TINE SA

Uheldig avgiftsøkning på sukker

Del

TINE, medlem av NHO og Mat og Drikke, mener at budsjettforliket om økt sukkeravgift kan ha uheldige konsekvenser for norsk næringsmiddelindustri og matproduksjon.

Hanne Refsholt og helse- og omsorgsminister Bent Høie.  	Sindre Ånonsen, TINE
Hanne Refsholt og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Sindre Ånonsen, TINE

TINE har sammen med mange norske dagligvareprodusenter signert intensjonsavtalen med helseministeren om å redusere sukkerinnholdet i norske produkter. Fra 2006 og frem til i dag har TINE redusert sukker på en rekke produkter. Disse endringene tilsvarer i dag en besparelse på 1 million kilo sukker pr år. Etter intensjonsavtalen ble inngått, har TINE redusert ytterligere med 200 000 kilo sukker årlig.

-Vi gjennomfører reduksjoner, men må stille spørsmålstegn ved å øke avgiften når bransjen selv gjør store, forpliktende tiltak. Vi er opptatt av forutsigbare rammebetingelser og langsiktighet, men å endre rammebetingelser uten forvarsel og frikoblet fra samarbeidsavtalen kan gi store utfordringer for leverandørindustrien - og som ikke er konsekvensvurdert, sier konsernsjef Hanne Refsholt.

Disse avgiftsøkningene vil også medføre kostnadsøkninger for TINEs produkter på anslagsvis 60-80 millioner kroner.

-Høyere avgifter på norske produkter fører til at norske varer taper konkurransekraft mot utenlandske. Ved økt grensehandel vil også færre handle norske produkter som er produsert i Norge, noe som også setter sette norske arbeidsplasser i fare. Vi ønsker imidlertid å fortsette samarbeidet med myndighetene fordi vårt felles mål er å styrke norsk folkehelse, men da må myndighetene la næringen få forutsigbarhet og tydelige rammer, avrunder Refsholt.

Kontakter

Bilder

Hanne Refsholt og helse- og omsorgsminister Bent Høie.  	Sindre Ånonsen, TINE
Hanne Refsholt og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Sindre Ånonsen, TINE
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom