Norsk Folkehjelp

Syv personer omkom i drukningsulykker i november

Del

Tallene fra Norsk Folkehjelps statistikk viser at syv personer druknet i november. Til nå i år har 97 personer omkommet som følge av drukning. På samme tid i 2014 var tallet 110.

Det har vært drukningsulykker i seks fylker i november. I Sogn og Fjorande omkom to ungdommer da bilen de kjørte havnet i vannet. I Finnmark og Hedemark gikk to kjøretøy gjennom isen. I Møre og Romsdal, Nordland og Oslo var drukningsårsaken fall i vann.
 
Fylkesstatistikken for 2015 viser at Hordaland fremdeles topper statistikken med 12 ulykker, Nordland har hatt 10 og Oslo og Sogn og Fjordane 7 ulykker til nå i år.  Oppland og Troms har hatt en ulykke de elleve første månedene av året.

– Det er vanskelig å være forberedt på enhver ulykke som kan inntreffe. Hver ulykke er unik, men et godt råd til alle som bruker båt er å følge påbudet om  redningsvest. Fortsatt er det flere som ferdes i små fritidsbåter uten vesten på. Dersom ulykken er ute kan redningsvesten redde liv, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.
 
Norsk Folkehjelps statistikk viser at de fleste ulykkene skjer ved fall fra land. Til nå i år er antallet slike ulykker 56, altså over halvparten.

– Vi råder derfor de som ferdes langs sjøen eller ved vann til å ta godt skotøy på bena. Det er lett å skli på glatte svaberg eller på stener langs en elv. Dersom en ulykke skjer og det kreves en innsats fra din side, er det betryggende å ha kunnskap om førstehjelp. Nøl derfor ikke med å ta et førstehjelpskurs, avslutter Christiansen.
 
Norsk Folkehjelp sitt statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.

www.folkehjelp.no/drukning

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom