Unio

Unio har forståelse for lege-streiken

Del

- Legene i Akademikerne streiker nå for å kunne ha medbestemmelse over egen arbeidstid. Dette er krav vi har full forståelse for, og som enkelte av våre forbund tidligere har vært i streik og hatt harde kamper for å forsvare, sier Unio-leder Ragnhild Lied

Unio-leder Ragnhild Lied.
Unio-leder Ragnhild Lied.

Unio har ved flere anledninger vist hvor viktig det er å kunne påvirke egen arbeidstid er for medlemmene.
- Både i høringssvar til forslag til ny arbeidsmiljølov og til Arbeidstidsutvalgets forslag, har vi pekt på hvor viktig det er for de ansatte å kunne ha kontroll over egen arbeidsbelastning. Vi er svært kritiske til den utviklingen vi ser der arbeidsgiver ensidig skal bestemme arbeidstiden, uten at de ansatte har mulighet for å påvirke, sier Ragnhild Lied.
- Vi vet at arbeidstakere både trives bedre og jobber bedre når de kan påvirke egen arbeidssituasjon, så forslaget til Spekter er å gå baklengs inn i framtida, mener Unio-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Unio-leder Ragnhild Lied.
Unio-leder Ragnhild Lied.
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom