Fafo

Unge lider under langtidsopphold i asylmottak

Del

På morgendagens Fafo-frokost lanseres en fersk rapport om konsekvenser av langtidsopphold i asylmottak. Lang ventetid i mottak oppleves som svært belastende, og særlig for de unge. Det kan føre til helseplager, passivisering og demotivering, samtidig som tiden i mottak forsinker flyktningene i å etablere et nytt liv i Norge.

Når flyktningene først bosettes i en kommune, er det liten forskjell på hvor raskt integreringen går for de som har sittet lenge i mottak og de som har sittet kort tid i mottak. Noen grupper ser likevel ut til å tåle lang tid i mottak dårligere andre og unge er en særlig sårbar gruppe.

Anne Britt Djuve og Nerina Weiss ved Fafo vil presentere hovedfunnene fra den nye rapporten "Opphold på asylmottak. Konsekvenser for levekår og integrering". Sentrale aktører fra IMDi og UDI vil kommentere funnene.

Fafo-frokosten holdes tirsdag 4. april 2017, kl 08.30-09.45 ved Fafo, Borggata 2B, Oslo. Seminaret strømmes, se direktesending på Fafo-TV.

 

Nøkkelord

Kontakter

Anne Britt Djuve, Fafo. 95967244

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg saker fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fafo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom