Norges Kampsportforbund

Taekwondo-bronse til Norge i Universiaden i Taiwan

Del

Landslagsutøver Richard André Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb imponerte i Universiaden i Taiwan ved å kjempe seg helt frem til semifinalen klassen -80 kilo. Han sikret seg dermed en bronsemedalje og viktige rankingpoeng.

Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden

Richard vant den første kampen mot Barys Smychkou fra Hviterussland 19-9 og han vant den neste mot den tøffe fighteren Talha Sari fra Tyrkia hele 20-4. I kvartfinalen møtte han Luka Horvat fra Kroatia som han slo 19-6. Semifinalen ble en tøff kamp som Raul Martinez vant knepent 12-10.

- Dette er en kjempeprestasjon og et bevis på at Richard Ordemann er på rett vei med tanke på sommer-OL i Tokyo i 2020, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. I VM i juni kjempet han seg frem til kvartfinalen som han tapte med minst mulig margin og nå kjempet han seg frem til semifinalen i Universiaden. Han har i tillegg sikret seg viktige rankingpoeng slik at han kan delta i Grand Prix-turneringene. Grand Prix-turneringene er igjen viktige i forbindelse med OL-kvalifiseringen.

Det er ikke bare Richard Ordemann som presterer bra i Taiwan. I går kjempet landslagskollega Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun seg helt frem til kvartfinalen i klassen kvinner -57 kilo. I morgen skal landslagsutøver John Asp, fra Grorud Taekwondo klubb i aksjon i klassen herrer – 74 kilo.

- Fulltidslandslaget i taekwondo ble nylig utvidet fra fire til seks utøvere, og det jobbes målrettet mot neste OL. Målet er at norske utøvere skal slåss om medaljer i Tokyo, og innsatsen i Universiaden viser at utøvere og støtteapparat er på rett vei, påpeker Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb er ranket blant de 20 beste i verden
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom