Utdanningsdirektoratet

To friskoler må tilbakebetale 21.5 millioner til staten

Del

Bergen Private Gymnas og Metis videregående skole i Bergen har betalt betydelig over markedspris for husleien til sin egen eier i årene 2012-2014.

Dette er statstilskudd og skolepenger fra elevene, og disse midlene har ikke kommet elevene til gode. Tilbakebetalingskravene for de to friskolene utgjør 10.5 millioner kroner for Metis videregående, og 11 millioner kroner for Bergen Private Gymnas. Dette viser to foreløpige tilsynsrapporter som skolene nå får fire uker til å uttale seg om. Etter det vil Utdanningsdirektoratet gjøre sine vedtak i sakene.

De foreløpige rapportene tar for seg skolenes husleie, og er en del av et større pågående tilsyn med skolenes bruk av statstilskudd og skolepenger. Vi vil senere vurdere andre deler av skolenes handel med nærstående for årene 2012-2014.

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom