Norges idrettsforbund

Tildeling av spillemidler 2018

Del

- Først og fremst vil vi gjerne takke på vegne av idretten for den tildelingen vi har fått. 710,9 millioner kroner representerer en økning på 26,9 millioner kroner og er jo et solid signal på hvor viktig norsk idrett er for samfunnet vårt, sier generalsekretær Karen Kvalevåg.

- Vi har tatt de politiske signalene vedrørende post 1 (NIF sentralt og regionalt) på alvor. I dialogen med kulturdepartementet har vi forsikret dem om at vi allerede har igangsatt omstilling og modernisering. Vi har understreket at det vil ta tid og medføre kostnader i en periode. Resultatene av dette kommer ikke med en gang. Derfor hadde vi håpet at vi kunne fått litt større albuerom i en overgangsfase enn det vi nå har fått, sier generalsekretær Karen Kvalevåg, og fortsetter:

- Vi vet også at hele samfunnet, staten og næringslivet, moderniseres og digitaliseres. I idretten må vi også gjøre det samme for å skape mer, bedre og ny aktivitet på alle plan. Vi må ivareta og videreutvikle frivilligheten og grasrota i norsk idrett. Norsk idrett er unik ved at man står samlet om en modell der idretten skal være for alle. Dette kommer ikke av seg selv i et digitalisert og modernisert samfunn. Vi må være i førersetet for å påse at vi får til dette samlet. Det hadde jeg håpet å få mer gehør for.

Toppidrettssjef, Tore Øvrebø har følgende kommentar:
- Vi har fått en økning på 10 millioner kroner og det vil vi gjerne takke for. Denne økningen vil nok først og fremst gå til kostnadsøkning på grunn av OL og Paralympics. Planlegging og gjennomføring er dyrere i Asia. I tillegg imøteser vi dialogen som indikeres i tildelingen i anledning styrket utøverfinansiering med spenning.

Kontakter

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom