TUI Norge

TUI lanserer Green Friday og setter fokus på bærekraftige reiser

Del

Det er ikke nok fokus på bærekraftighet i reiselivsbransjen, derfor arrangerer nå TUI Green Friday, der alt skal handle om grønne reiser i 24 timer.

Nordmenn har for lengst trykket den amerikanske tradisjonen med Black Friday til sitt bryst. Elleville salg og flatskjermer i alle størrelser skal erverves. Nå vil TUI tilby et grønt alternativ i form av Green Friday, der vi skal sette fokus på forholdet mellom bærekraftighet og reiser.

-  Green Friday handler om å skape mer oppmerksomhet rundt bærekraftighet på reisen. Ved å låne litt av virkemidlene som har gjort Black Friday til en suksess vil vi formidle problemstillinger knyttet til bærekraftighet på en enkel måte, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Enkelt og relevant

Virkemidlene handler om en konsentrert informasjonsinnsats i en begrenset periode, der komplekse deler av bærekraftighet brytes ned til lett forståelige budskap og tilbudskommunikasjon. Gode tilbud handler ikke kun om å selge flere reiser, men å snakke et språk som er relevant for forbrukeren.

- Vi i reiselivsbransjen har gjort forbrukeren vant til å tenke på pris fremfor temaer som klima og miljø. Det er uheldig fordi våre ferievalg kan enten ha stor eller liten klimapåvirkning. På Green Friday kombinerer vi budskapene og integrerer bærekraftighet med gode tilbud, forklarer Aspengren.

24 timer

I løpet av 24 timer skal kunder inviteres med på ”beach cleaning”, de som følger ekstra godt med kan vinne en grønn reise og ett nytt budskap presenteres hver eneste time i sosiale medier den 9. desember. Utover dette forplikter TUI seg til å gjøre bærekraftighet til en større del av sin eksterne kommunikasjon fremover.

- Green Friday er startskuddet for økt fokus på grønn dialog med våre kunder. Vi har tro på at de gjerne vil vite mer om hvordan man enkelt kan ta grønnere valg når man er på ferie, og vi forplikter oss derfor til å fortelle grønne historier på en god måte, sier Aspengren.

Green Friday begynner den 9. desember og slutter 10. desember.

Fakta om TUIs bærekraftighetsprogram:

- TUI har som mål å fortsatt ha Europas mest karboneffektive flyselskaper og redusere virksomhetens karbonintensitet med 10 % innen 2020

- TUI Gruppens mål: 10 millioner “grønne og rettferdige” reiser innen 2020 skal bidra til at lokalt næringsliv nyter godt av og får ta del i de positive sidene av turisme

- TUI Gruppens mål: Konsernet skal gjennom TUI Care Foundation investere 10 millioner euro per år i positiv turisme

http://www.tui.no/om-tui/barekraftig-reiseliv/

TUI er eneste reiselivsvirksomhet som har oppnådd certifiseringen A for å frivillig offentliggjøre sine CO2 – utslipp av Carbon Disclosure Project.

FAKTA OM GREEN FRIDAY – 24 timer med:

-Tilbud på utvalgte grønne hoteller som er sertifisert av Travelife

- Enkle tips som kan gjøre reisen mer bærekraftig

- 24 oppdateringer i sosiale medier om bærekraftighet (1 hver time)

- Informasjon om bærekraftige valg deles ombord på våre fly 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om TUI Norge

TUI Norge
TUI Norge
Professor Kohtsvei 108
1368 Stabekk

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic, Nazar og WonderCruises.

Følg saker fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom