TV 2

TV 2 sikret seg rettighetene for norsk hockey i 6 år

Del

TV 2, Norsk Topphockey og Norges Ishockeyforbund har i dag blitt enige om en 6 år lang avtale for eksklusiv vising av GET-ligaen på TV 2. Samtlige kamper, både fra serie- og sluttspill vil sendes på TV 2 s flater i årene fremover.

Storhamar-spillerne jublet med kongepokalen etter at de sikret seg sin sjuende NM-tittel i ishockey da Lillehammer ble slått i  finalespillet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Storhamar-spillerne jublet med kongepokalen etter at de sikret seg sin sjuende NM-tittel i ishockey da Lillehammer ble slått i finalespillet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

- TV 2 har stor tro på norsk ishockey. Derfor tør vi også satse langsiktig med en avtale på hele seks år. Det gjør oss mulighet til å bygge et sterkt produkt sammen med klubbene og forbundet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

TV 2 vil vise tilsammen opptil 270 kamper i året på TV 2-kanalene og på TV 2 Sumo.

- Avtalen sikrer supporterne mulighet til å følge sitt lag i alle kamper via sendinger med stadig bedre kvalitet. I tillegg til stort volum på TV 2 Sumo, vil de utvalgte, ukentlige TV-kampene markere et nytt toppnivå i produksjonene, forteller Jansen Hagen.

- Forhandlingen om en ny seksårsavtale pågikk med to svært gode kandidater helt inn i sluttrunden. At det ble TV 2 vi til slutt signerte med er jeg glad for. Vi kjenner TV 2 godt etter flere års samarbeid. TV 2 har levert en produksjon som våre fans og allmennheten i stor grad har satt pris på, og som har bidratt til å gi norsk hockey en posisjon i det norske medielandskapet. Som nyvalgt ishockeypresident av året er jeg svært glad for at vi har klart å lande en god seksårs TV-avtale for norsk hockey denne sommeren, sier Tage Pettersen.

- Etter lange og gode prosesser med flere aktører i markedet, har Norsk Topphockey AS og Norges Ishockeyforbund valgt å inngå et nytt samarbeid med TV 2 om visning av Get-ligaen. Den nye avtalen innebærer et betydelig løft kommersielt og kvalitetsmessig, og gir oss gode rammer for å utvikle norsk hockey videre, både på og utenfor banen. Norsk hockey gis med dette fornyet kraft til å foreta nødvendige investeringer for å løfte oss i digitale kanaler, bedre publikumsopplevelsen og styrke den sportslige satsingen, sier styreleder i Norsk Topphockey Dagfinn Reinertsen.

- TV 2 har store, attraktive internasjonale sportsrettigheter som Tour de France, Champions League og Premier League, men ønsker også å ta et sterkt eierskap til norsk idrett. GET-ligaen engasjerer og leverer masse action i løpet av en sesong. Derfor er vi svært glad for denne langsiktige avtalen og gleder oss til å løfte interessen for norsk ishockey til et nytt nivå, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Kontakter

Bilder

Storhamar-spillerne jublet med kongepokalen etter at de sikret seg sin sjuende NM-tittel i ishockey da Lillehammer ble slått i  finalespillet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Storhamar-spillerne jublet med kongepokalen etter at de sikret seg sin sjuende NM-tittel i ishockey da Lillehammer ble slått i finalespillet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom