TUI Norge

TUI Academy Satser på nytt prosjekt i Vietnam

Del

TUI Care Foundation og Plan International samarbeider nok en gang om å hjelpe utsatte deler av lokalsamfunnet, denne gang i Hue City i Vietnam. Prosjektet gir 350 unge yrkestrening og støtter familier med å organisere finansieringsordninger.

TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam

TUI Care Foundation og Plan International samarbeider om lanseringen av TUI Academy i Hue City i Vietnam. Prosjektet gir yrkestrening til 350 vanskeligstilte kvinner og menn, hvorav 180 av disse får turismerelatert yrkestrening.

 Studentene får praktisk erfaring gjennom et skreddersydd opplæringsprogram ved en utvalgt restaurant. Prosjektet vektlegger også andre samfunnsnyttige verktøy som skal styrke lokalsamfunnet, eksempelvis å styrke husholdningenes økonomiske sikkerhet, samt økt bevissthet rundt barnevern for vanskeligstilte barn, unge og deres familier.

Alexander Panczuk, Executive Director i TUI Care Foundation, forklarer: - Unge i Hue har et enormt potensiale, men de mangler ofte tilstrekkelig utdanning og erfaring. Sammen med Plan ønsker vi å legge til rette for nye muligheter både sosialt og profesjonelt. Sammen med Plan ønsker vi å bidra til at lokalsamfunnet også kan utvikle seg på egenhånd.

For ti år siden begynte myndighetene i Hue City å flytte familier og lokalsamfunn fra båter på Hue's elver til leilighetskomplekser og hus. Da de bodde på båter, var det få av barna som gikk på grunnskole og de har derfor ikke tilgang til ytterligere utdannelse og mulighet til å komme seg ut av fattigdom. Mange barn blir sendt ut for å jobbe i gatene for å spe på familiens inntekt, for eksempel ved å selge snacks eller selge grønnsaker fra morgen til midnatt. Arbeidsledigheten blant vanskeligstilt ungdom og flyttede familier er fortsatt høy, og arbeidende barn, spesielt jenter, er svært utsatt for misbruk og utnyttelse.

TUI Academy gir 4 måneders yrkestrening som inkluderer klassetimer og et internship ved treningsrestauranten Tre. Den nyåpnede restauranten har blitt satt opp som en sosial bedrift basert på en forretningsmessig løsning som gir en vinn-vinn-situasjon for alle. Tidligere kandidater vil drive restauranten, ha en forutsigbar inntekt og forbedre sine personlige og faglige ferdigheter på arbeidsmarkedet gjennom yrkeserfaring; Studentene vil få praktisk erfaring i tillegg til yrkesopplæringen - og besøkende til Hue City vil kunne nyte lokale og internasjonale smaker samtidig som de bidrar til utviklingen av lokalsamfunnet. Inntektene generert av restauranten vil bli brukt til å finansiere opplæringsaktiviteter for at initiativet skal bli selvopprettholdende om tre år.

Kathrin Hartkopf, Director foundation i Plan Germany sier: “Bærekraftighet er en viktig del av dette prosjektet. Ikke bare gir vi unge i Hue mulighet til utdanning og jobbmuligheter, men dette vil også styrke lokalsamfunnet gjennom at restauranten driver seg selv og mikrolån til 160 husholdninger. Vi er opptatt av at barn, unge og deres familier drar nytte av dette samarbeidet med TUI Care Foundation også om tre år. Vi ser frem til samarbeidet og håper å bidra til langvarig verdivekst i området.»

Begge organisasjonene har samarbeidet tidligere om etableringen av et TUI Academy i Den dominikanske republikk, og gir utdanning og sysselsettingsmuligheter til over 150 venskeligstilte jenter og gutter. Med samme holistiske tilnærming som i Vietnam, omfatter prosjektet i Den dominikanske republikk også utdanning om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, kjønnsrelaterte problemer, arbeidssikkerhet og økonomisk kompetanse. Basert på suksessen til dette prosjektet, har Plan International og TUI Care Foundation besluttet å utvide programmet til andre regioner i verden.

I dag finnes det TUI Akademier i Den dominikanske republikk, Zanzibar, Namibia og Vietnam.

 Les mer om TUI Care Foundation her https://www.tuicarefoundation.com/en

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde
TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde
TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde
TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde
TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde
TUI Academy - Vietnam
TUI Academy - Vietnam
Last ned bilde

Lenker

Om TUI Norge

TUI Norge
TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg saker fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TUI Norge

TUI Gruppen satser videre på sin egen hotellportefølje og åpner 20 nye hoteller i 11 land16.5.2019 09:00:00 CESTPressemelding

TUI gruppen styrker sin posisjon som verdens ledende hotelleier i segmentet ferie- og fritidshoteller. I løpet av de neste ukene vil konsernet åpne mer enn 20 nye hoteller i 11 land, i Europa, Afrika og Asia. Det forventes særlig sterk vekst for konsepthotellene under merkevarene TUI Sensimar, TUI Family Life og TUI Sensatori. Selskapets joint venture-partnere Riu og Atlantica vil også utvide sine hotellporteføljer denne sommeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom