Medietilsynet

To tilsyn oppfordrer barn og voksne til å snakke om spill

Del

Snakk om spill er en ny landsomfattende kampanje som gir nyttig informasjon og verktøy til barn, voksne, skolen og hjemmene for å redusere risikoen for at barn og unge skal utvikle spilleproblemer.

Dataspill er ofte til stor glede for mange, og tall fra Barn og medier viser at norske barn spiller opptil to timer hver dag. Spillingen kan også være til bekymring og årsak til krangling og uenigheter mellom unge og voksne. Lotteritilsynet og Medietilsynet har derfor samlet sin kunnskap på feltet, og laget nettsiden husfred.no

Informasjonen og ressursene på nettstedet er ment som nyttige verktøy for at skolen, foreldre og unge skal kunne sette seg ned og snakke om dataspill og lage gode avtaler for rammer og rutiner for å unngå spilleproblemer.

Snakk om spill er ett av flere tiltak i Regjeringens handlingsplan mot spilleproblemer.
– Det er utrolig flott dersom kampanjen kan hjelpe både barn og voksne til å løse opp i konflikter omkring spilleregler i hjemmet, sa kulturminister Thorild Widvey da hun var med å lansere kampanjen for 10. klasse på Engebråten skole i Oslo 22. september.

Dataspill og pengespill smelter stadig mer sammen. Tilsynene ønsker å øke kunnskapen der den trengs og håper at gode avtaler er med på å løse og unngå konflikter. Husfredavtalen er nyttig, og kan hjelpe skolen og hjemmene med å lage tilfredstillende spilleregler for alle.
– Det er viktig at foreldre engasjerer seg i barnas spillhverdag og øker sin egen kompetanse slik at de kan ha en god dialog. «Snakk om spill» kan bidra med å sette i gang denne prosessen, sier Tom Thoresen.

Nøkkelord

Kontakter

Rådgiver Khalid Azam
Arbeid: 69301227 Mobil. 91180398
khalid@medietilsynet.no

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom