Torstensen ny direktør for Nofimas akvadivisjon
‒ Hordaland er kraftsenteret for havbruk og når vi er så heldige å få Bente Torstensen på laget, er det naturlig at hun har kontorsted i Bergen. Dialogen med mange av de store aktørene i oppdrettsnæringen og samarbeidet med NCE Seafood Innovation blir enda enklere, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima.
Bente Torstensen har lang fartstid i forskningsinstituttet Nifes, men har det siste året jobbet som konsernansvarlig for fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest sin globale FoU avdeling.
‒ Tiden i Marine Harvest har vært fantastisk, og det er ikke med lett hjerte jeg forlater en spennende bedrift og gode kollegaer. Men når stillingen i Nofima kom opp kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe. Å jobbe innenfor forskningen med mulighet til å tilføre næringslivet forskningsbasert kunnskap er utrolig spennende. Jeg gleder meg stort til å begynne i stillingen 1. august og ser fram til et godt samarbeid med oppdrettsnæringen, en av de mest spennende globale næringene, sier Bente Torstensen.
Akvadivisjonen er delt inn i fem avdelinger som totalt sett dekker hele verdikjeden i oppdrettsnæringen. Til sammen jobber drøye 130 personer i divisjonen over hele landet. I Bergen bygges også Aquafeed Technology Centre opp i samarbeid med blant annet Universitetet i Bergen og Uni Research.
Nofima med hovedkontor i Tromsø er delt inn i tre divisjoner: Mat, fiskeri og akvakultur. Divisjonsledelsen for landbasert matproduksjon sitter på Ås, mens fiskeridivisjonen har ledelsen i Tromsø. Med akvalederen på plass i Bergen har Nofima god geografisk spredning. Forskningsinstituttet har også avdelinger i Stavanger og på Sunndalsøra.
Kontaktperson:
Bente Torstensen – mobil 913 28 341
Nøkkelord
Kontakter
Øyvind Fylling-JensenAdministrerende direktør
Tel:+47 917 48 211oyvind.fylling-jensen@nofima.noBilder
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
Oppdrett for å redde havbunnen10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom