Ambita

Tinglysingen blir enklere

Del

Ambita har lansert en ny løsning som tilrettelegger for en enklere tinglysingsprosess mellom banker og meglerhus. I tett samarbeid med SpareBank 1, EiendomsMegler 1 og EVRY har Ambita levert en løsning som muliggjør tinglysing på sekunder.

E-tinglysing gjør tinglysingsprosessen enklere, raskere og tryggere.
E-tinglysing gjør tinglysingsprosessen enklere, raskere og tryggere.

Ambita har en sentral rolle som systemutvikler og tjenesteleverandør i tinglysingsprosessen mellom bank, megler og offentlig forvaltning. 

– Norge er tidlig ute med digitale løsninger for eiendomshandel, og vi er veldig glade for at de første kundene nå er i gang med raskere og enklere tinglysing, forklarer administrerende direktør i Ambita Stig W. Seljeseth. Nylig ble den første skjøtepakken tinglyst gjennom Ambitas system. Det betyr enklere og raskere tinglysing for de involverte parter.

Bransjeorganisasjonen Norges Eiendomsmelgerforbund (NEF) er glade for utviklingen:

– E-tinglysing gjør tinglysingsprosessen enklere, raskere og tryggere. De nye løsningene eliminerer risikoen for at dokumenter blir borte i posten, og selger vil få raskere oppgjør etter handelen, forklarer Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF. 

Nytt tinglysingssystem i 2017 gir resultater
Tidligere i år fikk Norge et nytt tinglysingssystem som åpner opp for nye samhandlingsmuligheter mellom aktørene involvert i tinglysing. Det nye systemet krever at bransjeaktørene samarbeider om prosessflyten inn mot det nye systemet. 

– Vi har samarbeidet tett med banker og meglerhus på den ene siden, samt systemleverandører og offentlig forvaltning på den andre siden for å få dette på plass, forklarer Seljeseth. – Ambita jobber systematisk med å utvikle løsninger markedet etterspør, og dette betyr en enklere og delvis automatisert tinglysingsprosess for våre kunder, fortsetter Seljeseth. 

Forenklet prosess
Ved digital tinglysing av skjøtepakker vil pantedokumentet fra boligkjøpers bank sendes til tinglysing sammen med skjøtet fra eiendomsmegleren. Ambitas løsninger gjør det enkelt for banken å sende pantedokumentet til eiendomsmegler og deretter for megleren å informere banken om status på tinglysingen. Dette vil si at hele prosessen hos de involverte parter har blitt forenklet, og at aktørene i praksis kan tinglyse på sekundet. 

Nye løsninger i utvikling
– Den nye løsningen for tinglysing av skjøtepakker legger grunnlaget for en lang rekke tjenester som tillater banker og eiendomsmeglere å utveksle nyttig informasjon i forbindelse med boligkjøp. Fremover vil vi fortsette å utvikle tjenester som forenkler samhandlingen, blant annet løsninger knyttet til budvalidering og finansieringsbevis, avslutter Seljeseth.

Kontaktperson:
Stig W. Seljeseth, administrerende direktør Ambita
E-mail: sws@ambita.com   
Tlf: 900 55 352

Bilder

E-tinglysing gjør tinglysingsprosessen enklere, raskere og tryggere.
E-tinglysing gjør tinglysingsprosessen enklere, raskere og tryggere.
Last ned bilde

Om Ambita

Ambita
Ambita
Henrik Ibsens gate 100
Oslo

24 13 35 00http://www.ambita.com

Ambita er et norsk teknologiselskap spesialisert på eiendomsinformasjon. Selskapet utvikler markedsledende løsninger og informasjonstjenester basert på eiendomsdata. Ambita står blant annet bak Norges største handelsportal for eiendomsinformasjon, Infoland, og løsninger for elektronisk tinglysing. Ambita står også bak Boligmappa.no og Alva Technologies.
Mer informasjon på www.ambita.com.

Følg saker fra Ambita

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ambita på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.