Tieto

Tieto inngår avtale med den globale oljeservicegiganten Technip

Del

Tieto har blitt tildelt en kontrakt med Technip, en verdensleder innen prosjektledelse, engineering og konstruksjon for energibransjen. Avtalen gjelder implementering av ProArc som ny dokumenthåndteringsløsning for deres globale forretningssegment innen Subsea.

Bruken av ProArc skal støtte standardisering av Technips dokumenthåndteringsprosesser.

- Avtalen er en milepæl for oss. Technip er et av verdens ledende oljeserviceselskaper, og vi ser frem til å skape verdier for deres virksomhet. Vi mener at ProArc oppfyller Technips krav for en trygg og standardisert bransjeløsning for dokumenthåndtering, og ser frem til å starte samarbeidet, sier Anders Johnsen, direktør for ProArc i Tieto.

Med mål om å sikre fremtidig kostnadseffektivitet, har Technip definert standardisering og automatisering av prosesser som viktige mål. Den ønskede effekten av denne avtalen er å sikre standardisering av programvareløsninger på tvers av enhetene i Technips NCS-region (Nordsjøen og Canada). Løsningen vil derfor først tas i bruk for Technips virksomhet i Storbritannia, Norge og Canada, samtidig som selskapet opprettholder en viss grad av fleksibiliet.

ProArc har funksjonalitet, innebygd fleksibilitet, og en bred historikk med å levere denne type prosjekter.

Ved tildelingen av denne kontrakten med Technip, styrker Tieto sin sterke posisjon innen olje- og gassbransjen ytterligere. Tieto samarbeider allerede med en rekke selskaper i sektoren, og leverer IT-tjenester og virksomhetsfornyelse, nettskyløsninger, infrastrukturvirksomhet, datasentertjenester, hydrokarbonregnskap, løsninger for personellogistikk og løsninger for såkalt POB-ledelse.

Den senere tid har mange virksomheter opplevd store konjunkturutfordringer, noe som har medført at standardisering og kostnadseffektivitet er svært høyt på prioriteringslisten hos mange virksomheter. Tieto støtter sine kunder med produkter og tjenester som bidrar til å redusere kostnader og effektivisere prosesser.

Kontakter

Om Tieto

Tieto
Tieto
Postboks 684 Skøyen
0214 OSLO

21 70 60 00http://www.tieto.com

Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere (www.tieto.com).

Følg saker fra Tieto

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tieto på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tieto

Råde kommune skal levere bedre digitale tjenester for barnehage, SFO og skole7.12.2017 09:32Pressemelding

Råde kommune i Østfold har som mål å levere gode, digitale løsninger for innbyggerne i kommunen. Med bakgrunn i dette har de gått til anskaffelse av en nettbasert, oppvekstadministrativ løsning for grunnskolene, SFO og barnehagene. Den valgte løsningen fra Tieto Education er en helhetlig, integrert løsning som skal gi bedre digitale opplevelser for brukere og foresatte. Samtidig skal kommunen oppnå bedre kostnadseffektivitet og lede brukerne gjennom tjenestene på en god og smidig måte.

Kommunesamarbeid på Sunnmøre skal tilby bedre digitale tjenester for barnehage, SFO og skole3.10.2017 10:20Pressemelding

Kommunesamarbeidet Sjustjerna har gått til anskaffelse av ny oppvekstløsning for seks av sine syv kommuner. Løsningen skal benyttes i barnehage, SFO og skole, og valget av løsning falt på Tieto Education. Ved å la Tieto levere smarte IT-tjenester frigjør Sjustjerna tid og ressurser til kjernevirksomheten. Ved effektivisering av prosesser, automatisering av tjenester og en åpen arkitektur, vil systemene være kostnadsbesparende for kommunen.

Jernbanedirektoratet går 100% i nettskyen som første offentlige virksomhet29.6.2017 08:00Pressemelding

Det nyopprettede Jernbanedirektoratet har vært i drift siden nyttår, med IT-løsninger som er 100 prosent skybaserte. Offentlige virksomheter har i liten grad valgt skybaserte løsninger, hovedsaklig basert på oppfattede begrensninger i dagens lovverk. Til tross for utfordringene i lovverket for arkivering, har direktoratet funnet en skybasert løsning fra Tieto. Målet er å realisere effektivitetsgevinster, sikre maksimal fleksibilitet og være tilpasset moderne arbeidsprosesser, samtidig som man oppfyller regjeringens strategi for skytjenester og de formelle lovkrav.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom