TINE SA

TINE og Orkla satser på norsk cheddar

Del

TINE skal lage norsk cheddar, på norsk melk. TINE og Orkla har samarbeidet om utviklingen, og Orkla er første ute med å ta i bruk norsk cheddar på deres pizza. Det betyr flere nye arbeidsplasser i Trøndelag og melk fra opp mot 160 norske gårdsbruk.

Meieriet i Verdal utvides for å produsere cheddar
Meieriet i Verdal utvides for å produsere cheddar

Cheddar er verdens største matlagingsost, men er så langt ikke mye i bruk i Norge. Nordmenns matvaner endres. Interessen for oster med mer smak øker, og cheddar er blant ostene som stadig flere nordmenn får øynene opp for. Nå etablerer TINE produksjon av cheddar på TINE Meieriet Verdal.

TINE og Orkla går sammen om å satse norsk

Orkla og TINE har samarbeidet i mange år om ost på pizza. Både Orkla og TINE merker økende interesse for cheddar, og Orkla er først ute med å satse på den nye norskproduserte osten til deres pizza. Orkla har spilt en viktig rolle i utviklingen sammen med TINE.

- Norske råvarer er viktig for oss, og vi er selvsagt fornøyde med å nå få norskprodusert cheddar til pizzaene våre. Vi er svært glade for at TINE bestemte seg for å starte opp produksjon, og vi tror dette blir tatt godt imot også hos forbrukerne, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

Åtte nye arbeidsplasser

TINE er i full gang med å etablere cheddarproduksjon på TINE Meieriet Verdal. Eksisterende bygningsmasse er utvidet og ny produksjonslinje installeres til våren. Prøveproduksjonen starter på sensommeren eller tidlig på høsten. Dette gir åtte nye arbeidsplasser.

Stort potensial, kan bety melk fra 160 norske melkebruk!

Svenske forbrukere spiser fem ganger så mye cheddar som norske forbrukere. TINE mener potensialet for cheddar i Norge kan være opp mot 3000 tonn om noen år. Det vil bety melk fra 160 norske melkebruk.

- Vi tror det er et stort potensial, og jeg er glad for at Orkla er først ute og ønsker å satse på norsk cheddar fra TINE. Jeg tror denne osten vil være interessant for flere kunder innen både storhusholdning, industri, dagligvare og KBS. Særlig positivt er det at vi får anvendt mer norsk melk, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Fakta om cheddar

Cheddar er en fast ost som produseres av kumelk. Den har frisk og syrlig smak og gode smelteegenskaper. Den brukes mye i matlaging, men passer også godt som en ost på brødskiva eller på et ostefat. Norske forbrukere er spesielt glade i å bruke cheddar på hamburger og pizza. Orkla benytter ca 5000 tonn med ost i året og har over flere år ønsket en oppstart av cheddarproduksjon i Norge.

Det selges i dag ca. 500 tonn cheddar i Norge. Vi har ikke tall for import, men vi antar at det meste av dette er importert.

Nøkkelord

Kontakter

Konserndirektør kommunikasjon og bærekraft i TINE, Lars Galtung, tlf. 98214812
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge, Inger Marie F. Ingdahl, tlf. 92845881
Meierisjef Kjell Tronhus, TINE Meieriet Verdal, tlf. 91540166

Bilder

Meieriet i Verdal utvides for å produsere cheddar
Meieriet i Verdal utvides for å produsere cheddar
Last ned bilde
Konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland
Konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland
Last ned bilde
Administrerende direktør i Orkla Norge, Paul Jordahl
Administrerende direktør i Orkla Norge, Paul Jordahl
Last ned bilde
Fra pizza-produksjonen på Stranda
Fra pizza-produksjonen på Stranda
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom