Tieto

Tieto med solide resultater i fjerde kvartal 2016

Del

Tieto økte omsetningen innen IT-tjenester med 3 prosent i fjerde kvartal 2016. I Norge var veksten på 5 prosent i kvartalet, støttet av fortsatt vekst innen programvare- og bransjespesifikke løsninger og solid vekst innen driftstjenester. Justert driftsresultatet ble 49,5 (51,4) millioner euro i kvartalet, med en resultatmargin på over 12 prosent. Dette fremkommer i kvartalsrapporten som er publisert av Tieto torsdag 2. februar 2017.

– Vi avsluttet året med økt vekst, god lønnsomhet og sterk ordreinngang i kvartalet. Dette gjelder også for hele året 2016, hvor veksten innen IT-tjenester ble 4 prosent. Den stadig raskere digitaliseringstakten setter nye krav til kompetanse og kunnskap hos våre medarbeidere, derfor har vi nylig lansert et initiativ kalt "Learning as a lifestyle" som skal fremme kontinuerlig læring blant våre medarbeidere. Denne satsingen støtter våre investeringer i vekstområder som programvare, datadrevet virksomhet, kunstig intelligens (AI) og våre interne startups, sier Kimmo Alkio, CEO i Tieto.

Med konsernets oppdaterte strategi for årene 2016-2020, som ble lansert i mars 2016, investerer Tieto i innovasjon og vekst, og har til hensikt å øke sin markedsandel i Norden, spesielt i Sverige og Norge. Tieto lanserte i fjerde kvartal OneCloud, en ny løsning som gjør det mulig for virksomheter å samle alle skytjenester, både private og offentlige, i én felles plattform. Så langt har to norske virksomheter, Lyse og Digitale Gardermoen (DGI), inngått avtaler om OneCloud som leveranseplattform. Disse avtalene har en ramme på tilsammen ca 500 MNOK.

– Avtalene med Lyse og DGI er utrolig interessante, ikke minst fordi dette er oppdragsgivere som setter høye krav til nytenkning, dedikasjon og levarensekvalitet fra oss. Vi gleder oss til å skape verdier for både innbyggere og brukere, basert på investeringer vi foretar i OneCloud. Fjoråret var et svært viktig år for Tieto, hvor vi har gjort store fremskritt i etableringen av nye forretningsområder og fornyelse av vår virksomhet i samsvar med den nye strategien, sier Christian Schøyen, country manager for Tieto Norge.

Tietos vekstområder og interne startups i digitale kundeopplevelser (Customer Experience Management, CEM), og IT-sikkerhet (Security Services) viste en vekst på 34 og 20 prosent for kvartalet på konsernnivå, mens skytjenester økte med 23 prosent. I 2016 (netto) rekrutterte Tieto 800 nye medarbeidere globalt, inkludert ca 50 i Norge.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Christian Schøyen, Country Manager, Tieto Norway, tel +47 481 68 989, christian.schoyen@tieto.com 
Knut Ekern, Head of Marketing and Communications, Tel +47 93 00 26 00, knut.ekern@tieto.com 

Les hele kvartalsrapporten for Q4 2016 på http://www.tieto.com/investors  

Tieto er den største totalleverandøren av IT-tjenester i Norden. Vi leverer også globale produktutviklingstjenester for selskaper innen kommunikasjon og innebygde tjenester. Med solid bransjekunnskap, teknologisk vidsyn og nyskapende tilnærming ønsker Tieto å inspirere og oppmuntre kundene sine til å finne nye måter å styrke virksomheten på. 

Tieto har en sterke røtter i Norden og kombinerer sin globale virksomhet med lokal tilstedeværelse. Selskapet har hovedkontor i Helsinki, Finland, og mer enn 13 000 eksperter i over 20 land. Omsetningen er på rundt € 1,5 milliarder. Tietos aksjer omsettes på NASDAQ-indeksen i Helsinki og Stockholm. www.tieto.com 

Om Tieto

Tieto
Tieto
Postboks 684 Skøyen
0214 OSLO

21 70 60 00http://www.tieto.com

Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere (www.tieto.com).

Følg saker fra Tieto

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tieto på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tieto

Drammen øker digitaliseringstakten for ny storkommune4.7.2018 09:06Pressemelding

Drammen blir Norges 7. største kommune i 2020, og har satt høye mål for utrulling av digitale innbyggertjenester i den nye storkommunen. Som et ledd i arbeidet har Drammen inngått avtale med Tieto om å innføre ny skybasert løsning for kvalitetsstyring, saksbehandling og arkiv. Løsningen danner plattformen for å tilby bedre og flere digitale tjenester til innbyggerne, næringsliv og egne medarbeidere. Det er et uttalt mål at innbyggerne i kommunene skal få bedre innsyn, og medvirke mer i saksbehandlingen av egne saker.

Tietos løsning for bruk av kunstig intelligens i helse- og omsorgssektoren mottar CE-sertifisering24.5.2018 11:04Pressemelding

Tieto Intelligent Wellbeing er en datadrevet løsning for aktører innen helse- og velferdssektoren. Ved hjelp av blant annet kunstig intelligens (AI) skal håndteringen av store mengder pasientdata kunne skje raskere og mer nøyaktig, samtidig som effektiviteten og påliteligheten innen helse- og omsorgsprosesser øker på individ- og samfunnsnivå. Løsningen har nå mottatt CE-sertifisering for medisinsk utstyr, noe som gjør det mulig å utvide bruken fra medisinsk forskningsformål til daglig, klinisk behandling av pasienter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom