Tove Brandvik (A) fikk Stolthetsprisen 2010

Del

Lørdag fikk Tove Brandvik (A) Stolthetsprisen 2010 for hennes bidrag til å bryte ned barrierer for funksjonshemmede i Norge. Brandvik bruker rullestol og møter i øyeblikket som fast stortingsrepresentant for Hordaland. Nå vil hun bruke prisen til å kjempe for bedre rettigheter for funksjonshemmede.

Tove Brandvik vil ha flere funksjonshemmede inn i politikken, for som hun sier: - Noen andre tar makta om du ikke tar den selv.
På Stortinget sitter Brandvik i Arbeids- og sosialkomiteen, og vet dermed hva hun snakker om. Retten og muligheten til arbeid står sentralt i enhver likestillingskamp.
-For å oppnå dette må vi tenke likestilling og nedbryting av diskriminerende barrierer, sier Brandvik.

Hun mener mennesker med funksjonsnedsettelser må få bedre adgang til arbeidslivet  og i den forbindelse ønsker hun  å understreke viktigheten av å få rettighetsfestet ordningen med Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA).
- Retten til brukerstyrt personlig assistanse handler om likestilling for mennesker som lever med funksjonsnedsettelser. Det handler om frihet til å bestemme over sitt eget liv, sier Tove Brandvik.

I sitt politiske liv har Brandvik sloss mye for universell utforming. Hun mener at en slik utforming skal fjerne behovet for særbehandling av alle grupper. Hun ønsker at Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven ikke bare skal bli sett på som en rullestollov, men at universell utforming skal gi alle mulighet til å bli frie og selvstendige mennesker uavhengig av funksjonsnivå.

Det er tredje år på rad at Stolthetsprisen blir delt ut i forbindelse med Stolthetsparaden. Paraden er den største mønstringen av funksjonshemmede i Norge. Stolthetsparaden går fra Youngstorget til Universitetsplassen. Gå på www.stolthetsparaden.no for mer informasjon

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Tove Brandvik (A)            Vibeke Marøy Melstrøm
Stortingsrepresentant       Daglig leder ULOBA
Mob: 48 23 08 49            Tlf: 32 20 59 10
                                     Mob: 971 65 407

Om Geelmuyden Kiese

Geelmuyden Kiese
Geelmuyden Kiese
Sommerrogata 13-15
0255 Oslo

481 88 800http://www.geelmuyden-kiese.no

Følg saker fra Geelmuyden Kiese

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Geelmuyden Kiese på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Geelmuyden Kiese

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom