Kystverket

U-864: Ferdigstilte støttefyllingen etter planen

Del

Miljøovervåkningen av arbeidet med støttefyllingen er en av de mest omfattende som har vært gjennomført ved undervannsoperasjoner i Norge. Når arbeidet nå er ferdigstilt, viser målingene så langt at kvikksølv ikke er virvlet opp eller spredd.

På lørdag avsluttet Van Oord arbeidet i vrakposisjonen for U-864. Alle sensorer benyttet for miljøovervåking er nå tatt opp og MV Siddis Marine er demobilisert. Nå gjenstår arbeidet med sluttanalyser og ferdigstilling av sluttrapporter.

Om lag 200.000 tonn med rene masser har blitt lagt ut med spesialutstyr. Ifølge foreløpige miljøundersøkelser har dette skjedd uten oppvirvling og spredning av kvikksølv.

– Overvåkningsprogrammet under arbeidet med støttefyllingen er et av de mest omfattende som har vært gjennomført ved undervannsoperasjoner i Norge, sier Kystverkets prosjektleder Hans Petter Mortensholm.

Les mer her:

LINK TIL NYHETSSAK

LINK TIL FLICKR-ALBUM

Her kan du se videoen som forteller om arbeidet med støttefyllingen.

Her kan du se NRK Brennpunkts dokumentar om U-864.

Følg U-864 på Facebook, og få med deg de siste oppdateringene i prosjektet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Marcel Tuin og Hans Petter Mortensholm. Foto: Kystverket
Marcel Tuin og Hans Petter Mortensholm. Foto: Kystverket
Last ned bilde

Lenker

Om Kystverket

Kystverket
Kystverket
Sorenskriver Bulls gate 3
6002 Ålesund

07847http://www.kystverket.no

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Samferdselsdepartementet.

Følg saker fra Kystverket

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kystverket

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom