TINE SA

TINE meierier Ålesund kutter klimautslipp

Del

Med ny banebrytende teknologi kan TINE Meieriet Ålesund erstatte naturgass med fjernvarme og redusere CO2-utslippene med hele 66%! I dag startet ordfører Eva Mariann Vinje Aurdal de nye varmepumpene.

Selskapet Olvondo Technology går nå sammen med Tafjord Kraftvarme og TINE Meieriet Ålesund for å utnytte ny teknologi. Nye varmepumper, basert på Stirling-teknologi, skal produsere vanndamp av varmt vann fra søppelforbrenningsanlegget i Breivika. De nye varmepumpene er plassert i et eget bygg i tilknytning til meieriet.

Banebrytende i norsk industri

Prosjektet i Ålesund er banebrytende av flere grunner. 

- Dette er første gang fjernvarme benyttes som kilde til dampproduksjon for industriprosesser i Norge. Også forretningsmodellen er ny. Olvondo Technology selger ikke varmepumpeteknologien, men tar i stedet rollen som tjenesteleverandør og leverer energi til oss i form av damp på en langsiktig kontrakt, sier meierisjef Jan Heggem.

I dag var det en flott markering på meieriet i Ålesund med gjester, medarbeidere og ordføreren i spissen.

100% fornybar energi i TINEs produksjon og transport innen 2025

Til nå har TINE Meieriet Ålesund hatt et årlig dampforbruk på 12 GWh basert på naturgass. 

- Bytte av teknologi vil ha stor klimabetydning. Løsningen fører til at utslippet av CO2 reduseres med hele 66%, sier meierisjefen. 

TINE har som mål at hele produksjonen og transporten skal baseres på 100% fornybar energi innen 2025. Dette prosjektet alene vil bidra til en reduksjon i TINEs samla utslipp på 5%.

TINE Meierier i Ålesund kutter klimautslipp

Kontakter

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom