Norges Blindeforbund

TT er veien til et aktivt liv

Del

Norges Blindeforbund krever at en nasjonal ordning for dør-til-dør-transport for funksjonshemmede (TT) med stort behov for dette, umiddelbart kommer på plass.

Landsmøtet i Norges Blindeforbund, samlet i Hurdal 25. til 28. september 2015, krever at en nasjonal ordning for dør-til-dør-transport for funksjonshemmede (TT) med stort behov for dette, umiddelbart kommer på plass.

Det er ingen tvil om at mange synshemmede i Norge, ikke har mulighet til å leve selvstendige liv, da transportbehovet ikke er dekket.

- Med ordningen som fylket tilbyr, har jeg bare halvannen tur i måneden. Hadde jeg mistet beina i stedet for øynene i ulykken, hadde jeg fått bil, forteller en av landsmøtedeltakerne.

Gjennom FN-konvensjonen for funksjonshemmedes rettigheter, artikkel 19, har Norge forpliktet seg til å sikre transportløsninger som gjør at alle funksjonshemmede kan delta i samfunnslivet på lik linje med alle andre.

Derfor må det nå komme på plass en nasjonal ordning for dør-til-dør-transport, slik at de som ikke kan bruke offentlig kollektivtransport eller kjøre egen bil, får dekket sitt behov.

Ordningen må minimum gi 240 turer per år. Landsmøtet forventer at dette tas inn i statsbudsjettet for 2016.
 
Norges Blindeforbund

Landsmøtet

Kontakter

Seksjonsleder informasjon og samfunnskontakt Sverre Fuglerud
Tlf.: 990 03 662
E-post: fuglerud@blindeforbundet.no


Informasjonssjef og mediekontakt Mia Jacobsen
Tlf.: 958 74 292
E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

Følg saker fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom