Unio

Unio-leiaren om årets lønnsoppgjer: – Vi må sjå tre-talet!

Del

– Vi skal ha ein ordentleg reallønnsvekst. Teknisk berekningsutval, TBU, anslår ein prisvekst på to prosent. Difor meiner eg at vi må opp på tre-talet i år, sa Unio-leiar Ragnhild Lied då ho opna Unio si inntektspolitiske konferanse i dag.

Unio-leiar Ragnhild Lied.
Unio-leiar Ragnhild Lied.

Ho peika på at det no går betre i norsk økonomi, og at partane har vist ansvar i dei tøffe tidene norsk økonomi har vore gjennom.
– For oss betyr det å ta ansvar også å sørge for at våre medlemmer får sin del av verdiskapinga i dette landet, understreka Unio-leiaren.

Lied peika på at kompetanse og kvalitet heng i hop – og at det trengst meir av begge deler i store delar av offentleg sektor.
– Skal ein sikre kvalifisert og kunnskapsbasert arbeidskraft i offentleg sektor, må lønn vere det første og viktigaste kravet. Vårt krav er tydeleg: Utdanning skal lønne seg betre, sa ho i oppstarten på tariffoppgjeret.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Unio-leiar Ragnhild Lied.
Unio-leiar Ragnhild Lied.
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er partipolitisk uavhengig og er med våre 360 000 medlemmer Norges nest største hovedorganisasjon for arbeidstakere.

Unio skal være den hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser ved å arbeide for høyere verdsetting av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom