Den Norske Opera & Ballett

Ungdoms-opera om vennskap og virtuelle møter

Del

Ensomhet, interaktivitet og tilhørighet er stikkord i ungdoms-operaen Simon. Fra 4. til 6. mai spilles den på Prøvesalen i Operaen.

Simon (Mathias Gillebo) og Mia (Silje Aker Johnsen). Foto: Erik Berg.
Simon (Mathias Gillebo) og Mia (Silje Aker Johnsen). Foto: Erik Berg.

Simon er 17 år, lever isolert på rommet sitt, og har kontakt med omverdenen utelukkende gjennom PCen. En kveld treffer han Mia gjennom en kamerabrille, noe som blir starten på noe nytt for dem begge. Mia avdekker hemmeligheter i Simons liv – som han knapt nok var klar over selv – og bestemmer seg for å hjelpe han ut av ensomheten. Historien fortelles av syngende dansere og en dansende trommis, heftig elektronikk, fiolin og sang.

Den tyske komponisten Gerhard Stäbler og den norske dramatikeren Christopher Grøndahl har på oppdrag fra Femte Rad Produksjoner laget en opera som er både leken, alvorlig og moderne. Målet er å formidle nyskapende musikkteater på høyt internasjonalt nivå for ungdom, med en tematikk som de kan kjenne seg igjen i: Å føle seg utenfor, å ønske å bety noe for andre, og å kjenne tilhørighet. I tillegg legger operaen vekt på den virtuelle virkeligheten.

Simon hadde premiere i 2015, og var det første samarbeidsprosjektet mellom Gerhard Stäbler og Christopher Grøndahl, Simon er også Grøndahls første operalibretto. Forestillingene 4. og 5. mai er reservert skoleelever i regi av Den kulturelle skolesekken, mens forestillingen 6. mai er åpen for publikum.

I tittelrollen finner vi tenoren Mathias Gillebo, mens sopranen Silje Aker Johnsen spiller Mia. Regi er ved Victoria Bomann-Larsen, og scenografi og kostymer ved Sunniva Bodvin.

Simon er produsert med støtte fra Kulturrådet.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Simon (Mathias Gillebo) og Mia (Silje Aker Johnsen). Foto: Erik Berg.
Simon (Mathias Gillebo) og Mia (Silje Aker Johnsen). Foto: Erik Berg.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom