Unio

Unio sympatiserer med de Expert-ansatte

Del

- Jeg tror forbrukerne er opptatt av at ansatte i de butikkene vi handler i har gode og trygge lønns- og arbeidsforhold. En kultur der ansatte må kjempe om kundene, vil ikke skape et godt sted å handle.

Unio-leder Ragnhild Lied
Unio-leder Ragnhild Lied

Det sier lederen i hovedorganisasjonen Unio, Ragnhild Lied i en kommentar til at Expert sier opp kollektivavtalen med de ansatte og erstatte den med resultatlønn.

Hun mener det er skuffende at ledelsen i Expert velger bort kollektive avtaler og erstatter disse med individuelle ordninger som kan virke negativt både for de ansatte, arbeidsmiljøet og for bedriften. Lied mener at arbeidsgiversida på denne måten taler med to tunger.
- Partene i arbeidslivet skal bidra til å løse samfunnsmessige utfordringer. Det dreier seg for eksempel om å sørge for konkurransedyktige lønnsoppgjør, sysselsette flyktninger og finne læreplasser til elever. Dette ansvaret har både arbeidsgiverne og arbeidstakerne. Og da kan ikke arbeidsgiverne melde seg ut av fellesskapet, mener Unio-lederen.

Omdømmet til Expert fikk ifølge Unio-lederen en dyp ripe i lakken da de for et par år siden sa opp over 1400 ansatte og skrøt av det i en annonsekampanje.
- Individuelle bonusordninger som betyr at de butikkansatte som selger mest, også tjener mest, vil ikke skape et godt arbeidsmiljø. Det viser forskning som er gjort på dette området. Jeg tviler også på om dette i det lange løp er positivt for kundene, sier Lied, og peker på at facebookgruppen «Boikott Expert» allerede er etablert.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Unio-leder Ragnhild Lied
Unio-leder Ragnhild Lied
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom