Den Norske Opera & Ballett

Tre mestere hyller Bergman

Del

De svenske koreografene Mats Ek, Johan Inger og Alexander Ekman møtes i Operaen 5. juni for å hedre den legendariske filmskaperen Ingmar Bergman med en helt ny forestilling.

Mats Ek og Ana Laguna i Memory (2000-2018) Foto: Lesley Leslie-Spinks
Mats Ek og Ana Laguna i Memory (2000-2018) Foto: Lesley Leslie-Spinks

Ingmar Bergman regnes som en av de største regissørene i det 20. århundre. I år er det 100 år siden han ble født. I den anledning samles Sveriges tre mest anerkjente koreografer for å skape en danseforestilling inspirert av sin berømte landsmanns liv og verk. Dancing with Bergman har verdenspremiere på Scene 2 i Operaen 5. juni, før forestillingen skal videre til Paris, Monte Carlo og den internasjonale Bergmanfestivalen i Stockholm.  

– At disse tre mesterne i dans samarbeider om en forestilling, er i seg selv stort. Mats Ek, Johan Inger og Alexander Ekman har inspirert og preget hver sin generasjon med dansekunstnere. At de velger å skape forestillingen og ha verdenspremieren her hos oss, er en stor ære. Vi gleder oss til en helt spesiell forestilling, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen. 

For mange vil det bli et høydepunkt å se Mats Ek på scenen i sitt eget verk Memory (2000-2018) sammen med sin muse og faste dansepartner, Ana Laguna. Ek regnes som en av vår tids mest respekterte koreografer og dansere. Han var i en årrekke leder for Cullbergballetten, og har koreografert betydelige verk for store internasjonale dansekompanier. 

Johan Inger har også ledet Cullbergballetten og vært fast gjestekoreograf hos NDT. Alexander Ekman er mest kjent for et norsk publikum for suksessen med vannballetten A Swan Lake i Operaen. Både Inger og Ekman er store og ettertraktede navn innen internasjonal koreografi. I deres verk blandes klassisk og moderne dansespråk, og dramatiseringen lar danserne utvise en enorm kraft. I Dancing with Bergman danser Alexander Ekman selv soloen Thoughts on Bergman. Johan Ingers verk 4 Karin involverer videoprojeksjon og danserne Anna Herrmann, Nina Botkay, Olivia Ancona og Alva Inger Armenta. 

Dancing with Bergman er en del av Heddadagene i Oslo 8-17. juni, og er en samproduksjon mellom Den Norske Opera & Ballett og Productions Internationales Albert Sarfati.

Verdenspremiere 5. juni, Scene 2. Spilles også 6. juni.

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Mats Ek og Ana Laguna i Memory (2000-2018) Foto: Lesley Leslie-Spinks
Mats Ek og Ana Laguna i Memory (2000-2018) Foto: Lesley Leslie-Spinks
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom