TUI Norge

TUIs RIU-hoteller kutter ut sugerør av plast

Del

Fra og med juni 2018 vil mer enn 35 av RIU-kjedens hoteller kun tilby nedbrytbare sugerør til sine gjester. RIU er Spanias tredje største hotellkjede med mer enn 4 millioner gjester årlig. RIU har et eksklusivt partnerskap med TUI Group, som eier 50 % av RIU-kjeden.

TUI Norge - RIU kutter ut sugerør av plast
TUI Norge - RIU kutter ut sugerør av plast

- Det er gledelig å se at en så stor hotellkjede som RIU går foran med et initiativ som dette. Jeg tror også at dette er noe kundene våre vil sette pris på, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Initiativet er gjort i samarbeid med produktleverandøren Emicela og alle sugerør av plast skal erstattes med mer bærekraftige produkter. Nedbrytbare sugerør bidrar til å redusere kjedens CO2-utslipp, minimere avfall og beskytte miljøet.

Sugerørene som allerede finnes på noen av RIUs hoteller vil nå tilbys på Kanariøyene, Andalucia, Algarve, Madeira, Sal og Boa Vista. Dette er hoteller som også er tilgjengelig på det norske markedet. Sugerørene er 100% nedbrytbare og behandles sammen med organisk avfallsmateriale. Under normale forhold brytes de ned i løpet av 40 dager uten å etterlate giftig eller synlig avfall. Til sammenligning tar det nærmere 300 år før et sugerør av plast brytes ned.

Opplæring av kunder og ansatte

For å støtte opp om initiativet endrer man også informasjonen til kunder og ansatte. RIU oppfordrer til mindre bruk av sugerør og de tilbys kun når kunder spesifikt etterspør det. Det oppfordres i større grad til resirkulering av avfall på hotellområdene, samt opplæring av ansatte på alle hoteller.

 

5 milliarder sugerør årlig

I Spania alene brukes det ca. 5 milliarder sugerør hvert år. Selv om de kan virke nyttige og harmløse ansees sugerør for å utgjøre en stor andel av avfall i havet, og ca. 4 % av totalt åtte millioner tonn plastavfall i verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

TUI Norge - RIU kutter ut sugerør av plast
TUI Norge - RIU kutter ut sugerør av plast
Last ned bilde

Om TUI Norge

TUI Norge
TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg saker fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TUI Norge

TUI Gruppen satser videre på sin egen hotellportefølje og åpner 20 nye hoteller i 11 land16.5.2019 09:00:00 CESTPressemelding

TUI gruppen styrker sin posisjon som verdens ledende hotelleier i segmentet ferie- og fritidshoteller. I løpet av de neste ukene vil konsernet åpne mer enn 20 nye hoteller i 11 land, i Europa, Afrika og Asia. Det forventes særlig sterk vekst for konsepthotellene under merkevarene TUI Sensimar, TUI Family Life og TUI Sensatori. Selskapets joint venture-partnere Riu og Atlantica vil også utvide sine hotellporteføljer denne sommeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom