TV 2

TV 2 vil være kommersiell allmennkringkaster

Del

TV 2 leverte fredag sin søknad om å bli kommersiell allmennkringkaster med hovedredaksjon og sentral nyhetsredaksjon i Bergen.

– TV 2 har i 25 år vært tuftet på samfunnsoppdraget som kommersiell allmennkringkaster og tilhørigheten til Bergen og Vestlandet. Dette ønsker vi å videreføre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2.

TV 2 søker på avtalen med hovedkanalen, som har hatt allmennkringkaster­forpliktelser også tidligere. De andre kanalene og TV 2s øvrige virksomhet er ikke en del av oppdraget . TV 2s hovedkontor og den sentrale nyhetsredaksjonen har alltid vært i Bergen, og i høst flytter TV 2 inn i nye lokaler i Media City Bergen.

Olav T. Sandnes var medlem i det regjeringsoppnevnte Mediemangfoldsutvalget, og har tatt til orde for en aktiv mediepolitikk. Han roser Kulturdepartementet og Stortingets omfattende arbeid med mediepolitikk i den forrige stortingsperioden.

– I Norge er det bred politisk enighet om de store linjene i mediepolitikken. Det er også en felles anerkjennelse av at medienes tradisjonelle forretningsmodeller, og dermed grunnlaget for den frie og uavhengige journalistikken, er under sterkt press. Da Kulturdepartementet lyste ut avtalen om kommersiell allmennkringkasting like før sommeren var det et tydelig signal om at myndighetene satser på norske leverandører av journalistikk og innhold som er relevant for nordmenns liv, sier han.

Levende bilder på tv er fortsatt en svært viktig kilde for befolkningen til nyheter, sport og underholdning. Nordmenn ser i snitt nesten tre timer på tv daglig, og nesten to av timene på allmennkringkasterkanalene til NRK og TV 2.

– Det har stor verdi for publikum at det finnes ulike alternativer å velge mellom, og aktører med ulikt geografisk og redaksjonelt ståsted. Fortsatt konkurranse mellom allmennkringkasterne er avgjørende for å opprettholde bredde og kvalitet i tilbudet, sier Sandnes.

– Søknaden på avtalen om kommersiell allmennkringkasting viser at TV 2 tar samfunnsoppdraget på alvor. Vi har en tydelig ambisjon om å være en viktig bidragsyter til mediemangfoldet i Norge også i årene som kommer. Vi er stolte av vår tilhørighet i Bergen og er ydmyke dersom vi får muligheten til å igjen påta oss et kommersielt allmennkringkasteroppdrag. Kulturdepartementet skal nå beslutte hvem som får tildelt dette oppdraget. Vi håper myndighetene finner at vår søknad svarer på forventningene og kravene og vi vil legge til rette for en god dialog med departementet, sier han.

 

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom