EL og IT Forbundet

Telenor kutter igjen

Del

Legger ned en avdeling på Gjøvik og nedbemanner på Fornebu. 79 ansatte mister jobben.

Styret i Telenor Norge AS vedtok på styremøte den 17.10.2017 å legge ned en avdeling i Fixed & TV på Gjøvik med 23 ansatt og samtidig nedbemanne med 56 ansatte i divisjon Mobile på Fornebu.

EL og IT i Telenor Norge er sterkt uenig i bedriftens vurderinger og begrunnelser for nedbemanning av totalt 79 ansatte.

Fornebu, divisjon Mobile

EL og IT i Telenor Norge hevder at bedriften tar ut synergieffektene før endringene er gjort og advarer på det sterkeste at bedriften tar ut gevinsten før de er en realitet. EL og IT i Telenor Norge finner ikke at administrasjonen har godtgjort for tiltak som vil føre til reduksjon av arbeidsbortfall.

Det er gjennomgående at de gjenværende medarbeidere får flere arbeidsoppgaver og forholde seg til.

- Vi frykter at endringen som er vedtatt gjennomført vil medføre mer arbeid på gjenværende ansatte i organisasjonen og vil resultere i større arbeidspress og fare for høyere sykefravær, sier Hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, Kosom Alexsander Skaale. 

Gjøvik, divisjon Fixed & TV

Tap av viktig kompetanse

Telenor velger å legge ned avdelingen på Gjøvik med ansatte som har høy kompetanse – og gjennomsnittsalder.

EL og IT i Telenor Norge frykter at arbeidsoppgavene de ansatte på Gjøvik i dag utfører ikke vil bli ivaretatt på forsvarlig måte når de ansatte må forlate plassen sin.

EL og IT i Telenor Norge er bekymret når en stor del av arbeidsstokken fjernes og hva dette vil medføre av ekstraarbeid for de gjenværende.

- Vi frykter at endringene vil medføre mer arbeid på resten av ansatte i organisasjonen og hevder dette fører til større arbeidspress og fare for økt sykefravær sier Hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, Kosom Alexsander Skaale.

Vi frykter at dette ensidige fokuset på kostnadskutt vil medføre tap av viktig kompetanse, ansatte velger å slutte i Telenor og forsvinne ut til konkurrentene.

Kontakter

Divisjonstillitsvalgt i Mobile
Kenneth Pettersen
+47 958 80 475

Hovedtillitsvalgt EL og IT i Telenor Norge
Kosom Alexsander Skaale
+47 902 09 904

Divisjonstillitsvalgt i Fixd & TV
Jonny Brodalen
+ 47 977 75 772

Bilder

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 34 00http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 37 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg saker fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EL og IT Forbundet

Tarifflønn for alle innen elektrofagene17.10.2018 11:04:18Pressemelding

Lønns- og arbeidsvilkårene i landsoverenskomsten for elektrofagene skal fortsatt gjelde for alle arbeidstakere i elektrobransjen. Dette er klart etter at Tariffnemnda den 12. oktober forlenget allmenngjøringsvedtaket fra 2016. Det var EL og IT Forbundet som ba om forlenging av vedtaket. - Dette er en god nyhet. Det sikrer arbeidsvilkårene til utenlandsk arbeidskraft på oppdrag i Norge, og er helt nødvendig for å hindre ytterligere sosial dumping og å bidra til rettferdig konkurranse mellom bedriftene i bransjen, sier Jan Henrik Larsen, forbundssekretær i EL og IT Forbundet. EL og IT Forbundet reagerer imidlertid på at Tariffnemnda sletter ordene «og for et rimelig antall hjemreise» fra forskriften, hvilket betyr atutenlandske arbeidstakere kan pålegges selv å betale for reisen mellom arbeidssted i Norge og hjemsted. Det rammer utenlandsk arbeidskraft hardt og gjør det billigere å importere arbeidskraft til Norge, mener EL og IT Forbundet. - Etter forbundets oppfatning er det svakt at n

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom