Den Norske Opera & Ballett

Til Nederland for å feire ballettlegende

Del

Først skal Kylián: Black & White danses i Oslo. Så tar Nasjonalballetten med seg Jiří Kyliáns balletter til Haag og den storstilte feiringen Celebrating Kylián.

Whitney Jensen i Sweet Dreams av Jiří Kylián. Foto: Erik Berg.
Whitney Jensen i Sweet Dreams av Jiří Kylián. Foto: Erik Berg.

Når Nasjonalballetten torsdag 2. november danser de seks Black & White-ballettene på Hovedscenen i Operaen, er det over 30 år siden kompaniet danset sin første Kylián-ballett. Den gang var det få som ville trodd at kompaniet skulle turnere internasjonalt med dans av ham som regnes som en av verdens ledende koreografer. I år fyller Kylián 70 år, og Nasjonalballetten er valgt ut til å avslutte festivalen Celebrating Kylián. 25. og 26. november danser de Black & White-programmet i Haag, på Kyliáns hjemmebane der han skapte de aller fleste av sine verk og i mange år ledet Nederlands Dans Theater.

Forestillingen har stort spenn – fra sensuelle Sweet Dreams til slapstick-humor i Sechs Tänze. Mens åtte kvinnelige dansere utfører et studium i disiplin til trommerytmer av Steve Reich i Falling Angels, utfører seks mannlige dansere testosteron-dryppende dans til Bach i Sarabande. Der No More Play er en presis komposisjon til Anton Weberns disharmonier, danses vakre Petite Mort til bølger av Mozart. Etter premieren av dette programmet i 2016, kalte det anerkjente dansemagasinet Dance Europe det en Kylián-fest man ikke må gå glipp av. Dagbladet trillet en sekser på terningen og skrev: "For den som snuser på moderne ballett, men ennå ikke har våget å innta den første dosen: Dette er et bra begynnerdop." Med 23 balletter er Nasjonalballetten et av kompaniene i verden med flest verk av Jiří Kylián i repertoaret.

Danserne elsker å danse Kyliáns koreografier, og dette repertoaret er noe av det som trekker noen av verdens beste dansere til Nasjonalballetten og Oslo. Noen av dem du vil se på scenen er Yolanda Correa, Whitney Jensen, Maiko Nishino, Stine Østvold, Yoel Carreño, Philip Currell, Douwe Dekkers og Silas Henriksen.

2.-15. november på Hovedscenen i Operaen: http://operaen.no/Forestillinger/kylian-black-white/ 
25. og 26. november i Haag: http://www.holland-dance.com/en/performance/celebrating-kylian-no-5-norwegian-national-ballet/  

Kontakter

For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer, vennligst kontakt:
Lene Jacobsen: lj@operaen.no / 47 91 52 32
Ole-Morten Vestby: omv@operaen.no / 970 76 610

Bilder

Whitney Jensen i Sweet Dreams av Jiří Kylián. Foto: Erik Berg.
Whitney Jensen i Sweet Dreams av Jiří Kylián. Foto: Erik Berg.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom