TINE SA

TV2-kokken Wenche Andersen mottok Jon Sundbys ærespris

Del

Wenche Andersen har gledet og inspirert mange med sin matlaging hos God Morgen Norge på TV2. 24. april mottok hun Jon Sundbys ærespris for sitt arbeid med å fremme norsk mat under årsmøtet til TINE.

Jon Sundbys fond har som formål å hedre personer eller institusjoner som har gjort seg fortjent til en særlig anerkjennelse for sitt arbeid innenfor meierivirksomhet eller jordbruk for øvrig. Tidligere prisvinnere spenner over et bredt felt fra professorer og fagfolk, ungdomsorganisasjoner og enkeltpersoner med særlig innsats for meierisamvirket.

 Om juryens begrunnelse for prisutdelingen står det:

 «I år har juryen valgt å gi prisen til en person som gjennom mange år har hatt et stort engasjement for norske råvarer, norsk mat, matlaging og ikke minst sin evne til å formidle dette på en folkelig, troverdig og inspirerende måte til det det norske folk. Det er først og fremst hverdagen og hverdagsmaten årets prisvinner har løftet fram og fått det til å høres enkelt og overkommelig ut for folk flest.

Prisvinneren uttrykker alltid en grunnleggende respekt for råvarene og maten. Juryen opplever at hun alle sammenhenger framsnakker kvaliteten på norske råvarer og norsk landbruk.

I nærmere 25 år har prisvinneren gjennom Wenches kjøkken på God Morgen Norge på TV2 bidratt til råvarekunnskap og glede over gode råvarer fra land og sjø. Hun har også utgitt en rekke kokebøker og deltatt i juryer og i faglige nettverk som har hatt til formål å få frem stolthet og glede over det flotte vi har å by på i matveien i landet vårt.

Sunn, ernæringsriktig og god mat, der folk lærer å hvordan man kan utnytte råvarene, og restene for å hindre matsvinn! Dette er verdier og engasjement vi TINE setter stor pris på.

 Det er derfor en stor glede å kunne overrekke Jon Sundbys ærespris til Wenche Andersen.»

 TINE gratulerer!

På bildet: Wenche Andersen (t.v.) og konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt (foto: Olav Håland).

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

Digital løsning gjør dugnaden enklere18.9.2018 09:23Pressemelding

Norge er et dugnadsland. Vi stiller som fotball- og håndball trenere for barna våre, vi organiserer parkering, har rollen som både arrangør, selger og kakebaker på barn og barnebarns arrangementer. Det er ofte omfattende logistikk og planlegging som skal til for å få til et vellykket arrangement, i tillegg er det tidkrevende. Derfor har TINE gjennom konseptet Smart Idrettsmat lansert en arrangementsplanlegger som skal gjøre det enklere for både foreldre, idrettslag og foreninger å organisere smartere når det gjelder både mat og logistikk.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom