TV 2

Trygve Rønningen ny TV 2-direktør - Trond Kvernstrøm slutter

Del

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes har ansatt Trygve Rønningen som ny kanaldirektør og publisher i TV 2.

- Jeg er glad for at Trygve, en av pionerne i TV 2, vender tilbake til kanalen. Jeg har store forventninger til hans tilbakekomst, sier Olav T. Sandnes.

Trygve Rønningen kommer med dette «hjem» til TV 2, kanalen hvor han helt fra den spede begynnelsen i 1991 var med.

- Trygve får hovedansvaret for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse. Hans erfaring gjennom et langt TV-liv i ulike kanaler vil være en styrke for vår organisasjon i tiden fremover, sier Olav T. Sandnes.

Rønningen startet TV 2-karrieren i 1991 først som prosjektleder, deretter som programleder for det daglige magasinprogrammet «God ettermiddag, Norge!». I 1994 ble Rønningen underholdningssjef i TV 2, før han senere fikk jobben som program- og planleggingssjef fra 1997 til 2000. Siden den gang har han vært programdirektør i P4 og i MTG, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, administrerende direktør og sjefredaktør i P4, og siden 2015 administrerende direktør for MTG i Norge.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i TV 2, sammen med tidligere og nye kolleger. Alle vet at bransjen vår står foran betydelige utfordringer. I jobben som kanaldirektør i TV 2 får jeg muligheten til å komme enda nærmere TV-produktet og utformingen av TV-kanalene, sier Trygve Rønningen.

Det er ikke avklart når han begynner i TV 2.

Kvernstrøm slutter i TV 2 ved nyttår.

- Trond signaliserte før sommeren at han i løpet av det neste året ønsket seg nye utfordringer utenfor TV 2. Trond har gjort en flott innsats for TV 2 og jeg jeg vil ikke være overrasket om samarbeidet fortsetter i en annen form, sier Olav T. Sandnes.

Trond Håndlykken Kvernstrøm ønsker ikke å kommentere hva han skal gjøre når han slutter i TV 2.

- Jeg har hatt snart tre lærerike år i TV 2 og fått oppleve et fantastisk TV-hus fra innsiden, som var hovedmotivasjonen min etter et langt liv i produksjonsbransjen. Jeg kommer til å holde kontakten med mange av mine gode kollegaer i tiden fremover. Trygve Rønningen har den tyngden og erfaringen som trengs for å bidra til TV 2s videre utvikling. Jeg er sikker på at han er rett mann for denne jobben sier Trond Håndlykken Kvernstrøm.

Kvernstrøm er i dag direktør for både Kanal og Program i TV 2.

Olav T. Sandnes vil nå starte arbeidet med å finne Kvernstrøms erstatter på programområdet.

- Arbeidet med å erstatte Trond vil nå igangsettes. Jeg er opptatt av å gjennomføre en grundig prosess, i tråd med de andre endringene som pågår i TV 2. Heldigvis har vi i TV 2 en svært kompetent ledergruppe i programavdelingen som jeg ser frem til å jobbe med i mange år framover, sier Sandnes.

Nøkkelord

Kontakter

Unn Grethe BergeKommunikasjonsrådgiver Vårt lille land, Dokument 2, Rett fra hjertet, Helsekontrollen, Mer en gull, På tur med Dag Otto, Jakten på kjærligheten, Kjære mamma, Huskestue.

924 03 867 / 55 90 82 31ugb@tv2.no

Johanne Viken SandnesKommunikasjonsrådgiver Konsernkommunikasjon, Sommerhytta, Stian Blipp-show, En bit av historien, Bloggerne, Hotel Cæsar, Sporten og Nyhetene.

959 21 208 / 55 90 82 18jvs@tv2.no

Håvard SolemKommunikasjonsrådgiver Hver gang vi møtes, Best av de beste, God kveld Norge, Idol, Iskrigerne, Live på direkten, Matkontrollen, Petter uteligger, TV 2 hjelper deg.

934 35 922 / 55 90 80 28hvl@tv2.no

Jan-Petter DahlKommunikasjonssjef i TV 2. Kontaktperson for spørsmål om seertall for TV 2-kanalene. Pressekontakt for VM i Håndball og Allsang på grensen.

928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Nøstegaten 72
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom