Matmerk

To nye Spesialiteter fra Avdem Gardysteri

Del

– Å hedre flinke produsenter som gang på gang lager norske meieriprodukter av høyeste kvalitet, er ekstra stas. Vi heier på Avdem Gardsysteri og den jobben de gjør for å gi forbrukerne norske matspesialiteter, sa adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist, da Prim og Huldreost ble tildelt Spesialitet-merket for unik smak under åpningen av Matstreif i Oslo.

Sigurd Avdem og Åse Haugstad, Statsråd Jon Georg Dale og adm dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Sigurd Avdem og Åse Haugstad, Statsråd Jon Georg Dale og adm dir i Matmerk Nina Sundqvist.

Landbruks- og matministeren overrakte Spesialitet-merket til Avdems Prim og Huldreost på Norges største matfestival, Matstreif i Oslo. – Det er veldig stas å få Spesialitet på to så forskjellige produkter, som begge er laget på myse. Mens primen er laget for hånd på tradisjonell måte og passer godt til hverdags, er Huldreosten en brunost perfekt til fest. Den har en veldig spesiell smak, ja det er nesten så du kan fornemme fjellet og vidda i smaken, sier daglig leder i Avdem Gardsysteri, Åse Haugstad.

Meieriprodukter av høyeste kvalitet
Det er kanskje ikke en overraskelse at to nye meieriprodukter fra Avdem Gardsysteri enda en gang tildeles Spesialitet-merket for unik smak. Det var ingen tvil om at Prim og Huldreost var to selvskrevne Spesialiteter under fagjuryens forrige møte.

Avdems Prim er en klassisk håndlaget prim, kokt lenge i åpen gryte for å få en mørk farge og en kraftig karamellsmak. Huldreosten er en mørk, kraftig brunost som er smaksatt med norske smaker som einer, kvannfrø og akevitt. Matspesialitetene er basert på råvarer fra egen gård. Gardsysteriet har nå fem ulike produkter som fagjuryen har godkjent etter en grundig vurdering av både kvalitet og smak.

Vurdert av en uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim.
Fagjuryen var enige om at meieriproduktene er av høyeste kvalitet, som gir en unik smaksopplevelse.

– Huldreosten har et harmonisk og flott smaksbilde. Det er spennende med et produkt som tør å utfordre de tradisjonelle produktene og videreutvikle tradisjonene. Dette er noe helt annet enn vanlig brunost du har på brødskiva, sa Harald Osa i Spesialitet-merkets fagjury.

– Avdems Prim er den beste jeg har smakt. Den hadde en fin konsistens og var godt karamellisert. Full pott, sa Halvor Heuch i Spesialitets-merkets fagjury.

Nøkkelord

Bilder

Sigurd Avdem og Åse Haugstad, Statsråd Jon Georg Dale og adm dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Sigurd Avdem og Åse Haugstad, Statsråd Jon Georg Dale og adm dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

For mer informasjon, kontakt:

Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Åse Haugstad, daglig leder Avdem Gardsysteri, tlf: 477 57 573

Se også www.spesialitet.no for mer informasjon.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom