Den Norske Opera & Ballett

Unge dansere som briljerer

Del

16 store dansetalenter inntar scenen når Nasjonalballetten UNG presenterer sitt mest ambisiøse program noensinne. 9 november har Brillante premiere på Scene 2.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

– Jeg tror publikum vil bli overrasket over allsidigheten og imponert over de tekniske ferdighetene til årets kull av dansere. Dette er morgendagens ballettstjerner, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Nasjonalballetten UNG er et kompani for spesielt talentfulle norske og internasjonale dansere mellom 17 og 23 år. I tillegg til å trene og danse med Nasjonalballetten, setter kompaniet hvert år opp sin egen forestilling i Operaen og tar denne på turné.

Nasjonalballetten UNG: Brillante består av fire verk fra fire helt ulike koreografer.

George Balanchines neoklassiske mesterverk Allegro Brillante setter de unge danserne på prøve. Alt handler om tempo, timing og virtuose dansetrinn. En råere type energi slippes løs i Ohad Naharins verk Minus 16, hvor også nysgjerrighet og humor er viktige ingredienser. Det er første gang Nasjonalballetten danser et verk av Naharin. Minus 16 viser hvorfor han regnes som en av vår tids fremste koreografer.

Kompaniet danser også to helt nyskapte verk, signert to av Nasjonalballettens egne, prisbelønte dansere og koreografer: Cina Espejords Some see stages og Kristian Støvinds This thing called Ballet.

– Det er et veldig sterkt program, med to urpremierer og to ikoniske verk av verdenskjente koreografer. At disse unge danserne tar det på strak arm, sier alt om hvor ambisiøse og dyktige de er, sier Kaloyan Boyadjiev, leder for kompaniet.

Nasjonalballetten UNG ble opprettet i 2015 og har høstet gode kritikker og prisnominasjoner for sine forestillinger og turneer. Tidligere i år ble det klart at kompaniet er sikret finansiering frem til 2020. Kompaniet er en satsning muliggjort av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping, Statkraft og Scatec.

Premiere 9. november, Scene 2

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og pressebilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom