Kirkens Bymisjon

TV-aksjonen lanserer undervisningsopplegg om utenforskap

Del

Alle skoler i Norge har nå tilgang til et nytt undervisningsopplegg som tar opp mobbing, ensomhet, utenforskap – og inkludering. Det er TV-aksjonen «Mindre alene sammen» som er rammen rundt opplegget.

- Med årets TV-aksjon kan barn og unge være med på å spre gode holdninger om fellesskap og inkludering. Undervisningsopplegget angår barn og unges hverdag direkte, med erfaringer som alle kan kjenne igjen fra skole og fritid. Dette er en gylden mulighet for skolene til å tematisere utenforskap i samfunnet, og det å ta vare på hverandre, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere samfunn. Pengene som samles inn skal blant annet gi barn og unge mulighet til å delta i fritidsaktivitet og lek, og redusere hindringer som isolasjon, økonomi, språk eller manglende oppfølging hjemme.

- Denne gangen handler TV-aksjonen om oss selv og hvordan vi ønsker å møte hverandre som mennesker. Barna våre er de viktigste representantene for hvilke verdier vi vil bygge samfunnet på, sier Adelheid Firing Hvambsal.

Mot mobbing og utenforskap

Hvordan føles det å være utenfor? Hvor viktig er det å bli sett? Og hva kan vi lære om hverandre og oss selv hvis vi tør å bli kjent og å spørre hvordan det egentlig går? Dette er noen temaene i det nye digitale undervisningsopplegget for grunnskolen. Programmet er skreddersydd for årets TV-aksjon og opplegget har aktivitetsoppgaver med temaer fra norsk virkelighet og fra skolehverdagen.

Mobbing, kleskoder, oppstart på ny skole, ensomhet og vennskap er blant temaene som blir presentert gjennom et variert skoleprogram, Det er læringsnettstedet Salaby/Gyldendal som har utviklet opplegget sammen med Kirkens Bymisjon.

Med filmer, fortellinger, quiz, samtaleopplegg og musikk møter elevene utfordringer om hvordan det er å stå utenfor et fellesskap. En aktivitet i opplegger viser bl.a hvor mye du har til felles med den du trodde du var forskjellig fra.

Se hele skoleopplegget her: http://skole.salaby.no/tv-aksjonen-2018

Kontakter

Caroline Bækkelund Ellingsen, koordinator Kirkens Bymisjon TV-aksjonen, 915 74 599

Bilder

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon lanserer ifengsel.no – en chat for barn og unge.2.11.2018 20:11:49 CETPressemelding

Hvert år opplever 6000-9000 barn i Norge å få en mamma eller pappa i fengsel. Barna kan oppleve en usynlig straff og kan miste kontakten med foreldrene. Det er ofte både skyld- og skamfølelse knyttet til det å ha en mamma eller pappa i fengsel eller på hjemmesoning. For mange barn og unge er det få, om noen å snakke med om dette – og mange spørsmål uten svar. Onsdag, 7. november lanserer Kirkens Bymisjon chatten ifengsel.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom