Ta en pinne med ispinnen
To gode ting en bedre enn én, mener Hans Ingi Tryggvason, daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl.
– Forskjellige øltyper og is er noe du virkelig bør prøve i sommer. Ulike smaker i isen og enkelte øl kan gå fantastisk godt sammen, sier Tryggvason.
Han har smakt seg gjennom en rekke kombinasjoner, og anbefaler å starte med å prøve ut disse tre:
Sandwich Salt Karamell – Frydenlund Bayer/Munkholm Bayer
Denne er ny av året fra Diplomis, og treffer en trend. Salt karamell har raskt blitt en favorittsmak i is- og dessertverdenen, ifølge Tryggvason. Han anbefaler å prøve bayer til Sandwich Salt Karamell.
– Bayerøl har sine egne karamelltoner, og disse komplementerer smaken av isen. Dessuten har kullsyren i ølet en forfriskende og rensende effekt. Hvis du mot formodning skulle ha noe juleøl liggende fra i fjor, så er det også midt i blinken!
Dream Yoghurt-is & Sorbét – E.C. Dahls Passion Fruit Sour/Munkholm Weiss
– Denne pinneisen har sitrontrekk, og leverer masse frisk syrlighet som vil få deg til å smile bredt i sommersolen, mener Hans Tryggvason. Han anbefaler å prøve en Sour, som vil fremheve sitronen.
– E.C. Dahls Passion Fruit Sour er perfekt siden pasjonsfrukt er nydelig til akkurat denne isopplevelsen.
Ett alkoholfritt alternativ kan være Munkholm Weiss, som også har en lett syrlighet samt aroma preget av tropiske frukter.
Fruitero Mango – Frydenlund Juicy IPA/Munkholm Fruktig IPA
En ren saftis kan være et enda friskere alternativ når det er skikkelig varmt i været.
– Denne kan du matche med en av de mest populære spesialølene for tiden, nemlig en juicy IPA, eller New England IPA om du vil. Dette er en øltype med både aroma og smak av mango og sitrus. Ølet vil fremhevet frukten i isen, og isen vil fremhevet frukten ølet, sier Tryggvason.
Her finnes det også et godt alkoholfritt alternativ i Munkholm Fruktig IPA.
Ikke «drep» ølsmaken med kulde
Før du går i gang med smakingen, har Hans Ingi Tryggvason noen tips for at smaksopplevelsen av is og øl skal bli best mulig.
– Tenk temperatur på ølet. Hvis du ønsker at smaken av ølet skal fremtre litt ekstra godt, ta det ut av kjøleskapet i litt god tid, og server det når det er på rundt 10 til 12 grader, råder han.
Ideen er at ølet skal være med på å forlenge den gode smaken av sommerisen.
– Det kan høres rart ut, men det er derfor viktig at isen ikke er for kald – det kan «drepe» noen av smakene i ølet. Ta en bit av isen og la den smelte litt på tungen før du tar en slurk av ølet. Og nyt!
Kontakter
Hans Ingi TryggvasonDaglig leder for Ringnes Brygghus
Ølekspert med fokus på kombinasjonen av øl og mat.
Bilder
Om Ringnes
Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!
Følg pressemeldinger fra Ringnes
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Ringnes
Norges sprekeste 90-åring26.3.2024 11:36:23 CET | Pressemelding
Solo, en av Norges mest kjente og kjære merkevarer, fyller 90 år. I flere tiår har den gule brusen vært en selvskreven del av norske påsketradisjoner og skapt glede og god stemning i norske hjem og hytter.
Det blir Solofest i påsken21.3.2024 13:59:46 CET | Pressemelding
For veldig mange er Solo en ufravikelig del av påskehyggen. Med et forventet forbruk på rundt 7 millioner liter Solo i og rundt påske, tilsvarer dette over 20 prosent av det årlige salgsvolumet til den folkekjære brusen.
Pepsi MAX i ny drakt19.3.2024 13:31:27 CET | Pressemelding
Denne uken kommer de første Pepsi MAX-boksene og flaskene med nytt design ut i butikkene. Endringene er en del av en global konseptfornyelse fra PepsiCo.
Grøttland til Ringnes29.2.2024 15:28:59 CET | Pressemelding
Ringnes styrker seg på kommunikasjon og bærekraft når Jeppe Grøttland går inn i en nyopprettet rolle som senior kommunikasjonssjef med ansvar for ESG fra 1. mars.
30 år siden Imsdaleventyret startet12.2.2024 11:42:08 CET | Pressemelding
- Da vi under OL på Lillehammer lanserte Imsdal, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara. 30 år senere – med fasiten i hånd – kan vi trygt si at skeptikerne tok feil, sier merkevaresjef for Imsdal i Ringnes, Josefine Hagatun.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom