Thon Hotels

Thon Hotels jobber med å redusere matsvinn

Del

Thon Hotels har inngått en bransjeavtale med Klima- og miljødepartementet om å redusere matsvinn.

– Thon Hotels har satt i gang flere tiltak for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Gry Traaen
– Thon Hotels har satt i gang flere tiltak for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Gry Traaen

Bedrifter fra hotellbransjen, serveringsbransjen og dagligvare har sluttet seg til en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Thon Hotels er blant hotellkjedene som har signert kontrakten med Klima- og miljødepartementet.

– Hotellbransjen jobber nå sammen om å kutte matsvinn og det er veldig viktig. I Thon Hotels har vi satt i gang flere tiltak allerede for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotels er i gang med å videreselge overskuddsmat, og har et stort fokus på matsvinn.

– I dag samarbeider Thon Hotels med «Too Good To Go» som er en videreformidlingstjeneste via en digital plattform om å selge overskuddsmat til en rimelig pris. Vi bygger også om flere av våre matbuffeter for å redusere matsvinn og lar gjester bruke mindre tallerkener slik at de kan forsyne seg flere ganger. Vi er også i gang med å veie og registrere matavfall og på ett av våre hoteller har vi tatt i bruk et eget dataprogram som har som eneste formål å redusere matsvinn, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

26. september signerte konserndirektør for Thon Hotels avtalen hos Klima- og miljødepartementet og driftskoordinator hos Thon Hotels, Kari-Lise Lind, leverte den signerte tilslutningserklæringen til klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

– Dette er verdens mest ambisiøse avtale mot matsvinn. Å kaste mat er sløsing med ressurser og gode produkter. Ved å forplikte seg til å redusere matsvinn, viser de store dagligvarekjedene og matindustribedriftene at de mener alvor, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Les også: Thon Hotels og GHA feirer 10 millioner medlemmer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Thon Hotels har satt i gang flere tiltak for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Gry Traaen
– Thon Hotels har satt i gang flere tiltak for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Gry Traaen
Last ned bilde
Driftskoordinator hos Thon Hotels, Kari-Lise Lind, leverte den signerte tilslutningserklæringen til klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Snorre Tønset
Driftskoordinator hos Thon Hotels, Kari-Lise Lind, leverte den signerte tilslutningserklæringen til klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Snorre Tønset
Last ned bilde

Om Thon Hotels

Thon Hotels
Thon Hotels
Stenersgata 2
0105 Oslo

+47 23 08 00 00https://www.thonhotels.no/

Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder, og er en del av Olav Thon Gruppen. I Norge finnes ca. 70 hoteller, 8 i Brussel og 1 i Rotterdam. Thon Hotels har over 2,6 millioner gjestedøgn i løpet av et år. Vi er medlem av verdens største allianse av uavhengige hotellkjeder, Global Hotel Alliance (GHA).