Universal Music Norge

Universal Music på by:Larm

Del

I kveld går startskuddet for by:larm 2016. Rundt om på scenene i Oslo sentrum vil en rekke Universal-artister opptre;  

Norske artister

Izabell

John Dee fredag 4. mars kl 23.00 & NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl 01.00

Etter flere år som DJ oppdaget Izabell sitt talent for rap. Hun startet å rappe med gruppen Kriminell Kunst før hun ble kåret til Norges beste kvinnelige rapper av radiokanalen P3 sommeren 2014. Hun ble signert til Universal Music hvor hun ga ut sin første singel ”Ka vet du” samme år. Låten ble raskt listet på radio og satt Izabell på kartet. Andresingelen ”Kontroll” var første smakebit fra Izabell sitt debutalbum. Også denne låten fikk mye oppmerksomhet, og oppfølgeren ”Bæd” var heller ikke noe unntak fra malen. Alle låtene har rotert godt på radio i løpet av 2015. I november slapp Izabell debutalbumet ”Honning og aske” som inkluderte samarbeid med artister som Morten Abel og Ary. Stjerneskuddet har gjort solokonserter i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim det siste året, i tillegg til flere andre opptrender landet rundt. Nå er hun endelig klar for å ta By:Larm med storm.Her finner du Izabell: FacebookInstagram, Twitter, Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com

Hasta

Internasjonalen torsdag 3. mars kl 22.00 & RBMA-Scenen lørdag 5. mars kl 23.00

Hasta er produsent-aliaset til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl fra Porsgrunn – et produsentnavn som raskt har fått mye oppmerksomhet for sin nådeløse tilnærming til remixer. Det anerkjente musikkmagasinet FACT har omtalt Hasta som ”en å følge med på”, og han har også fått spennende omtale i THUMP.
I løpet av 2015 har han sluppet en rekke remixer av artister som Mura Masa og Preston Harris, i tillegg til originale låter som ”Tropical Nintendo” og debut-EP’en ”Botanique”. EP’en ble sluppet i oktober med featuring artister som OMVR, Daniel Spencer og VOX. Han co-produserte den amerikanske rapperen GoldLink’s singel ”Dance On Me” som ble sluppet i juni, før han like etter slapp ”Pastel” gjennom et samarbeid med GLACCI. Sist ut var låten ”Kiss Of Death” som Hasta slapp med Milo Mills, og det er forventet at 2016 blir et like aktivt år for 18-åringen. Hasta er signert til Universal Music i Norden og den anerkjente elektrolabelen Kitsuné for resten av verden.
Her finner du Hasta: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Kaveh

NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl. 00.00 

Kaveh Kholardi er en rapper, låtskriver, produsent og artist som ble født på Grünerløkka i Oslo. 21-åringen har vært et kjent navn i det norske musikkmiljøet i flere år og har de siste årene vært en av Norges mest strømmede, omtalte og omdiskuterte rappere. I tillegg til å gi ut kritikerrost musikk, har han også gjestet låtene til andre artister som blant annet Madcon, hatt sin egen dokumentarserie på P3 og NRK3, vært By:Larm-snakkis og turnert landet rundt på festivaler som Øyafestivalen, Slottsfjell og Hovefestivalen.
Det store gjennombruddet kom i 2014 da Kaveh slapp “Snufs”. Låten tok sats oppover listene på nyåret og ble en av årets mest strømmede norske låter, i tillegg til å bli nominert til P3 Gull og NRJ Music Awards i kategorien Årets låt. Debutalbumet ”Sannheten Sårer” ble sluppet senere i 2014 og mottok en rekke lovord fra et samlet pressekorps. Kaveh jobber mer med å produsere beats enn noen gang før og vil presentere ny musikk for fansen under By:Larm.
Her finner du Kaveh: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: charlotte.oqvist@umusic.comSonny Alven

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl 02.00

Den 21 år gamle produsenten Sonny Alven har opplevd en voldsom utvikling siden debuten i mai 2015. Musikken hans beveger seg i et tropisk og melodisk house-landskap, og stjerneskuddet har servert flere solide originallåter og remixer det siste året. Hans første originale låt ”Where Do We Go (feat. Cayo)” har streamet over 2,8 millioner ganger bare på Spotify. Oppfølgeren ”Irregular Love” ble sluppet på slutten av sommeren i Europa og i Nord-Amerika (via Casablanca/Republic), og låten banet vei for ”Our Youth (feat. Emmi)” som for alvor har satt produsentens navn på radaren både nasjonalt og internasjonalt. Pepsi HQ plukket opp låten og bestemte seg for å bruke den i deres virale kampanje. Musikkvideoen som ble laget i samarbeid med Pepsi ble sett over tre millioner ganger på bare et par dager. Låten har vært A-listet på P3 i flere uker og har nå streamet over 11 millioner ganger.
Sonny Alven har gjort offisielle remixer av artister som Alesso, Tove Lo, Broiler, Nause, Tobtok, Little May og Ritual for å nevne noen.
Her finner du Sonny Alven: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Internasjonale artister


Leslie Tay

RBMA-Scenen torsdag 3. mars kl 20.00 & Gamla lfredag 4. mars kl 22.30

Leslie Tay kommer fra en røff bakgrunn med en fraværende far og lite forståelsesfulle omgivelser. Redningen ble Sofie, også kjent som Sofielund, et område i Malmö fylt av håpløshet i drømmenes bermudatriangel. Inspirert av gatens ubarmhjertighet har han vært med på låter som Norlie & KKV’s «Ingen Annan Rör Mig Som Du» som han vil fremføre på By:Larm med Cherrie, og har raskt utviklet seg til å bli en stemme innen svensk popmusikk som vi ikke har hørt før. Leslie vant dessuten Musikförläggarnas stipendium på Musikförläggarnas Pris i Sverige i november 2015, og spilte nylig på Sentrum Scene med blant andre Arif, Unge Ferrari med flere. Han gjester også Unge Ferraris album «Til Mine Venner» på låten «Hvis du Vil».

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Maja Francis

Uhørt torsdag 3. mars kl. 20.30 & Rockefeller fredag 4. mars kl. 23.30

Maja Francis er 29 år, kommer fra Stockholm og har skrevet låter siden hun var 15 år. I fjor slapp hun debutsingelen «Last Days Of Dancing», som ble brukt i MTV serien «Teen Wolf», og fulgte opp med «Space Invades My Mind» med Veronica Maggio som gjest. Med disse singelene gjorde hun seg bemerket som en av Sveriges mest lovende nykommere. Hun er nå ute med EP’n Come Companion hvor hun har fått god hjelp av nevnte Maggio og Petter Winnberg.
I fjor sommer spilte Maja på Way Out West, This is Hultsfred og Popaganda og nå tar hun turen til Oslo for å spille under Bylarm.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.comBlaue Blume

Rockefeller torsdag 3. mars kl 21.30 & Revolver fredag 4. mars kl 22.30

Danskene i Blau Blume henter inspirasjon fra artister som The Smiths, Cocteau Twins, Genesis, Roxy Music og Nina Simone. Dette blir mikset sammen i deres helt eget unike lydbilde som ofte mottas med særdeles stor applaus. De slapp nylig albumet Syzygy som fikk gode kritikker i Danmark, blant annet med 6/6 av danske Gaffa. Før jul spillte de på Mono i Oslo, Sørveiv i Kristiansand i tillegg til UKA i Trondheim.
I 2014 slapp bandet debut EP’n “Beau and Lorette” som skulle bli omtalt av flere danske medier som en av de beste utgivelsene det året. De spillte festivaler og utsolgte konserter over hele Europa, og gikk varmt på radio i både Danmark, Tyskland, England og Frankrike. Singelen  “In Disco Lights” var den mest spillte låten på dansk radio.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Kongsted

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl. 22.30 & Internasjonalen fredag 4. mars kl. 21.00.

Bak navnet Kongsted skjuler Andreas Kongsted seg. Han er en dansk DJ og produsent med over 15 år i bransjen og har har vunnet flere priser. I 2015 ble han kåret til «Artist of The Year» under Danske DJ Awards og i 2014 mottok han tre priser for sin hit ”Chuck Norris”. Låten ”Whine Dat” har over 6 mill. streams og ligget stødig på Spotify Topp 50 i Danmark i over 20 uker.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Rebecca & Fiona

Drømmeteltet torsdag 3. Mars kl 02.30 & NRK P3 Sentrum Scene fredag 4. mars kl 23.00

Rebecca og Fiona møttes for første gang på en fest i Stockholm i 2007 og opplevde umiddelbart en helt unik kjemi. Møtet har resultert i mange år med solid vennskap, kreativt partnerskap og fantastisk musikk.  Med DJ-turneer gjennom USA, Asia, Australia og Europa har de hatt spillejobber på dancefestivaler som Electric Daisy Carnival, Tomorrowland og Beyond Wonderland. Der side om side med EDM legender som Tiësto, Kaskade, Axwell og Steve Angello. Nå ønsker duoen å ta steget videre og går inn i popens verden i en blanding av punk, indie rock og dance. 
Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.comDNCE

Lørdag 5. mars Yngling på Parkteatret 
+ P3 Christine live fra Kulturhuset lørdag 5. mars 13.00

Joe Jonas er tilbake, nå som DNCE og første singel ut er "Cake By The Ocean". DNCE består av den sørkoreanske gitaristen JinJoo Lee, bassist og keyboardist Cole Whittle og trommeslager Jack Lawless, som har spilt for trommer for The Jonas Brothers tidligere. De er valgt ut til å bli MTV Push for mars.
“Try not to DNCE to this jam, we dare you funk-fueled jam is all groove and shimmer, arriving in a burst of ecstasy that sounds like equal parts Daft Punk and Earth Wind & Fire!” – MTV

“Between the groovy guitars and Jonas' funky falsetto, the '70s-tinged track is reminiscent of the 2013 Daft Punk-Pharrell collab ‘Get Lucky.’” – People

“Joe Jonas's Comeback Single Will Definitely Make You DNCE” – Teen Vogue
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Sara Hartman

Telenor Arena 4. mars (Ellie Goulding – support) & Drømmeteltet fredag 4. mars kl 23.30

20 år gamle Sara fra  New York hoppet for et års tid siden på et fly til Berlin for å satse på musikken. Det som skulle bli en av hennes mest skremmende opplevelser, nemlig å reise fra familie og venner og inn i det ukjente, skulle også bli en av hennes beste. Oppveksten med kreative foreldre som kontinuerlig oppmuntret til å skape med hjertet og tenke med hodet, har satt store spor i musikken hennes, og har sammen med alt Berlin har å by på resultert i den fantastiske låten «Monster Lead Me Home. Nylig slapp hun Jamie XX coveren «Stranger In A Room» som anbefales på det varmeste å sjekke ut. Og ikke nok med at hun spiller på By:Larm, men hun er også med Ellie Goulding på hennes verdensturné som oppvarming og vil blant annet være å se på Telenor Arena 4. mars.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Mavrick

Drømmeteltet lørdag 5. mars kl. 20.30

Mavrick fra Sverige slapp i oktober 2015 sin første singel «Remedy» og fikk meget god omtale av Noisey, Earmilk og Indie Shuffle. The Guardian skrev “keep an eye of this one”! Musikken til Mavrick er en krysning mellom Massive Attack, Prince og Thom York og han er en av artistene som er valgt ut til Spotify Spotlight Program 2016.
I løpet av året vil det komme flere singler, det er også ventet en EP.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com

 

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norway
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Temmpo – Lone Stranger13.7.2018 11:28Pressemelding

Med en rekke hits for andre artister i bagasjen, gikk Temmpo løs på sin egen solokarriere i 2016. Nå er han tilbake med sin nye solosingel, «Lone Stranger». «Lone Stranger» viser en ny musikalsk retning for Temmpo (aka. Tonino Speciale), inspirert av at han og hans co-produsent har en felles kjærlighet for electro/indie-gruppen «Empire Of The Sun». Speciale har et musikktalent utenom det vanlige og kan påberope seg titlene låtskriver, produsent, multi-instrumentalist og vokalist. HØR TEMMPO - "LONE STRSNGER" HER - Jeg skrev en røff skisse av melodien før jeg dro fra studio, og på vei hjem passerte jeg en veldig slående kvinne på togstasjonen. Øynene våre møttes i et øyeblikk, og vi smilte til hverandre, akkruat som at vi hadde møttes før. Hun reiste avgårde alene, og jeg satt igjen på toget og dagdrømte om hvordan hennes liv og personlighet egentlig er – og det inspirerte meg til tittelen «Lone Stranger», forteller Tonino Speciale. Temmpo Australskfødte Tonino Speciale jobber fra Tiley

Ariana Grande ute med «God Is A Woman»13.7.2018 10:36Pressemelding

Ariana Grande er i dag ute med sin nye singel «God Is A Woman». Samtidig kommer en fersk lyric video som hører til. «God Is A Woman» blir det tredje slippet fra det kommende albumet Sweetener, som inkluderer «The Light Is Coming» med Nicki Minaj. Låten er produsert av Ilya og skrevet av Ariana med svenskene Max Martin, Ilya, Savan Kotecha og Rickard Göransson. Ariana har tidligere jobbet med Max Martin og Ilya på blant andre megahitene «Problem» og «No Tears Left To Cry». Albumet Sweetener kommer 17. august. Første singel «No Tears Left To Cry» ble en stor suksess, passerte platina og ble listet på en rekke radiokanaler i Norge. Siden albumdebuten Yours Truly i 2013, har Ariana Grande vokst frem som en av verdens aller største artister. Etterfølgeren My Everything (2014) inneholdt monsterhits som "Problem" og "Break Free". Arianas forrige album Dangerous Woman gikk i likhet med forgjengeren til topps i Norge, USA og en rekke andre land.

Drake slår egne rekorder og går til topps på albumlisten6.7.2018 15:00Pressemelding

Drake sitt femte studioalbum Scorpion gikk i dag rett til førsteplass på albumlisten. Dobbeltalbumet har slått alle tidligere rekorder, og Drake kan nå ta med Scorpion i rekken av rekordbrytende utgivelser. Rekorden for flest streams på en uke i USA ble slått på kun tre dager, med 435 millioner streams. Forrige rekord på syv dager var Beerbongs & Bentleys av Post Malone med 431 streams. Rekorden for flest globale streams på ett døgn ble også slått. På Apple har Scorpion også knust alle tidligere rekorder. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

Palo Santo fra Years & Years ute i dag6.7.2018 12:47Pressemelding

Years & Years er i dag ute med det nye albumet Palo Santo. Albumet inkluderer det kritikerroste comeback-sporet «Sanctify» og «If You’re Over Me». Palo Santo handler om pop og futurisme, hvor frontmannen Olly Alexander henter inspirasjon fra en tribal verden, kult sci-fi samt pop-ikoner som Prince, Bowie og Gaga. De har skapt et personlig rom for historiefortelling om identitet, seksualitet og hva det vil si å være et menneske. Palo Santo har bidrag fra blant andre Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels og Justin Tranter. Konseptet Palo Santo inneholder også en kortfilm regissert av Fred Rowson med blant andre Olly Alxander, Dame Judi Dench og den thailandske kult-skuespilleren Vithaya Pansringarm i hovedrollene. Se den HER. Albumet følger opp debutalbumet Communion som gikk til topps i UK, solgte 1,5 millioner og ble nominert til fem Brit Awards. På onsdag spilte de på Kadetten i Sandvika til strålende kritikker fra P3s anmelder. 29. januar er de tilbake i landet og spiller på Sent

Florence + the Machine ute med High As Hope29.6.2018 10:53Pressemelding

Florence + the Machine er i dag ute med det nye albumet High As Hope. High As Hope ble til i Sør-London hvor Florence skrev på albumet i ensomhet med daglige turer til studioet. Hun tok med låtene til sin venn og medprodusent Emile Haynie i Los Angeles. Albumet er mikset i New York, hvor den daglige beroligende utsikten over den ikoniske horisonten, sett i kontrast med kaoset - ga albumet dets tittel. Andre som bidrar på albumet er Kamasi Washington, Kelsey Lu og Jamie xx. Albumet er lyden av en kunstner som mer selvsikker enn noen gang. Florence skriver om tenårene og tjueårene med et fornyet, mer modent perspektiv. Florence kjenner seg selv godt nok til å erklære: “I’m never going to be minimal - mirroring this sense that happiness doesn’t always have to be big and dramatic: it can often be found in the mundane, in the everyday things that aren’t always celebrated in songs. There’s a lot of love in this record, loneliness too, but a lot of love. It’s always a work in progress, and I

Drake med nytt dobbeltalbum29.6.2018 09:53Pressemelding

Drake er i dag ute med dobbeltalbumet Scorpion. Albumet er det femte studioalbumet i rekken for Drake og er produsert av blant andre DJ Premier, PartyNextDoor og No I.D med bidrag fra Jay Z, Ty Dolla $ign, Future, Static Major, Nicki Minaj og kongen av pop Michael Jackson. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom