NOKAS

Tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet

Del

Med virkning fra januar 2016, endret det finske finanstilsynet reglene, hvor bankene tidligere kunne ta høyere gebyrer ved uttak på Nokas sine minibanker enn det bankenes eget selskap Automatia gjorde. Regelendringen åpnet det finske kontanthåndteringsmarkedet for Nokas, som på dette tidspunkt hadde rundt 50 minibanker utplassert i Finland. Etter at Nokas i fjor vant kontrakten med S-Group om utplassering av 350 minibanker, klaget bankene inn regelendringen. Nå har bankene fått avslag, etter at saken også har vært oppe til diskusjon i det finske parlamentet. - Nå tror vi på ytterligere vekst, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

Nokas tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet.
Nokas tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet.

I påvente av klagebehandlingen utsatte S-Group og Nokas utrullingen av ytterligere minibanker utover de første 80 minibankene som Nokas allerede hadde satt i drift.

Den 29. januar i år traff det finske tilsynet en endelig avgjørelse i tråd med de aller fleste høringsinstanser. Konsernsjef Heine Wang i Nokas er godt fornøyd med at anken ikke ble tatt til følge.

- Sammen med S-Group argumenterte vi for å opprettholde nøytraliteten i gebyrene. Vi mente at bankene ikke burde få medhold, da dette ville stride mot en likeverdig konkurranse. Vår vurdering bygde også på signalene fra finske konkurransemyndigheter, finansministeren og flere andre aktører som var enige med oss. Saken ble for øvrig behandlet i spørretimen i det finske parlamentet, der finansministeren var meget positiv til Nokas inntreden i markedet, sier konsernsjefen.

- Nå tror vi på ytterligere vekst i det finske markedet. Denne saken har fått mye oppmerksomhet i media og medført at flere er blitt interessert i våre løsninger. Dette er også en stor seier for finske forbrukere. Forbrukerne skal kunne ta ut kontanter når de trenger det, og der de gjør sine daglige innkjøp uten å måtte ta hensyn til hvem som eier minibanken, sier Heine Wang.

Økonomidirektør i S-Group, Jari Annala, sa dette da avtalen ble signert i fjor høst:

'' Vi er svært fornøyd med å ha fått på plass avtalen med Nokas. Nokas er en solid og pålitelig partner som har inngående ekspertise på drift av minibanker på et nordisk nivå. Kontanter er fortsatt et viktig betalingsmiddel for finske forbrukere. Mer enn hver tredje kunde betaler med kontanter i våre butikker. Vi ønsker å tilby kundene friheten til selv å velge betalingsmåte. Derfor utvikler vi ulike betalingsalternativer i tillegg til digitale betalingssystemer."

Avtale verdt 500 millioner

Avtalen med S-Group har en verdi på rundt 500 millioner kroner og gjelder for fem år. Med rundt 400 minibanker i Finland, får Nokas til sammen 1.200 egne minibanker fordelt rundt i Norden. Nokas drifter også flere hundre minibanker for ulike banker. Alle overvåkes av Nokas operasjonssentral i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nokas tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet.
Nokas tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet.
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

915 02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2018 en omsetning på ca. NOK 5,1 milliarder. Nokas konsernet har rundt 10.000 medarbeidere fordelt på tre divisjoner: Cash Handling, Security og Systems.

Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Spennende muligheter for Nokas i Danmark etter beslutning i det danske Konkurrancerådet8.1.2018 14:13Pressemelding

I fjor solgte en gruppe danske banker Bankernes Kontantservice (BKS) virksomheten til Loomis. Med på kjøpet fikk Loomis en klausul som forpliktet bankene til å fortsette å kjøpe verdihåndteringstjenester av Loomis i 3 år og fem måneder. Nå har en nylig beslutning i det danske Konkurrancerådet opphevet denne klausulen. - Dette åpner det danske markedet og er den beste julegaven vi kunne fått, sier en fornøyd Nokas Danmark direktør, Peter Junge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom