Innovasjon Norge

«Underjordisk bonde» vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Oslo

Del

- Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Det er en stor annerkjennelse. Vårt mål har vært å bli Oslos og Norges mest unike og miljøvennlige leverandør av urter og spiselige blomster, sier Christopher Roderiguez, som eier og driver Tåsen Microgreens AS sammen med ektefellen Julia Kleiva.

Tåsen Microgreens AS
Tåsen Microgreens AS

Historien om Tåsen Microgreens startet under bakken, i kjelleren vår på Tåsen, sier Christopher Rodrigues og kona Julie Kleiva. Med utgangspunkt i høy fagkunnskap og ny teknologi har de bygget opp en bærekraftig virksomhet hvor de tar hånd om hele verdikjeden selv. På kort tid ble kjelleren for liten og for et år siden flyttet virksomheten til større lokaler i bomberommet i det gamle Landbrukets hus.

 Microgreens startet som en mattrend i California på åttitallet. I dag er urbane plantefabrikker med såkalt «vertical farming» i ferd med å bli stort i mange deler av verden.

Det urbane landbruket regnes som svært miljøvennlig. Spiselige planter dyrkes i lokaler der verken mennesker eller planter vanligvis trives, og ved hjelp av kunstig lys og smarte dyrkingssystemer produseres spennende mat som er både bærekraftig og kortreist.

Flott representant for det bynære landbruket
Bedriftsutviklingsprisen for landbruket skal synliggjøre hovedstadens betydning for norsk landbruk som marked og innovasjonsarena.

-Tåsen Microgreens AS er en verdig vinner, de er innovative og pioner innenfor urbant landbruk både lokalt og nasjonalt. Gjennom høy fagkunnskap, forskning, ny teknologi og entusiasme har de på kort tid oppnådd gode resultater og aksept i markedet med sine kvalitetsprodukter skriver juryen i sin begrunnelse.

- Årets vinner i Oslo oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De tenker nytt i møte med storbyens forbrukere og utnytter markedsmulighetene i nærområdet, og er et godt eksempel på mulighetene det urbane landbruket gir, sier juryleder Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold. - Vinneren går foran og skaper oppmerksomhet rundt sitt tilbud. Dette vil forhåpentligvis inspirere andre til å se mulighetene som finnes i landets største marked.

Prisvinnerne mottar 50.000 kroner i førstepremie og går videre til den nasjonale konkurransen, der prisen er på 250.000 kroner. Den nasjonale vinneren blir offentliggjort på Internationale Grüne Woche i Berlin januar. 

Prisene deles ut 25.10 på Nyskapingskonferansen for landbruket i Oslo og Akershus på Vitenparken på Ås klokken 12.30. 

Pressen er velkommen til å komme en tur både på konferansen og til prisutdelingen.

--------------------------------------

Kort om Bedriftsutviklingsprisen for landbruket:
Innovasjon Norge har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, årlig delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i alle landets fylker. Prisen ble første gang utdelt i 1997 og det var fra starten en felles pris for Oslo og Akershus.I 2012 ble det for første gang i historien utdelt en egen pris i Oslo. 

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. 

Det kåres en vinner i hvert fylke som mottar 50 000 kroner. Fylkesvinnerne går videre til den nasjonale konkurransen, hvor prisen er 250 000 kroner.

Kandidatene vurderes etter følgende kriterier:

  • Bærekraft, herunder
  • Økonomisk resultat/lønnsomhet
  • Sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet
  • Miljømessig som utnytting av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp
  • Innovasjon / nyskaping

Juryen:

  • Innovasjon Norge v/Per Annar Lilleng direktør for Oslo, Akershus og Østfold  (juryleder)
  • Oslo og Akershus Bondelag v/leder Sigurd Enger
  • Fylkesmannens Landbruksavdeling v/Morten Ingvaldsen
  • Oslo og Akershus Bonde-  og Småbrukarlag  v/ Jorunn Sandbraaten
  • Oslo kommune v/Lise Jørstad

Kontaktperson hos Tåsen Microgreens AS:

Christopher Rodriguez

Mobil: 939 58 204

https://www.tasenmicrogreens.no/      

----------------------------------

Kontaktperson i Innovasjon Norge:

Ingeborg Knutsdatter Gresaker

Mobil: 99 29 36 39

Epost: inkne@innovasjonnorge.no

Bilder

Tåsen Microgreens AS
Tåsen Microgreens AS
Last ned bilde
Tåsen Microgreens AS ved eier Christopher Rodriguez
Tåsen Microgreens AS ved eier Christopher Rodriguez
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom