TINE SA

TINE nominert til Næringslivets klimapris

Del

TINE er en av tre finalister til Næringslivets klimapris som deles ut 7. november. Nominasjonen begrunnes med TINEs systematiske og helhetlige klimaarbeid.

De andre to nominerte er Pon Equipment og Yara Birkeland

Omlegging fra fossil til fornybar plast
I begrunnelsen fra juryen heter det at TINE er et selskap med en helhetlig tilnærming til å kutte klimagassutslipp i både egen virksomhet og gjennom hele verdikjeden de er en del av. Selskapet har vært tidlig ute og gjennomført en omfattende omlegging fra fossil til fornybar plast og energisamarbeid med utnyttelse av spillvann og CO2.

Satser på biogass som drivstoff
Videre blir det trukket fram at TINE har redusert utslipp fra egen transport og inngått nyskapende samarbeid for å ta i bruk og utvikle biogass under tittelen #KUKRAFT.
TINE har også et omfattende arbeid for å hjelpe norske melkeprodusenter med å redusere klimautslipp, tar i bruk ny teknologi og jobber med å redusere matsvinn.

Juryen består av Ole Erik Almlid, fungerende adm.dir. i NHO, Olav Bolland, dekan ved fakultet for Ingeniørvitenskap, NTNU og Marius Holm (daglig leder, miljøstiftelsen ZERO.
Utdelingen av prisen skjer på Zerokonferansen den 7. november.

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom