Gartnerhallen

Tiltalt for underslag mot Gartnerhallen

Del

Oslo, 14. november 2017: Gartnerhallen anmeldte onsdag 7. juni til Økokrim et mulig underslag av betydelige midler fra selskapet. Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for underslag av vel 49 millioner kroner av Gartnerhallens midler over en periode av om lag 10 år.

- Vi er tilfredse med at Økokrim har konkludert etterforskningen og at denne alvorlige saken nå blir et anliggende for retten. Vi legger til grunn at Økokrim har et solid grunnlag for tiltalen, sier Elisabeth Morthen, administrerende direktør i Gartnerhallen.

- Når vi blir bedre kjent med grunnlaget for tiltalen, vil vi  iverksette en ekstern granskning av våre egne rutiner, slik vi besluttet da vi anmeldte saken, sier Morthen, som også slår fast at Gartnerhallen vil fortsette arbeidet med å få tilbake mest mulig av verdiene som bedriften er blitt tappet for.

Elisabeth Morthen understreker at den daværende ledelsen i Gartnerhallen handlet helt etter boken da de ble varslet om mulige uregelmessigheter. Anmeldelsen fulgte etter at Gartnerhallen gjennomførte egne undersøkelser som ga berettiget mistanke om underslag av betydelige beløp fra selskapet, og fulgte opp med anmeldelsen.

- Ledelsen er selvsagt opprørt og skuffet over at millioner av kroner er underslått fra samvirket. Samtidig finner vi det riktig å avvente det som kommer fram i retten og gjennom vår egen gransking før vi gir ytterligere kommentarer, sier Morthen, som tiltrådte i stillingen som administrerende direktør i oktober.

Kontakter

Adm. dir. Elisabeth Morthen,
Mobil 93418160, e-post elisabeth.morthen@gartnerhallen.no

Om Gartnerhallen

Gartnerhallen
Gartnerhallen
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

23249300http://www.gartnerhallen.no

Gartnerhallen SA er Norges største medlemsorganisasjon for produsenter som dyrker frukt, bær, grønnsaker og potet, og eies per i dag av 1165 frukt- og grøntprodusenter. Gartnerhallen hadde i 2016 en omsetning på 2,3 milliarder kroner og dekker om lag 60 prosent av den norske omsetningen av frukt, bær, grønnsaker og poteter.

Følg saker fra Gartnerhallen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Gartnerhallen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Gartnerhallen