Universal Music Norge

Universal Music på by:Larm

Del

I kveld går startskuddet for by:larm 2016. Rundt om på scenene i Oslo sentrum vil en rekke Universal-artister opptre;  

Norske artister

Izabell

John Dee fredag 4. mars kl 23.00 & NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl 01.00

Etter flere år som DJ oppdaget Izabell sitt talent for rap. Hun startet å rappe med gruppen Kriminell Kunst før hun ble kåret til Norges beste kvinnelige rapper av radiokanalen P3 sommeren 2014. Hun ble signert til Universal Music hvor hun ga ut sin første singel ”Ka vet du” samme år. Låten ble raskt listet på radio og satt Izabell på kartet. Andresingelen ”Kontroll” var første smakebit fra Izabell sitt debutalbum. Også denne låten fikk mye oppmerksomhet, og oppfølgeren ”Bæd” var heller ikke noe unntak fra malen. Alle låtene har rotert godt på radio i løpet av 2015. I november slapp Izabell debutalbumet ”Honning og aske” som inkluderte samarbeid med artister som Morten Abel og Ary. Stjerneskuddet har gjort solokonserter i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim det siste året, i tillegg til flere andre opptrender landet rundt. Nå er hun endelig klar for å ta By:Larm med storm.Her finner du Izabell: FacebookInstagram, Twitter, Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com

Hasta

Internasjonalen torsdag 3. mars kl 22.00 & RBMA-Scenen lørdag 5. mars kl 23.00

Hasta er produsent-aliaset til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl fra Porsgrunn – et produsentnavn som raskt har fått mye oppmerksomhet for sin nådeløse tilnærming til remixer. Det anerkjente musikkmagasinet FACT har omtalt Hasta som ”en å følge med på”, og han har også fått spennende omtale i THUMP.
I løpet av 2015 har han sluppet en rekke remixer av artister som Mura Masa og Preston Harris, i tillegg til originale låter som ”Tropical Nintendo” og debut-EP’en ”Botanique”. EP’en ble sluppet i oktober med featuring artister som OMVR, Daniel Spencer og VOX. Han co-produserte den amerikanske rapperen GoldLink’s singel ”Dance On Me” som ble sluppet i juni, før han like etter slapp ”Pastel” gjennom et samarbeid med GLACCI. Sist ut var låten ”Kiss Of Death” som Hasta slapp med Milo Mills, og det er forventet at 2016 blir et like aktivt år for 18-åringen. Hasta er signert til Universal Music i Norden og den anerkjente elektrolabelen Kitsuné for resten av verden.
Her finner du Hasta: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Kaveh

NRK P3 Sentrum Scene lørdag 5. mars kl. 00.00 

Kaveh Kholardi er en rapper, låtskriver, produsent og artist som ble født på Grünerløkka i Oslo. 21-åringen har vært et kjent navn i det norske musikkmiljøet i flere år og har de siste årene vært en av Norges mest strømmede, omtalte og omdiskuterte rappere. I tillegg til å gi ut kritikerrost musikk, har han også gjestet låtene til andre artister som blant annet Madcon, hatt sin egen dokumentarserie på P3 og NRK3, vært By:Larm-snakkis og turnert landet rundt på festivaler som Øyafestivalen, Slottsfjell og Hovefestivalen.
Det store gjennombruddet kom i 2014 da Kaveh slapp “Snufs”. Låten tok sats oppover listene på nyåret og ble en av årets mest strømmede norske låter, i tillegg til å bli nominert til P3 Gull og NRJ Music Awards i kategorien Årets låt. Debutalbumet ”Sannheten Sårer” ble sluppet senere i 2014 og mottok en rekke lovord fra et samlet pressekorps. Kaveh jobber mer med å produsere beats enn noen gang før og vil presentere ny musikk for fansen under By:Larm.
Her finner du Kaveh: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: charlotte.oqvist@umusic.comSonny Alven

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl 02.00

Den 21 år gamle produsenten Sonny Alven har opplevd en voldsom utvikling siden debuten i mai 2015. Musikken hans beveger seg i et tropisk og melodisk house-landskap, og stjerneskuddet har servert flere solide originallåter og remixer det siste året. Hans første originale låt ”Where Do We Go (feat. Cayo)” har streamet over 2,8 millioner ganger bare på Spotify. Oppfølgeren ”Irregular Love” ble sluppet på slutten av sommeren i Europa og i Nord-Amerika (via Casablanca/Republic), og låten banet vei for ”Our Youth (feat. Emmi)” som for alvor har satt produsentens navn på radaren både nasjonalt og internasjonalt. Pepsi HQ plukket opp låten og bestemte seg for å bruke den i deres virale kampanje. Musikkvideoen som ble laget i samarbeid med Pepsi ble sett over tre millioner ganger på bare et par dager. Låten har vært A-listet på P3 i flere uker og har nå streamet over 11 millioner ganger.
Sonny Alven har gjort offisielle remixer av artister som Alesso, Tove Lo, Broiler, Nause, Tobtok, Little May og Ritual for å nevne noen.
Her finner du Sonny Alven: Facebook og Spotify.
Kontaktperson: manbir.plaha@umusic.com


Internasjonale artister


Leslie Tay

RBMA-Scenen torsdag 3. mars kl 20.00 & Gamla lfredag 4. mars kl 22.30

Leslie Tay kommer fra en røff bakgrunn med en fraværende far og lite forståelsesfulle omgivelser. Redningen ble Sofie, også kjent som Sofielund, et område i Malmö fylt av håpløshet i drømmenes bermudatriangel. Inspirert av gatens ubarmhjertighet har han vært med på låter som Norlie & KKV’s «Ingen Annan Rör Mig Som Du» som han vil fremføre på By:Larm med Cherrie, og har raskt utviklet seg til å bli en stemme innen svensk popmusikk som vi ikke har hørt før. Leslie vant dessuten Musikförläggarnas stipendium på Musikförläggarnas Pris i Sverige i november 2015, og spilte nylig på Sentrum Scene med blant andre Arif, Unge Ferrari med flere. Han gjester også Unge Ferraris album «Til Mine Venner» på låten «Hvis du Vil».

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Maja Francis

Uhørt torsdag 3. mars kl. 20.30 & Rockefeller fredag 4. mars kl. 23.30

Maja Francis er 29 år, kommer fra Stockholm og har skrevet låter siden hun var 15 år. I fjor slapp hun debutsingelen «Last Days Of Dancing», som ble brukt i MTV serien «Teen Wolf», og fulgte opp med «Space Invades My Mind» med Veronica Maggio som gjest. Med disse singelene gjorde hun seg bemerket som en av Sveriges mest lovende nykommere. Hun er nå ute med EP’n Come Companion hvor hun har fått god hjelp av nevnte Maggio og Petter Winnberg.
I fjor sommer spilte Maja på Way Out West, This is Hultsfred og Popaganda og nå tar hun turen til Oslo for å spille under Bylarm.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.comBlaue Blume

Rockefeller torsdag 3. mars kl 21.30 & Revolver fredag 4. mars kl 22.30

Danskene i Blau Blume henter inspirasjon fra artister som The Smiths, Cocteau Twins, Genesis, Roxy Music og Nina Simone. Dette blir mikset sammen i deres helt eget unike lydbilde som ofte mottas med særdeles stor applaus. De slapp nylig albumet Syzygy som fikk gode kritikker i Danmark, blant annet med 6/6 av danske Gaffa. Før jul spillte de på Mono i Oslo, Sørveiv i Kristiansand i tillegg til UKA i Trondheim.
I 2014 slapp bandet debut EP’n “Beau and Lorette” som skulle bli omtalt av flere danske medier som en av de beste utgivelsene det året. De spillte festivaler og utsolgte konserter over hele Europa, og gikk varmt på radio i både Danmark, Tyskland, England og Frankrike. Singelen  “In Disco Lights” var den mest spillte låten på dansk radio.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Kongsted

Drømmeteltet torsdag 3. mars kl. 22.30 & Internasjonalen fredag 4. mars kl. 21.00.

Bak navnet Kongsted skjuler Andreas Kongsted seg. Han er en dansk DJ og produsent med over 15 år i bransjen og har har vunnet flere priser. I 2015 ble han kåret til «Artist of The Year» under Danske DJ Awards og i 2014 mottok han tre priser for sin hit ”Chuck Norris”. Låten ”Whine Dat” har over 6 mill. streams og ligget stødig på Spotify Topp 50 i Danmark i over 20 uker.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Rebecca & Fiona

Drømmeteltet torsdag 3. Mars kl 02.30 & NRK P3 Sentrum Scene fredag 4. mars kl 23.00

Rebecca og Fiona møttes for første gang på en fest i Stockholm i 2007 og opplevde umiddelbart en helt unik kjemi. Møtet har resultert i mange år med solid vennskap, kreativt partnerskap og fantastisk musikk.  Med DJ-turneer gjennom USA, Asia, Australia og Europa har de hatt spillejobber på dancefestivaler som Electric Daisy Carnival, Tomorrowland og Beyond Wonderland. Der side om side med EDM legender som Tiësto, Kaskade, Axwell og Steve Angello. Nå ønsker duoen å ta steget videre og går inn i popens verden i en blanding av punk, indie rock og dance. 
Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.comDNCE

Lørdag 5. mars Yngling på Parkteatret 
+ P3 Christine live fra Kulturhuset lørdag 5. mars 13.00

Joe Jonas er tilbake, nå som DNCE og første singel ut er "Cake By The Ocean". DNCE består av den sørkoreanske gitaristen JinJoo Lee, bassist og keyboardist Cole Whittle og trommeslager Jack Lawless, som har spilt for trommer for The Jonas Brothers tidligere. De er valgt ut til å bli MTV Push for mars.
“Try not to DNCE to this jam, we dare you funk-fueled jam is all groove and shimmer, arriving in a burst of ecstasy that sounds like equal parts Daft Punk and Earth Wind & Fire!” – MTV

“Between the groovy guitars and Jonas' funky falsetto, the '70s-tinged track is reminiscent of the 2013 Daft Punk-Pharrell collab ‘Get Lucky.’” – People

“Joe Jonas's Comeback Single Will Definitely Make You DNCE” – Teen Vogue
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com


Sara Hartman

Telenor Arena 4. mars (Ellie Goulding – support) & Drømmeteltet fredag 4. mars kl 23.30

20 år gamle Sara fra  New York hoppet for et års tid siden på et fly til Berlin for å satse på musikken. Det som skulle bli en av hennes mest skremmende opplevelser, nemlig å reise fra familie og venner og inn i det ukjente, skulle også bli en av hennes beste. Oppveksten med kreative foreldre som kontinuerlig oppmuntret til å skape med hjertet og tenke med hodet, har satt store spor i musikken hennes, og har sammen med alt Berlin har å by på resultert i den fantastiske låten «Monster Lead Me Home. Nylig slapp hun Jamie XX coveren «Stranger In A Room» som anbefales på det varmeste å sjekke ut. Og ikke nok med at hun spiller på By:Larm, men hun er også med Ellie Goulding på hennes verdensturné som oppvarming og vil blant annet være å se på Telenor Arena 4. mars.

Kontaktperson:  margit.bohn@umusic.com


Mavrick

Drømmeteltet lørdag 5. mars kl. 20.30

Mavrick fra Sverige slapp i oktober 2015 sin første singel «Remedy» og fikk meget god omtale av Noisey, Earmilk og Indie Shuffle. The Guardian skrev “keep an eye of this one”! Musikken til Mavrick er en krysning mellom Massive Attack, Prince og Thom York og han er en av artistene som er valgt ut til Spotify Spotlight Program 2016.
I løpet av året vil det komme flere singler, det er også ventet en EP.
Kontaktperson: katrine.nagy@umusic.com

 

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norway
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Niall Horan har sluppet «Flicker»20.10.2017 11:24Pressemelding

I dag slapp Niall Horan soloalbumdebuten «Flicker». Det er 13 låter på albumet, blant dem singlene «This Town», «Slow Hands» og «Too Much To Ask». Han har jobbet med produsentene Julian Bunetta, Jacquire King og Greg Kurstin for å utvikle sounden på albumdebuten. Albumet har fått ros fra blant andre Rolling Stone, People og  AP. Horan, som solgte 70 millioner album som medlem av One Direction, annonserte nylig at han skal spille i Oslo på Sentrum Scene 24. april. I dag gjester han «The Ellen DeGeneres Show» og han skal også gjeste og spille på «Jimmy Kimmel Live» 23. oktober. Låtene «This Town» og «Slow Hands» har solgt til platina i flere land. Sistnevnte singel gikk #1 i 44 land, har streamet over 820 millioner og har blitt utropt til en av "Best Songs Of 2017 So Far" av Billboard. Hittil i år har han mottat priser som People’s Choice, Teen Choice, Radio Disney Music og iHeartRadio MMVA awards.Han er også nominert til én American Music Award.

Gatekunst 6 med låt til kinofilmen "Gjengangere"20.10.2017 10:20Pressemelding

Før arbeidet med "Gatekunst 6"-albumet ringte regissør & skuespiller Leon Bashir til Assad, som er kjent som Lillebror fra Emiré og Lillebror + grunnleggeren av Gatekunst-prosjektet, og fortalte at han trengte en låt til hans nye film "Gjengangere". Resultatet ble GK-låten "Ikke Si No" med svenske Stor og unggutten Satilmis.    - "Yes, den låta der as. Jeg hadde snakket med Leon før vi startet på GK& og han ønsket at jeg gjorde et comeback. Han fortalte at denne filmen var en av de mest forebyggende filmene han hadde laget og at en av hovedrollene var 15 år. Umiddelbart tenkte jeg at en Gatekunst-låt hadde vært perfekt match." - Assad     HØR "IKKE SI NO" HER   Stor er en av Sveriges mest respekterte rappere, som siden debuten i 2009 har rukket å slippe hele tre album, vunnet P3 Guld og Grammis, og samarbeidet med som går og kryper av svenske legender. Han har også et langt forhold til Norge, og var ikke vond å be om å legge et vers når han hørte låten.    18-åringen Satilmis var ogs

Bieber og Julia Michaels slår seg sammen20.10.2017 10:20Pressemelding

I dag ble det sluppet en remix av Bloodpop® og Biebers samarbeid «Friends», der sistnevnte synger duett med popkometen Julia Michaels. Michaels har co-skrevet originalen som har blitt streamet 180 millioner ganger på Spotify siden den ble sluppet i midten av august. Da gikk den rett inn på førsteplass på VG-lista. Det er ikke første gang denne trioen samerbeider; de sto også bak Justin Biebers gigahit «Sorry» fra 2015. Amerikanske BloodPop® har de siste årene gjort stor suksess som låtskriver og produsent for blant andre Madonna, Skrillex, Charlie XCX og på flere låter på Biebers forrige album «Purpose». Justin Bieber har medvirket på hits med både DJ Khaled og David Guetta i år. Aller størst har samarbeidet med Luis Fonsi og Daddy Yankee på remixen av «Despacito» blitt. Låta har for øyeblikket rundt 890 millioner streams på Spotify. I Norge toppet den VG-lista i 16 uker på rad.  Julia Michaels oppnådde enorm suksess verden over da hun debuterte som soloartist med «Issues» tidligere i

Jonas Benyoub med tung gatebanger - El Diablo20.10.2017 10:16Pressemelding

Etter å ha satt navnet sitt på kartet med låta, "Youm Wara Youm", som fikk plass på NRKs mest populære serie, SKAM, er Jonas Benyoub tilbake med sin andre singel, som forteller historien om en fiksjonsbasert figur: "El Diablo".  - "El Diablo," handler om en oppdiktet karakter som jeg har tatt inspirasjon fra mine opplevelser i Oslo. "El Diablo" er en negativ person/dop dealer, som driver med mye shady business. Han som mange andre, sliter litt på skolen og finner andre måter å tjene penger på. Pengene blir dessverre en av de tingene som er alt for enkle å tjene på en dårlig måte, og det gjør at barna i hooden ser opp til figurer som «El Diablo» - Jonas Benyoub   HØR "EL DIABLO" HER "El diablo" er en fiksjonsbasert figur, som skal illustrere hverdagen til en eldre vinnings-kriminell. Som de yngre kanskje ser opp til, men livet hans er langt i fra no dans på roser. Bildet de unge har fått av denne livsstilen.. basert på musikkvideoer de ser og musikken de hører er kanskje ikke helt så

Sam Smith kommer endelig til Norge20.10.2017 10:03Pressemelding

Verdensstjernen kommer til Norge for aller første gang den 23. april. Sam Smith tar med seg et spektakulært sceneshow og sin svært imponerende samling med låter til Telenor Arena! Billetter er i salg via Ticketmaster.no fredag 27.10 klokken 10.00. Den følelsesladde og soulinspirerte stemmen til Sam Smith har gjort ham til en av verdens mest suksessfulle artister. Siden debuten for litt over tre år siden har han blant annet solgt over 12,5 millioner plater,  blitt en av verdens mest streamede artister på Spotify, vunnet Oscar- og Golden Globe statuetter for sitt bidrag til James Bond filmserien,  og mottatt tre Brit Awards og fire Grammys for sitt debutalbum. ”Vi er enormt stolte over å presentere Sam Smith til det norske publikummet for aller første gang. Det nye albumet hans vil bli en av årets aller beste og vi er overbevist om at liveshowet hans kommer til å bli minst like bra, om ikke bedre!” – Mark Vaughan, ansvarlig arrangør i Atomic Soul Gjennombruddet kom i en alder av 21 år gj

Frank Turner slipper «Songbook»17.10.2017 15:16Pressemelding

Frank Turner slipper snart samlingen «Songbook» med låter fra hele karrieren, samt nye og nedstrippede versjoner av noen av hans største hits. «Songbook» kommer også til å inneholde den splitter nye låta «There She Is», som nå er tilgjengelig på alle plattformer. «Songbook» slippes digitalt, som dobbel CD, i en trippel vinylutgave og vinyl deluxeboks. Sistnevnte inneholder også konsertfilmen «Get Better» fra Turners konsert på Rock City i Nottingham i 2016 og en eksklusiv fotobok med bilder fra Turners karriere. «Songbook» slippes som CD og digitalt 24. november, og på vinyl 15. desember. Full trackliste: CD1: 1. Four Simple Words 2.I Still Believe 3. The Next Storm 4. Recovery 5. The Road 6. Long Live The Queen 7.Glorious You 8. Plain Sailing Weather 9. I Knew Prufrock Before He Got Famous 10. Wessex Boy 11. The Opening Act Of Spring 12. Polaroid Picture 13. Mittens 14. If Ever I Stray 15. The Way I Tend To Be 16. The Ballad Of Me And My Friends 17. Photosynthesis 18. Get Better 19. T

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom