Unio

Unio om Arbeidstidsutvalget: Mer styringsrett til arbeidsgiver

Del

- Arbeidstid må brukes som redskap for å få folk til å stå lengre i arbeid. Da må det tenkes nye tanker, og ikke leveres forslag som går ut på at ansatte må jobbe flere helger og lengre dager.

Ragnhild Lied, Unio-leder.
Ragnhild Lied, Unio-leder.

Det sier Unio-leder Ragnhild Lied i en kommentar til rapporten som det regjeringsoppnevnte Arbeidstidsutvalget la fram i dag.

- Å legge et større ansvar på den enkelte arbeidstakeren og mindre makt til de tillitsvalgte, er ikke løsningen på deltidsproblematikken eller rekrutteringsutfordringene, mener Lied.
- Jeg hadde håpet at dette som skulle være et ekspertutvalg hadde evnet å se framover og tenke nye tanker, og ikke kun repetere forslag regjeringen kom med da de reviderte arbeidsmiljøloven. Altså lengre arbeidsdager og flere jobbhelger, legger hun til.
- De forslagene utvalget har kommet med, er heller ikke forenelig med regjeringens ønskede politikk med hensyn til å få ansatte til å jobbe lengre. I en tid med en forventning om at vi skal jobbe til vi blir 72 år, må vi ha en arbeidstid som gjør dette mulig. Utvalget har ikke kommet med forslag som understøtter dette målet.

Unio-lederen etterlyser mer fleksibilitet for den enkelte arbeidstaker.
- Med det mener jeg at partene må bli enige om tilrettelegging og tilpasning der målsettingen er å skape en arbeidssituasjon der flere kvinner i helsesektoren skal jobbe heltid. Skal vi rekruttere og beholde, må vi gi ordet «fleksibilitet» et nytt innhold, mener Ragnhild Lied.

- Denne rapporten håper vi finner sin rette plass – i skuffen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ragnhild Lied, Unio-leder.
Ragnhild Lied, Unio-leder.
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom