Tieto

Tieto tar kunstig intelligens inn i ledergruppen som første nordiske selskap

Del

Tieto tar inn kunstig intelligens (Artificial Intelligence – en kalt Alicia T.) - som en del av ledergruppen i sin nye datadrevne forretningsenhet. Alicia T. skal gjøre ledergruppen datadrevet, og bistå med å finne nye og innovative måter å utnytte mulighetene som finnes i en stadig mer datadreven verden. Tieto er første OMX-noterte selskap som tar inn kunstig intelligens i ledergruppen på denne måten.

Tieto etablerte i juli 2016 sin nye datadrevne forretningsenhet for å bistå nordiske bedrifter med å skape nye innovative datadrevne tjenester og forretningsmodeller. De ser nå på hvilke muligheter AIs inntreden gir ledergruppen i den nye forretningsenheten. Alicia T. blir et fullverdig medlem av ledergruppen, og får også stemmerett.   

– Jeg er stolt av at vi som det første selskapet i Norden inviterer inn kunstig intelligens som et medlem av ledergruppen i den nye datadrevne forretningsenheten, sier Ari Järvelä, leder for datadrevne virksomheter i Tieto, og fortsetter: Oppdraget til ledergruppen er å gjøre fremtiden mer intelligent. Med Alicia T. vil utviklerne i den datadrevne forretningsenheten teste hvordan kunstig intelligens – en teknologi som blir mer og mer populær også i hjemmeelektronikk – kan bistå selskaper med datadrevne beslutninger. Jeg er overbevist om at kunstig intelligens vil hjelpe oss å finne informasjon og fatte databaserte beslutninger som mennesker ikke nødvendigvis ville ha kommet på. Dette gir mulighet for å skape noe helt nytt, fortsetter Järvelä. 

Allerede i gang med datadrevne beslutninger
Ledergruppen i den nye forretningsenheten har allerede begynt å utvikle og rulle ut datadrevne ideer sammen med kunder og det nordiske startup-miljøet. Alicia Ts rolle i ledergruppen er å støtte datadrevne beslutninger og skape nye datadrevne ideer ved hjelp av maskinintelligens og avansert dataanalyse. Ettersom Alicia T er utstyrt med et stemmestyrt brukergrensesnitt, er det mulig å ha en diskusjon med den og spørre om alt mulig. I dag er kunstig intelligens en relativt enkel konstruksjon, men den vil fortsette å utvikle seg, både i form og datakapasitet.

– Kunstig intelligens er på alles lepper for tiden, og mange spekulerer i hvordan maskinlæring og kunstig intelligens vil utvikle seg. Gjennom dette prosjektet ønsker teamet vårt å vise hvordan beslutninger kan tas av team sammensatt av roboter og mennesker, forklarer Taneli Tikka, Head of Innovation Incubation, Data-Driven Businesses.  

Den kunstige intelligensen er utviklet av utviklerne i Tietos datadrevne forretningsenhet sammen med Tietos startupteams M2M robotsystem og chassis. Tieto bruker dette eksperimentet til å teste ut teknologier knyttet til stemmestyrt brukergrensesnitt, der Apples Siri og Microsofts Cortana leder utviklingen, noe som etter hvert også vil bli brukt i tjenester rettet mot bedriftsmarkedet.

– Vi ønsker å samarbeide om å lage nye forretningsmuligheter rundt data. Med kunstig intelligens ønsker vi å bruke maskinlæringsalgoritmer og se hvor dette prosjektet fører oss. Vårt håp er at ledergruppen i den datadrevne forretningsenheten får nyttig innsikt i hvordan vi kan skape et vinnerteam gjennom en kombinasjon av dyktige mennesker og datadrevet kunstig intelligens, avslutter Järvelä.

Mer informasjon om temaet:
Les mer om datadrevne virksomheter:  www.tieto.com/data-driven
Pressemelding: Tieto innovates growth with new data-driven businesses
https://www.tieto.com/news/tieto-innovates-growth-with-new-data-driven-b...

Brain versus AI, blogg fra Taneli Tikka:
https://perspectives.tieto.com/blog/2016/03/brains-versus-ai

For mer informasjon, kontakt:
Jessica Diktonius, medierelasjoner og omdømmebygging, jessica.diktonius@tieto.com, +358 40 709 9176

Om Tieto

Tieto
Tieto
Postboks 684 Skøyen
0214 OSLO

21 70 60 00http://www.tieto.com

Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere (www.tieto.com).

Følg saker fra Tieto

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tieto på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tieto

Råde kommune skal levere bedre digitale tjenester for barnehage, SFO og skole7.12.2017 09:32Pressemelding

Råde kommune i Østfold har som mål å levere gode, digitale løsninger for innbyggerne i kommunen. Med bakgrunn i dette har de gått til anskaffelse av en nettbasert, oppvekstadministrativ løsning for grunnskolene, SFO og barnehagene. Den valgte løsningen fra Tieto Education er en helhetlig, integrert løsning som skal gi bedre digitale opplevelser for brukere og foresatte. Samtidig skal kommunen oppnå bedre kostnadseffektivitet og lede brukerne gjennom tjenestene på en god og smidig måte.

Kommunesamarbeid på Sunnmøre skal tilby bedre digitale tjenester for barnehage, SFO og skole3.10.2017 10:20Pressemelding

Kommunesamarbeidet Sjustjerna har gått til anskaffelse av ny oppvekstløsning for seks av sine syv kommuner. Løsningen skal benyttes i barnehage, SFO og skole, og valget av løsning falt på Tieto Education. Ved å la Tieto levere smarte IT-tjenester frigjør Sjustjerna tid og ressurser til kjernevirksomheten. Ved effektivisering av prosesser, automatisering av tjenester og en åpen arkitektur, vil systemene være kostnadsbesparende for kommunen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom