Apollo

Tidenes beste sommer for Apollo

Del

Rekordvarme til tross! Med 8 av 10 reiser solgt i skoleferien og hele 30 prosent vekst i storbyreiser går det mot ny rekordsommer for Apollo. Økt satsning på attraktive ferieland og nye direkteruter fra hele landet er hovedårsaken, melder turoperatøren.

2018 blir rekordår for Apollo!
2018 blir rekordår for Apollo!

Beregninger gjort av Apollo viser at rundt 675 000 nordmenn vil reise på pakketur i sommer, og at nærmest halvparten av oss skal til Hellas.

- Kreta er det absolutt største reisemålet denne sommeren og veksten ser ikke ut til å stoppe med det første, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

Selv har han tilbragt sommerferien på den populære øya de siste 10 årene, og har ingen intensjoner om å endre tradisjonen. Det er han ikke alene om: Apollo-sjefen vil nemlig dele favorittøya med hele 160 000 nordmenn i sommer! 

Lengre mellom kuppene

Sommeren 2018 ligger allerede an til å slå fjorårets rekordsommer. Med en salgsøkning på 10 prosent og allerede 8 av 10 plasser solgt i skoleferien, spår Haug at det vil bli langt mellom restplassene i sommer. 

– Det er alltid rimeligst å reise før og etter skoleferien, og grunnet det fine været her hjemme er det lenge siden vi har sett rimeligere restplasser enn nå. Vi går en rekordsommer i møte med fulle fly og hoteller, så hvis man vil gjøre et kupp ville jeg hoppet på et fly så fort som mulig, sier Haug og påpeker at man kan spare over 50 prosent på enkelte avreiser i juni og august. 

Kald vinter og mye snø ga sollengsel

Årets lange og kalde vinter er nok medskyldig i at reisebransjen har en suksess-sommer i vente. Rekordmange nordmenn sikret seg sommerferien tidlig i år, og til tross for den overraskende tropevarmen er det ingen økning i antall avbestillinger hos Apollo. 

- Ferien er viktig for oss av flere grunner enn været. Det handler om unike opplevelser og fullstendig avkobling, og for mange er det derfor ikke ordentlig ferie før vi kommer oss litt bort. På et hotell er det ingen terrasse som må beises, vegger som må males eller boder som må ryddes, men hundre prosent kvalitetstid og pusterom, smiler han.

Fleksibelt, lokalt og lite

I tillegg er Haug overbevist om at storsatsningen på direkteruter fra distriktene, attraktive destinasjoner som Hellas og Kroatia og ikke minst Apollos fleksible reiser er en del av hovedårsaken til reisearrangørens rekordår.

- Fleksibilitet og trygghet er to ting som klinger godt i våre kunders ører. Velger de å reise med oss så bestemmer de selv hvordan de vil fly, hvor lenge de vil være borte og hvor de vil bo. Det er lite som slår en skreddersydd ferie - og nå har det heller aldri vært enklere, eller tryggere. 

Apollo fortsetter også satsningen på små reisemål, genuine hoteller og de nære, lokale opplevelsene. Eller «hotellene med hjerte,» som markedssjef Tonje Fossum beskriver dem.

- Vi vet at nordmenn elsker de små, greske, familiedrevne hotellene, og Mondo Enjoy-produktene er kjernen av Apollos identitet. Samtidig tilbyr vi luksushoteller på alle våre reisemål – fra Hellas til Dubai. Det ene utelukker ikke det andre. Vi tror på mangfoldet og ser for eksempel stor suksess for våre intime skjærgårdscruise i Kroatia, som har økt med 50 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Sommerens 5 på topp hos Apollo

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Kroatia
  4. Bulgaria
  5. Kykladene

Hit reiser flest på charterferie i sommer:

  1. Hellas: 340.000 - hvor 160 000 reiser til Kreta
  2. Spania: 150.000
  3. Kroatia: 50.000
  4. Bulgaria: 47.000
  5. Kypros: 36.000

Kontakter

Bilder

2018 blir rekordår for Apollo!
2018 blir rekordår for Apollo!
Last ned bilde
Albania
Albania
Last ned bilde
Hellas
Hellas
Last ned bilde
Skjærgårdscruise i Kroatia
Skjærgårdscruise i Kroatia
Last ned bilde
Kroatia
Kroatia
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med flyselskapet Novair, spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg saker fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom