Stortinget

Theresa May besøker Stortinget under Nordisk råds sesjon

Del

Storbritannias statsminister kommer til Stortinget tirsdag 30. oktober. May vil tale til nordiske parlamentarikere og statsministre som er samlet på Stortinget i forbindelse med åpningen av Nordisk råds 70. sesjon.

Det er Nordisk råds president i 2018, Michael Tetzschner (H), som har invitert Theresa May til å delta på sesjonen. Han ser fram til besøket og mener at et fortsatt godt samarbeid med Storbritannia, også etter brexit, er viktig for de nordiske landene.

- Storbritannia er en av de viktigste partnerne for de nordiske landene, ikke minst når det gjelder handel, økonomi og sikkerhet. Vi har et veldig godt samarbeid med Storbritannia og vil arbeide for at våre relasjoner også fremover vil være utmerkede. Et fortsatt godt samarbeid har alle parter nytte av, sier Michael Tetzschner. 

Den offisielle åpningen av Nordisk råd foregår i stortingssalen tirsdag 30. oktober kl. 14.15. Her vil Theresa May holde tale.

I forkant av toppmøtet i stortingssalen vil Theresa May ha et møte med statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg og de andre nordiske statsministerne vil delta under toppmøtet, som starter etter Mays tale. 

Temaet for toppmøtet er: De nordiske landenes evne til å møte andre lands forsøk på å påvirke våre samfunn og demokratiske prosesser.

Nordisk råds delegasjon på Stortinget er vertskap for årets sesjon, der 87 parlamentarikere fra de nordiske land deltar samt gjester fra blant annet Den arktiske parlamentarikerkomité, Baltisk forsamling, Vestnordisk råd, EFTAs parlamentarikerkomité, Europarådets parlamentariske forsamling, Europaparlamentet og Benelux-parlamentet.   

Mays program på Stortinget

Kl 13.37: Statsminister Erna Solberg og statsminister Theresa May (Storbritannia) ankommer Stortinget. Fotomulighet ved hovedinngangen. Korte statements fra Solberg og May i vandrehallen like etter.

Deretter bilateralt møte mellom Solberg og May.

Kl 14.15: Høytidelig åpning av Nordisk råds 70. sesjon, Stortinget.

NB! Oppmøte for pressen i forbindelse med Mays besøk er senest kl. 13. 15.  Alle må gjennom sikkerhetskontroll.

Tidligere på dagen er det Nordisk råds pressemøte i vandrehallen kl. 10.45. Her deltar Nordisk råds president, Michael Tetzschner og lederne i Nordisk råds partigrupper.

Kl 16.45 er det «door step» med de fem nordiske statsministrene i vandrehallen. 

Statsministerens pressekonferanse onsdag 31. oktober

De nordiske statsministernes holder en pressekonferanse i vandrehallen kl. 10 onsdag 31. oktober.  Følgende deltar: Norge: Erna Solberg (Høyre), Sverige: Stefan Löfven (Socialdemokratarna), Danmark: Lars Løkke Rasmussen (Venstre), Finland: Juha Sipilä (Centern), Island: Katrín Jakobsdóttir (Venstrebevegelsen de grønne).

Adgang for pressen under Nordisk råd

Medlemmer av presselosjen har adgang på vanlig måte.
Presse som ikke er medlemmer av presselosjen, må akkreditere seg via Nordisk Råd: https://acc.norden.org/sv 
Fristen for akkreditering er fredag 26. oktober kl. 14.

Praktisk informasjon

Alle Nordisk råd-møter i stortingssalen strømmes på stortinget.no. 

Mer informasjon om Nordisk råds sesjon: https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/nordisk-rad-2018/

Bilder fra Nordisk råd til fri benyttelse legges fortløpende ut på Flickr: https://flic.kr/s/aHsmtYvjyZ

Nøkkelord

Kontakter

Jorunn Nilsen
tlf. 938 98 200
jorunn.nilsen@stortinget.no

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom