NRK

Thomas Seltzer sjekker inn

Del

Thomas Seltzer er tilbake med både glimt og rusk i øyet. Årets sesong av «Trygdekontoret» blir kontrastfylt; den starter bak murene på Bredtveit kvinnefengsel i Oslo og ender bak murene på Paradise Hotel i Mexico.

I sesong 12 av «Trygdekontoret» fortsetter Thomas Seltzer å røre i samfunnsgryta.

FOTO: JULIA NAGLESTAD/NRK
I sesong 12 av «Trygdekontoret» fortsetter Thomas Seltzer å røre i samfunnsgryta. FOTO: JULIA NAGLESTAD/NRK

Man løser ikke problemer ved å ikke snakke om dem, og man blir ikke klokere uten å spørre. I sesong 12 av «Trygdekontoret» fortsetter Thomas Seltzer å røre i samfunnsgryta. Gjennom åtte episoder skal både aktuelle og mindre aktuelle tema ses på med skråblikk, og i år er det spesielt «lukkede verdener» Seltzer ønsker å utforske – og ikke minst utfordre.

Høyrisikomødre
Årets sesong rulles i gang med en «spessial» fra Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt i Oslo, et av Norges få høyrisikofengsler for kvinner. I et halvt år har Seltzer fulgt livet bak murene og kommet tett på tre personer som er dømt for drap, vold og narkotika.

– Kvinnefengsler har alltid hatt en mystisk posisjon i det popkulturelle, og jeg var nysgjerrig. Nysgjerrig på hvordan kvinnelige kriminelle ser på seg selv, og nysgjerrig på hvordan de kombinerer det å være kvinne med det å være kriminell. Det er på en måte mer «akseptert» å være mann og kriminell enn det å være kvinne og kriminell, sier Seltzer.

Og besøket ble tøft

– Bredtveit er det såreste stedet jeg har vært noensinne. De jeg ble kjent med, har mistet alt. Ikke minst den daglige omsorgen og kontakten med barna sine, sier Seltzer.

Kontrastfylt sesong
I løpet av sesongen «infiltrerer» Seltzer også det lukkede norske tryllemiljøet og det myteomspunnede realityprogramme «Paradise Hotel». I tillegg blir det fem studioprogram hvor #metoo, sosiale medier og propaganda, moderne avhengighet, tjukkaser og svenske tilstander skal debatteres med kjente og mindre kjente gjester.

Første episode av «Trygdekontoret» sendes på NRK1 tirsdag 27. februar kl. 21.20. Dokumentaren fra Bredtveit kan også ses på NRK TV

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Marianne Skøien: 938 71 836 / marianne.skoien@nrk.no

Bilder

I sesong 12 av «Trygdekontoret» fortsetter Thomas Seltzer å røre i samfunnsgryta.

FOTO: JULIA NAGLESTAD/NRK
I sesong 12 av «Trygdekontoret» fortsetter Thomas Seltzer å røre i samfunnsgryta. FOTO: JULIA NAGLESTAD/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom