UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Teknologiutvikling i oljesektoren - Hvordan beholde Norges posisjon fremover?

Del

I det siste tiåret har varer og tjenester i oljesektoren vært Norges største eksportprodukt, etter salg av olje og gass. Vi ser nå at økt nasjonalisme og proteksjonisme internasjonalt får konsekvenser også for norsk industri. Politikere i USA og til dels andre land har gått til valg på å sette egne lands interesserer høyere. Helge Ryggvik (TIK, UiO) mener at vi ser resultatene av dette allerede;

– Vi ser at for eksempel USA nå trekker seg fra internasjonalt samarbeid om felles tekniske standarder. Standarder er svært viktig, ikke minst for underleverandører. Norge har sin NORSOK-standard og forsøker å bake den inn i internasjonale ISO-standarder. Hvis USAs API standard vinner fram som internasjonal standard vil det gi et fortrinn til amerikanske underleverandører.

Det er et åpent spørsmål om norske nøkkelaktører vil overleve den nye utviklingen uten at det på ny blir tatt grep på politisk nivå, sier Ryggvik.

Ta gjerne kontakt for intervju!

Kontakter

Lenker

Om UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet
UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Moltke Moes vei 31
0851 Oslo

+47 22 85 62 64http://www.sv.uio.no/

Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo ble etablert i 1963. Det er i dag Norges ledende og største samfunnsvitenskapelige utdannings- og forskningsinstitusjon.

Følg saker fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det samfunnsvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom