Unikt barneboksamarbeid i Norden med rekordstort opplag på 2,1 millioner bøker

Del

For syvende året på rad er norske barnebokforfattere og illustratører med i det nordiske boksamarbeidet mellom organisasjonen Läsrörelsen og McDonald’s. Utvalgte bøker fra Norge, Sverige, Danmark og Finland oversettes, og følger med McDonald’s sin Happy Meal. Totalt opplag i år er på 2,1 millioner bøker.

I år er det forfatter Ingeborg Eliassen og illustratør Åshild Irgens sin barnebok «Snarveien» som er utvalgt som det norske bidraget i det unike barneboksamarbeidet.

-Det er stort for oss at nettopp vår bok «Snarveien» har blitt valgt ut. For oss betyr dette at barn i alle de nordiske landene får tilgang barnelitteratur generelt, samtidig som det er hyggelig at nettopp vår bok «Snarveien» har blitt valgt ut. Uten boksamarbeidet mellom organisasjonen Läsrörelsen og McDonald’s, hadde vi nådd om lag 3000 lesere. Nå som vår bok har blitt valgt ut, når vi ut til over 200.000 lesere, sier forfatter Ingeborg Eliassen og illustratør Åshild Irgens.

På tide å endre navnet fra «høstferie» til «leseferie»

Siden 2004 har utvalgte barne- og billedbøker fulgt med McDonald’s sin Happy Meal under bokkampanjen på høsten. I perioden 2001 – 2017 har alt i alt over 113 boktitler blitt distribuert i et opplag på 20,5 millioner bøker.

-Jeg er litt misunnelig på svenskene som kaller sin høstferie for «leseferie». Jeg tror det hadde vært passende å endre navnet også her i Norge. Kanskje det ville gjort folk mer bevisst på hvor gøy og viktig det er å lese. Samarbeidet mellom Läsrörelsen og McDonald’s på høsten hvert år, bidrar nok til å skape leseglede hos barn og unge nå som det begynner å bli kaldere i været, sier Pia Larsen, redaktør i Cappelen Damm.

Läsrörelsen hyller den norske «Snarveien»

-Jeg ble ærlig talt veldig glad da jeg fikk denne boken. For det første fordi jeg synes det er godt språk og veldig fine tegninger, og en god historie. Det er to erfarne, kunnskapsrike og dyktige damer som står bak. Det er herlig å se måten de skildrer samspillet mellom generasjoner, og at man setter pris på en gammel manns erfaringer og fantasi. Boken beskriver bestefaren og barnebarnets felles opplevelser, på det som kunne vært en vanlig tur til barnehagen. Boken tar vare på øyeblikket i hverdagen, sier von Baumgarten-Lindberg.

-Vi i McDonald’s gleder oss alltid til å kunne «servere» bøker i Happy Meal hver høst. Dette er noe som vi får svært gode tilbakemeldinger på, både fra foreldre og barn som besøker oss. Det er jo spesielt hyggelig, sett med norske øyne, at vi kan bidra til å spre norsk barnelitteratur. Samtidig er det hyggelig at norske barn får tilgang på nordiske barnebøker, som de ellers kanskje ikke ville fått tilgang på, sier Kathrine Moe i McDonald’s Norge.

Kontakter

Bilder

Om McDonald's Norge

McDonald's Norge
Pløens gate 2
0181 Oslo

815 56 000http://www.mcdonalds.no

McDonald's er en av Norges største restaurantkjeder, med 71 restauranter, og en årlig omsetning på 1,9 milliarder kroner. Restaurantene strekker seg fra Kristiansand i Vest-Agder, til Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Vi har over 2 800 medarbeidere, og er i 2018 kåret blant én av Norges arbeidsplasser. Vi motok også hederspris for mangfold og inkludering av Great Place To Work i 2017. En stor andel av våre medarbeidere er unge mennesker. Dette gjør oss til en av Norges største og beste arbeidsgivere for ungdom. Våre medarbeidere er også en etnisk og kulturell smeltedigel: over 80 kulturer er representert, noe som skaper et spennende og energisk arbeidsmiljø.

Følg saker fra McDonald's Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra McDonald's Norge

Starter byggingen av nye McDonald’s i Svinesundsparken11.4.2018 13:03Pressemelding

Onsdag kl. 11 ble første spadetak tatt i byggingen av nye McDonald's i Svinesundsparken. Den nye restauranten skal etter planen åpne i midten av august og vil være litt annerledes enn det man er vant til fra andre McDonald’s-restauranter. Denne restauranten vil være utstyrt med betalingskiosker der man kan bestille mat og få den servert ved bordet. Restauranten vil også ha dobbel Drive Through-linje, slik at to biler kan betjenes omgangen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom