hun var 15 år. I fjor slapp hun debutsingelen «Last Days Of Dancing», som ble brukt i MTV serien «Teen Wolf», og fulgte opp med «Space Invades My Mind» med Veronica Maggio som gjest. Med disse singelene gjorde hun seg bemerket som en av Sveriges mest lovende nykommere. Hun er nå ute med EP’n Come Companion hvor hun har fått god hjelp av nevnte Maggio og Petter Winnberg.
I fjor sommer spilte Maja på Way Out West, This is Hultsfred og Popaganda og nå tar hun turen til Oslo for å spille under Bylarm.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.comBlaue Blume

Rockefeller torsdag 3. mars kl 21.30 & Revolver fredag 4. mars kl 22.30

Danskene i Blau Blume henter inspirasjon fra artister som The Smiths, Cocteau Twins, Genesis, Roxy Music og Nina Simone. Dette blir mikset sammen i deres helt eget unike lydbilde som ofte mottas med særdeles stor applaus. De slapp nylig albumet Syzygy som fikk gode kritikker i Danmark, blant annet med 6/6 av danske Gaffa. Før jul spillte de på Mono i Oslo, Sørveiv i Kristiansand i tillegg til UKA i Trondheim.
I 2014 slapp bandet debut EP’n “Beau and Lorette” som skulle bli omtalt av flere danske medier som en av de beste utgivelsene det året. De spillte festivaler og utsolgte konserter over hele Europa, og gikk varmt på radio i både Danmark, Tyskland, England og Frankrike. Singelen  “In Disco Lights” var den mest spillte låten på dansk radio.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Kongsted

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl. 22.30 & Internasjonalen fredag 4. mars kl. 21.00.

Bak navnet Kongsted skjuler Andreas Kongsted seg. Han er en dansk DJ og produsent med over 15 år i bransjen og har har vunnet flere priser. I 2015 ble han kåret til «Artist of The Year» under Danske DJ Awards og i 2014 mottok han tre priser for sin hit ”Chuck Norris”. Låten ”Whine Dat” har over 6 mill. streams og ligget stødig på Spotify Topp 50 i Danmark i over 20 uker.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Rebecca & Fiona

Drømmeteltet torsdag 3. Mars kl 02.30 & NRK P3 Sentrum Scene fredag 4. mars kl 23.00

Rebecca og Fiona møttes for første gang på en fest i Stockholm i 2007 og opplevde umiddelbart en helt unik kjemi. Møtet har resultert i mange år med solid vennskap, kreativt partnerskap og fantastisk musikk.  Med DJ-turneer gjennom USA, Asia, Australia og Europa har de hatt spillejobber på dancefestivaler som Electric Daisy Carnival, Tomorrowland og Beyond Wonderland. Der side om side med EDM legender som Tiësto, Kaskade, Axwell og Steve Angello. Nå ønsker duoen å ta steget videre og går inn i popens verden i en blanding av punk, indie rock og dance. 
Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.comDNCE

Lørdag 5. mars Yngling på Parkteatret 
+ P3 Christine live fra Kulturhuset lørdag 5. mars 13.00

Joe Jonas er tilbake, nå som DNCE og første singel ut er "Cake By The Ocean". DNCE består av den sørkoreanske gitaristen JinJoo Lee, bassist og keyboardist Cole Whittle og trommeslager Jack Lawless, som har spilt for trommer for The Jonas Brothers tidligere. De er valgt ut til å bli MTV Push for mars.
“Try not to DNCE to this jam, we dare you funk-fueled jam is all groove and shimmer, arriving in a burst of ecstasy that sounds like equal parts Daft Punk and Earth Wind & Fire!” – MTV

“Between the groovy guitars and Jonas' funky falsetto, the '70s-tinged track is reminiscent of the 2013 Daft Punk-Pharrell collab ‘Get Lucky.’” – People

“Joe Jonas's Comeback Single Will Definitely Make You DNCE” – Teen Vogue
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Sara Hartman

Telenor Arena 4. mars (Ellie Goulding – support) & Drømmeteltet fredag 4. mars kl 23.30

20 år gamle Sara fra  New York hoppet for et års tid siden på et fly til Berlin for å satse på musikken. Det som skulle bli en av hennes mest skremmende opplevelser, nemlig å reise fra familie og venner og inn i det ukjente, skulle også bli en av hennes beste. Oppveksten med kreative foreldre som kontinuerlig oppmuntret til å skape med hjertet og tenke med hodet, har satt store spor i musikken hennes, og har sammen med alt Berlin har å by på resultert i den fantastiske låten «Monster Lead Me Home. Nylig slapp hun Jamie XX coveren «Stranger In A Room» som anbefales på det varmeste å sjekke ut. Og ikke nok med at hun spiller på By:Larm, men hun er også med Ellie Goulding på hennes verdensturné som oppvarming og vil blant annet være å se på Telenor Arena 4. mars.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Mavrick

Drømmeteltet lørdag 5. mars kl. 20.30

Mavrick fra Sverige slapp i oktober 2015 sin første singel «Remedy» og fikk meget god omtale av Noisey, Earmilk og Indie Shuffle. The Guardian skrev “keep an eye of this one”! Musikken til Mavrick er en krysning mellom Massive Attack, Prince og Thom York og han er en av artistene som er valgt ut til Spotify Spotlight Program 2016.
I løpet av året vil det komme flere singler, det er også ventet en EP.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com

 

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norway
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Eminem er ute med «Revival»15.12.2017 09:28Pressemelding

I dag slapp superstjernen endelig sitt niende album. Fansen har allerede fått høre Beyoncé-samarbeidet «Walk On Water» og låta «Untouchable» som ble sluppet i forrige uke  Han har også fått bidrag fra artister som Ed Sheerhan på den nye singelen «River», Beyoncé, Alicia Keys, Pink, X Ambassadors og Kehlani. I tillegg til å ha produsert flere av sporene selv, så har Eminem jobbet med blant andre Rick Rubin, Dr. Dre, Just Blaze, Mr. Porter og Boi-1da.   Etter å ha blitt oppdaget av Dr. Dre på slutten av 90-tallet, har Marshall Mathers blitt en av vår tids aller største artister. Han er den mestselgende artisten i USA siden tusenårsskiftet, har toppet den amerikanske albumlista med ti forskjellige album, har vunnet 15 Grammy-priser og er sett på som en av tidenes største rappere. Eminems forrige album, «The Marshall Mathers LP 2» fra 2013, toppet albumlista i Norge, USA og i en rekke land verden over. Albumet inneholdt blant annet hitsingelen «The Monster» med Rihanna, som også toppet lis

Adelén er ute med ny singel8.12.2017 06:13Pressemelding

Adelén hadde i sommer et musikalsk stilskifte, da hun gikk fra latin-pop til et mer elektronisk-basert lydbilde. Hun slapp låten «Go Home», som hun selv har skrevet sammen med en britisk produsent og låtskriver. Nå er hun klar med oppfølgeren, «BIG BAD BITTER», også skrevet av henne selv og et produksjonsteam fra UK.  «BIG BAD BITTER» er en bassdreven elektropop-låt med innslag av funky gitar-riff. Den siste tiden har Adelén utforsket nye spekter av stemmen sin, og dette kommer godt frem i hennes siste singel. Hør låten HER. "«BIG BAD BITTER» er en feel-good låt med mye attityde. Den ble til en sen kveld i London under en session med de fantastiske låtskriverne Pete Hammerton og Dani Senior. Sangen handler om det å føle seg utilpass i en situasjon, hvor man egentlig bare vil komme seg unna, for å slippe å bli nettopp big, bad og bitter.” - Adelén   Biografi Adelén ble popstjerne over natten, da hun i 2013 deltok i den norske Melodi Grand Prix-konkurransen. Først tok hun første plass

U2 er i dag ute med Songs Of Experience1.12.2017 12:33Pressemelding

U2 er i dag ute med sitt 14. studioalbum Songs Of Experience. Albumet er spilt inn i bandets hjemby Dublin, i London og i Los Angeles og ble ferdigstilt tidligere i år. Songs Of Experience er produsert av Jacknife Lee og Ryan Tedder, med bidrag fra Steve Lillywhite, Andy Barlow og Jolyon Thomas. Albumet er tematisk forbundet med bandets forrige album Songs Of Innocence fra 2014. Titlene er inspirert av diktsamlingen Songs Of Innocence and Experience av den britiske dikteren William Blake. Der Songs Of Innocence trakk inspirasjon fra bandmedlemmenes liv på 70- og tidlig på 80-tallet, er låtene på det nye albumet en samling av personlige brev til stedene og folkene som ligger dem nære; familie, venner og fans.  I forbindelse med nytt album legger bandet ut på en massiv turné i Nord-Amerika neste år, med start i Tulsa 2. mai. Se full oversikt HER.   Trackliste til Songs Of Experience:   1. Love Is All We Have Left 2. Lights of Home   3. You’re The Best Thing About Me 4. Get out of Your Ow

Rolling Stones ute med On Air1.12.2017 11:25Pressemelding

I dag er det legendariske bandet ute med The Rolling Stones – On Air, som er en samling av sjeldne radiopptredener fra bandets tidlige år. Blant disse fins åtte låter som bandet aldri har sluppet kommersielt og som ble spilt på tidligere BBC-programmer som «Saturday Club», «Top Gear», «Rhythm and Blues» og «The Joe Loss Pop Show» mellom 1963 og 1965. I denne perioden besøkte bandet BBCs kontorer ofte, og søkte alltid å tilby lytterne noe nytt og annerledes. I tillegg til låter som aldri ble sluppet som singler eller på album, inneholder samlingen syv låter som bandet debuterte på radio før de ble sluppet som singler eller på album. Opptakene har gått gjennom noe som kalles «audio source separation». Det innebærer at de har blitt demikset slik at studioteknikerne har kunnet gå inn i den originale instrumentasjonen og vokalen for å gjenoppbygge og rebalansere for bedre lyd. On Air inneholder også klassikere som «( Can’t Get No) Satisfaction», «The Last Time» og «The Spider And The Fly». 

Linda Vidala & KingSkurkOne med to remixer av Bængshot!26.11.2017 11:04Pressemelding

Rapper og produsent Linda Vidala og KingSkurkOne linket opp og hadde en studiosession sammen sent i 2016, med co-produsent Jørgen Ramm. Linda kom med beaten og Skurk kom spontant opp med hooket "Bængshot mafakka, er du hypp på å bli skækk eller?", som ble sommerens mest catchy linje!    I dag slipper de to remikser av den populære låta, som har rukket å streame nesten 8 millioner ganger på Spotify.   På den første remiksen, har de fått med seg hele Norges OnklP og Bergens store sønn, Kamelen.  Pål Tøien, bedre kjent som OnklP har etablert seg som en av Norges best kjente rappere. Han ble for alvor kjent for hele landet da han slapp "Styggen på ryggen", med Slekta.   Den unge hiphop-myten Kamelen har smelt godt fra seg det siste året: Si Ingenting er for moderne rap-klassiker å regne og sommerhiten Beng Beng Beng gir allerede gjenklang i Bergensgatene.   Hør "Bængshot (OnklP & Kamelen Remix) HER   På den andre remiksen, har de krysset landegrensene og fått med seg den svenske pop-prin

Turbonegro – Part III: RockNRoll Machine24.11.2017 10:55Pressemelding

Første låt ut fra det kommende Turbonegro-albumet er tittelsporet RockNRoll Machine. Hyperaktuell tematikk rundt kunstig intelligens og framtidsteknologi kjøres gjennom Turbo-prosessoren og kommer ut i form av tidenes feteste rock robot; han holder ut hele natta, leverer de feteste riffa, er billig i drift, og opererer hårfint på grensen mellom genial og stupid, akkurat som en god gammeldags rocker skal være!      Hør "RockNRoll Machine" HER     Turbonegro står som en bauta i norsk rock-historie med nesten 30 år på veien, og når den nye skiva slippes 2. Februar 2018 er dette så og si på dagen 20 år etter klassikeren Apocalypse Dudes. Deres niende studioalbum har fått den sedvanlig beskjedne tittelen ”ROCKNROLL MACHINE”. Bandet gjør noen få utvalgte klubbkonserter i Europa og USA i forbindelse med plateslipp, inkludert 4 norske.      09 feb: Folken, Stavanger 10 feb: USF Verftet, Bergen 16 feb: Samfundet, Trondheim 17 feb: Rockefeller, Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom